Postcodeloterij gewonnen

postcode loterij gewonnen

Mijn schoonvader heeft al meerdere keren de postcodeloterij gewonnen!

Hij won geen grote prijzen, maar wel leuke dingen.

Postcodeloterij gewonnen

Zo won hij een setje Rituals producten, dat hij aan mijn man meegaf. Ook won hij de optie om een boek uit te kiezen, die hij doorgaf aan ons. Dat werd het boek De meeste mensen deugen.

En recent kreeg hij als bedankje voor zijn deelname ‘een fraai geïllustreerd vogelboek’ cadeau. Ook dat belandde bij ons thuis. In de bijbehorende brief staat geschreven:

‘Mag ik u trouwens ook meteen uitdagen om mee te doen aan de Postcode Loterij Vogelfotowedstrijd?’

Tot mijn verbazing blijkt de brief ‘geschreven’ door Humberto Tan.

Postcodeloterij en FOMO!

Op Wikipedia vind je meer informatie over de postcodeloterij en ook het grootste punt van kritiek op deze loterij. En dat is Fear of Missing Out!

Dat komt door hoe de postcodeloterij werkt.

Het lotnummer is gelijk aan de postcode. Prijzen worden uitgereikt aan alle bewoners in een winnende straat die een lot hebben gekocht.

Het vervelende is dus dat je wéét dat als je een lot had gekocht, jij ook de postcodeloterij had gewonnen… Op RTLNieuws kwam ik een artikel tegen met de kop: ‘Zij grepen net naast de postcodekanjer van 54,7 miljoen

En dat leidt dus tot de angst iets mis te lopen, oftewel FOMO.

Doe jij mee aan de postcodeloterij? En heb je ooit de postcodeloterij gewonnen, en wat kreeg je?

Similar Posts

18 Comments

 1. Stroopwafels, bloemen, een plant, een boek, rituals, zeepje, chocolade, een kersttrui (wilde mijn schoonmoeder graag hebben)… Van alles dus, maar nog nooit een geldprijs.

 2. Nee nee en nee. Ik ga er ook nooit aan beginnen elke maand geld storten in de hoop er iets van terug te zien en ondertussen zoet gehouden met spul wat ik niet nodig heb.

 3. nee doe er niet aan mee net zo min als de andere loterijen,je kan bijna je geld gewoon in de prullebak gooien zo weinig kans op een grote prijs is er,heb ook niet het gevoel dat ik iets mis.

 4. Wij spelen inderdaad mee. Maar vooral omdat ik goede doelen altijd al financieel steunde tot ik bedacht, dat kan ik ook via de postcodeloterij doen. Beetje win-win zeg maar.
  Inmiddels doe ik dus daar mee en steun ik weer maandelijks automatisch een aantal goede doelen. Dus of ik er echt iets mee opgeschoten ben ;-)

 5. Nee, doe ik niet aan mee. Nooit gedaan ook en ga ik ook niet doen. Het vogelboek heb ik wel, trouwens. Van mijn dochter gekregen. Viel ik tóch in de prijzen.

 6. Nee.. ik doe niet mee… de loterij is waanzin. Je verliest er altijd op. Maar die prullen ehhhh spullen die je wint. Als je die had willen kopen, was je goedkoper uit geweest. Maar je kunt grote prijzen winnen.. ja…. op tv wel, maar hoeveel mensen ken je die echt grote prijzen hebben gewonnen…. Ik doe er dus niet aan mee.

  Love As Always
  Dimario

 7. Ik wel hoor, ik doe lekker mee. Een paar keer een kleine prijs gewonnen en ook dat vind ik leuk. Een collega van me, was net verhuisd toen er in zijn oude straat een grote prijs viel. Een echt grote prijs. Hij had zijn adres al omgezet. Als hij dat niet had gedaan…

 8. The fear of missing out… kan ik wel begrijpen.
  Ik speel nooit mee met de loterij.
  Dus ik ben zo’n persoon die dan zegt: als ik ooit de loterij win … zou ik eerst eens moeten deelnemen.
  Mijn schoonvader doet wel wekelijks mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.