Posters als wandversiering: net schilderijen?

Als tiener en student had ik posters aan mijn muren. Ik herinner me een poster van een rustiek grazend, wit paard tussen rode klaprozen uit mijn tienertijd. En toen ik studeerde had ik een poster van een kussend paartje in Parijs.

Maar ik heb het idee dat het nu veel lastiger is om een poster te kopen. Ooit hadden we hier in Doetinchem zelfs een heuse posterwinkel. Nu kan ik hier alleen nog maar posters kopen bij de Xenos. En er valt daar niet zo veel te kiezen. Maar vorig jaar kocht ik er, op haar verzoek, een poster van Murphy’s Law voor mijn jongste dochter!

Poster van de ‘common room’ van Huppelpuf

Mijn oudste dochter, die een jaar in Engeland zit als au pair, kocht daar een poster van de ‘common room’ van Huppelpuf. Ze appte me deze foto:

poster

Toen wilde ik die poster ook wel hebben voor mijn aanstaande verjaardag, maar dat mocht niet van mijn dochter. Dan moet ik eerst alle Harry Potter boeken uitlezen vindt ze. En ik ben destijds gestrand bij de eerste twee delen…

Posters aan de muur

Omdat posters van papier zijn, zijn ze kwetsbaarder. Mijn oudste dochter kocht er om die reden ook een lijst bij. Op die manier wordt een poster ineens een volwaardig schilderij vind ik.

Als je specifieke wensen hebt voor een afbeelding, en die is niet kant en klaar te koop, dan kun je ook posters laten afdrukken met een eigen afbeelding. Bijvoorbeeld een foto die je heel erg mooi vindt. Posters drukken kun je vrij makkelijk online regelen.

Je kunt het tegenwoordig zo gek niet bedenken of je kunt er een eigen ontwerp op laten drukken. Wel raad ik bij posters aan om ze in te lijsten. Op die manier voorkom je beschadigingen, en ziet het er verzorgder uit vind ik persoonlijk.

Lees ook mijn post: Wanddecoratie buffelschedel aan de muur en een Schilderijlijst kiezen.

Wat vind jij van posters als wanddecoratie? Wat was jouw favoriete poster als tiener?

Similar Posts

47 Comments

 1. Ja posters zijn leuk! Wij hebben een abstracte poster in een grote lijst met een passe partout erom in de woonkamer hangen, ziet er mooi uit. Daarnaast hebben we nog een XL wandposter van een wereldkaart in de slaapkamer, waar we stickertjes op plakken van plekken waar we samen zijn geweest :)

 2. Mijn favoriete poster was een tropisch zandstrand met zee en palmbomen en een strakblauwe lucht. Ik kon er heerlijk bij wegdromen en ik wilde beslist naar zo’n plek :-) Ik ben er nooit geweest, maar ben wel gek op zee en strand en word nog steeds helemaal blij als ik op vakantie palmbomen zie.
  Ik heb jaren geleden bij Expo weleens een boek geleend waaruit je posters kon kiezen. Daar zaten kwalitatief heel goede posters in. Ik heb er oa een poster gekocht van een aquarel op speciaal papier. Nu kun je online veel bestellen. De muren in ons huis zijn gestuct, maar als ik gladde muren had gehad dan leek me een wandposter heel mooi. Wakker worden met uitzicht op een bos ofzo :-)
  Mooi, die poster van je dochter! Heeft een heel oeuk sfeertje om naar te kijken.

 3. Hier in Groningen hadden we ooit ook een ruim gesorteerde poster en kaartenwinkel, maar dat is net als bij jou verdwenen. Ik had een poster op mijn kastdeur van een stemmig kijkend meisje op een hobbelpaard. En eentje van twee witte poesjes met ieder verschillende kleur ogen.
  En ik heb nog een ingelijste filmposter gehad van Amélie.
  Ken je de deurposters al, dat zijn stickers die deurvullend zijn? Ook erg leuk.

 4. Oh zo leuk dit, ik had ook een poster van alle soorten boysband Hahaha ik kon het nooit betalen moest altijd ervoor sparen, mijn slaapkamer hing vol met posters. Zo jammer dat nu niet zo anders is ????

 5. Ik heb een aantal posters in huis, momenteel hangen er ook twee aan de muur. Eén van onze favoriete serie (Breaking Bad) en één van een prachtige Japanse film. Geen filmposters, maar echt sfeerbeelden uit de serie/film. Ik ben er dol op!

  1. De camper met twee tuinstoelen ervoor :) iemand die de serie niet kent zou de link niet snel leggen, maar als je de serie kent zie je het gelijk!

 6. Vroeger had ik posters van paarden op mijn slaapkamer. Toen ik op mijzelf ging wonen kocht ik 2 hele grote safari posters met een mooie lijst , maar nadat ik mijn interieur veranderde paste het niet meer. Ik vind dat posters zeker kunnen er hoeft ook niet altijd een persoonlijke foto aan de muur ( wat ik dus wel heb haha).

 7. ik had een paar posters van padvindersuniformen over de hele wereld, van planten en dieren in Israel en van een meisje in Staphorster kledij. Tegenwoordig hang ik de kaarten die bij de “national geografic” zitten op, in wisselende formatie (heb er inmiddels een hele stapel en ik hang ze op een metalen strip met magneten)

 8. Het lijkt mij wel wat als het een mooie foto is zou ik het zo doen. We hebben net een foto schilderij opgehangen dus voorlopig genieten we daarvan.

 9. Vroeger had ik posters van The Backstreet Boys aan de muur en dat is natuurlijk heel wat anders dan de posters waar jij over schrijft. Ik vind het heel cool om inderdaad posters ingelijst te zien want dan lijkt het meer kunst dan een volgeplakte muur. Ik vind die poster van Huffelpuf wel heel erg gaaf!

 10. Ik ging altijd naar de Expo in Arnhem om daar mijn posters te halen. Ik heb er zoveel versleten in de jaren. Als ik nu posters koop, zijn dat speciale prenten in bijvoorbeeld Disneyland met een bepaalde betekenis. Ik heb ook alle posters in ons huis ingelijst.

 11. Ik heb altijd super veel posters aan mijn muur gehad als tiener en toen ik ging studeren had ik er eentje van New York (die ik nog steeds heel mooi vind). Het kan een kale kamer meteen zoveel gezelliger maken! Die poster van de Huffelpuf leerlingenkamer is echt leuk :)

 12. Ben al sinds we hier wonen [4 maand] op zoek naar de perfecte 3 posters voor aan de muur, in zwarte Ribba-lijsten van de IKEA. Maar lastig! Denk elke keer weer dat ik mooiere tegenkom. Inlijsten is sowieso wel een must bij posters inderdaad, anders gaan de rasterpuntjes vervagen en worden ze veel lichter door ‘t zonlicht… Iesj jammer!

 13. Wij hebben meerdere ingelijste posters aan de muren hangen in huis. Echt heel leuk! Vroeger hing mijn kamer er al helemaal vol mee, maar dat waren posters van mijn idolen.

 14. Ik had posters aan de muur van New Kids on the Block en van die zwart/wit foto’s met een kleuraccent. Nu heb ik in de gang wel een poster van de Ikea in een lijst hangen

 15. Ik had vroeger altijd posters uit de ‘joepie’ omhoog hangen.
  Maar een kwalitatieve poster kan zeker zo mooi zijn als een goed schilderij.

  Ilona

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.