Reacties

Zijn persoonlijke bonusaanbiedingen een beetje eng? — 65 reacties

 1. Ik heb geen AH bonuskaart en vraag inderdaad de caissière of ze de hare even wil gebruiken. Op zich maakt de bekendheid van mijn koopgedrag me niet zo uit, maar ik ben lekker niet-consequent en shop bij diverse supermarkten. En bijna nooit bij AH omdat die niet in mijn buurt is.

 2. Ik klik zulke mailtjes gewoon weg. Het zijn vaak aanbiedingen voor wijn (want die koop ik voornamelijk bij AH omdat die lekker is) dus dan denkt AH mij daar blij mee te maken. Maar de aanbiedingen verschillen niet veel van gewone bonusaanbiedingen.

 3. Kort door de bocht om het eng te vinden, want wat denk je van google!!
  Vind je het echt eng, zeg je meteen je account op.
  Blijkbaar vind je acties belangrijker dan je privacy of dat je het eng vind.
  Altijd goed om je te realiseren of dit soort zaken bij je passen en te overwegen wil ik dit wel.
  Ik gebruik mijn kaart bijna nooit, dus kreeg onlangs een mailtje in de trant van, dat ze mij niet zagen bij AH en ik dus veel mis liep.
  Ik gooi al van deze mailtjes vrijwel meteen weg, omdat het mij ergernis geeft.
  Wil ik weten wat in de aanbieding is bij AH dan lees ik de folder online.
  Voor mensen die gevoelig zijn voor aanbiedingen vind ik dit een slimme manier van klantenbinding en marketing.

 4. Ik heb wel een bonuskaart, maar ik heb hem niet gekoppeld. Ik vraag me wel eens af of het verschil in korting groot is tussen gekoppeld en niet-gekoppeld. Heb jij een beeld van hoeveel extra korting die koppeling jou oplevert?

  Overigens heb ik wel ooit naw-gegevens in moeten vullen bij het aanvragen van de bonuskaart en is hij ook nog eens gekoppeld aan mijn airmiles-kaart dus ook van mijn koopgedrag hebben ze een aardig beeld.

 5. Worden we niet via zoveel wegen in de gaten gehouden? Ik vind het zelf wel eens eng dat ik zoek op internet op een hotel en vervolgens word ik overal op social media bestookt met dat hotel. Ik denk dat dat gewoon de werkelijkheid is. Men weet alles over je.

 6. Het is inderdaad een beetje eng, maar ik denk dat we ermee moeten leren leven dat onze privacy steeds meer wordt aangetast. Als je hebt gegoogeld om bijvoorbeeld info over een mixer te zoeken, krijg je daarna ook allemaal advertenties over mixers te zien.
  Het stoort me niet echt, maar als je erover begint na te denken wat voor gegevens er allemaal ongemerkt over ons worden verzameld, word ik daar ook wel niet blij van.

 7. Ik heb ook een bonuskaart van AH en krijg ook wekelijks persoonlijke aanbiedingen, de meeste aanbiedingen gebruik ik niet, maar een enkele keer zit er wel iets interessants bij met wat korting.
  Ook heb ik een klantenkaart van Kruitvat, waarvan ik dagelijkse persoonlijke aanbiedingen krijg, ook die zijn maar zelden interessant, maar soms wel en dan echt met veel meer korting dan AH geeft.

  Eng, dat AH weet wat je koopt, nee natuurlijk niet, want zo'n mailtje komt wel heel persoonlijk over, maar in feite is alles geautomatiseerd.
  Het is een vorm van klantenbinding in de hoop, dat je en passant ook nog wat anders in de winkel koopt, niet meer, niet minder.

  In feite doe jij dat ook met je website, waaronder staat, dat je cookies gebruikt om content en advertenties te personaliseren...
  Ik heb echter een ad-blocker, wat ik erg rustig vind ;)

  Groetjes Lily

  • Ja, dat klopt inderdaad. Je hebt als blogger echt zo van die cookies! Het is niet dat ik bewust cookies op mijn blog heb gezet, maar als je al eens Google ads plaatst dan heb je ze al.

 8. Ik krijg die mails inderdaad ook. Vind het zelf eigenlijk wel handig, omdat je op die manier precies leest waar je behoefte aan hebt. En tja, dat zij weten dat ik bij AH graag biologische ossenhaas koop, vind ik niet zo'n ramp ;) Zelfs als die informatie op straat komt te liggen, dan zien mensen er hoogstens aan af wat ik graag eet.

 9. Tja, lever je niet al een stukje privacy in zodra je online bent op je blog, fb, twitter oid?
  Heb er niet zoveel moeite mee.
  Blijkbaar heb ik geen mailadres ingevuld want ik krijg deze bonusmailtjes nu nooit haha.

 10. Ik heb zo'n persoonlijke kaart en ben er blij mee. Die 25% korting die ik weleens krijg op glutenvrij brood door de persoonlijke bonus is erg welkom. Een brood kost bijna drie euro en is zo groot als ongeveer een halve gewone. Er wordt nu iets minder van dat brood gegeten, maar ik heb genoeg weken gehad waarbij ik dertig euro kwijt was aan alleen glutenvrij brood.
  Ik kom bijna elke week bij deze winkel en ik koop vooral aanbiedingen. Ik koop geen gekke dingen, maar ik zal ondertussen wel ergens onder het 'kopje gezondheidsfreak' hangen. Er zijn ergere dingen. Ik betaal dan wel weer bijna altijd contant mijn boodschappen.

 11. Ik heb destijds ook getwijfeld omdat ik het niet heel prettig vond. Maar wat mankeert eraan dat ze weten welk brood of broodbeleg ik koop? Ik heb 'm dus wel geactiveerd en maak er véél gebruik van, gemiddeld 2 tot 3 aanbiedingen per week die ik gebruik. Ik koop 80% van mijn boodschappen in de aanbieding dus die extra aanbiedingen helpen erg

 12. Ik heb juist bewust mijn bonuskaart persoonlijk gemaakt vanwege de persoonlijke kortingen. Aangezien ik glutenvrij moet eten en ook op moet letten met lactose vind ik het wel handig dat ik bij tijd en wijle 20% korting krijg op die dure glutenvrije producten. Al is een tochtje naar Duitsland uiteindelijk nog goedkoper...

 13. Aan de ene kant snap ik je reactie, maar aan de andere kant is dit waar wij naartoe gaan. Op maat geleverde diensten. Het heeft wel wat vind ik. Vooral voor mensen die een druk leven leiden, je hebt niet altijd evenveel zin of tijd om op zoek te gaan naar aanbiedingen.

 14. Normaal gesproken vind ik het wel een beetje eng, maar deze bonusaanbiedingen slaan bij mij altijd zo ontzettend de plank mis.. Ik heb letterlijk nog nooit een luier bij de AH gekocht (of elders), en krijg toch met enige regelmaat korting op luiers. Ik heb niet eens kinderen! Dus ze kunnen het ook niet uit gerelateerde producten halen :| Verder vind ik het juist ook wat handigs hebben, als ik korting krijg op dingen die ik echt gebruik. Dat is hier dus niet het geval, maar het zou mooi zijn...

 15. Geen probleem met mijn anonieme bonuskaart. Van mijn vriendinnen hoor ik dat het vooral om extra bonus gaat op merkproducten. En die koop ik niet. Ik kom bij de AH voor de bonusproducten (vooral groente, fruit, zuivel en af en toe koffie oid.) en de afgeprijsde (op de datum) producten. De rest van mijn boodschappen doe ik bij de Aldi en dat is nog steeds een stuk voordeliger dan de merkproducten met de bonus.

 16. Ik heb dit soort dingen ook lang eng gevonden, maar eigenlijk maakt het me niet zoveel uit wat ze wel of niet van me weten. Ik heb wat dat betreft niet zoveel te verbergen en zelf vind ik het ook wel handig om te weten wat mijn publiek interesseert om mijn klantengroep beter te kunnen kiezen en keuzes daarin te maken. Het heeft zijn voor en nadelen, maar zolang ik er zelf geen last van heb, vind ik het niet zo erg...

  • Er is een boek getiteld: 'Je hebt wel wat te verbergen!' Net als jij heb ik ook het gevoel dat ik niet veel te verbergen heb, maar dit boek is dan best een eye opener.

 17. Ik klik zulke mails altijd weg, bij de ah bijvoorbeeld kijk ik gewoon in het boekje, dat vind ik fijner en leuker. Tegenwoordig weet je niet meer wat echt is in die mails

 18. Ik ben zelf nog maar 18 jaar oud, dus ik doe zelf geen aankopen hier thuis, maar mijn ouders vinden het altijd erg handig als er aanbiedingen zijn op de dingen die we echt kopen. Ik denk dat ik dat zelf ook eerder handig dan eng zou vinden.

 19. Je hebt helemaal geen kaart nodig om gebruik te maken van aanbiedingen. Ik heb er ook geen, maar je kunt bij de kassa ookk vragen om zij/hij de kaart er even langs wil halen. Hoppa, korting en verder niet aan mij gebonden.

 20. Wel een bonuskaart maar geen aanbiedingen ofzo.. Heb er zelf geen problemen mee zoals vele hier ook aangegeven. Boodschappen doe je toch wel en als je er dan ook nog eens korting op kan krijgen vind ik het alleen maar mooi meegenomen. Maar als je het niet gewend bent kan ik me voorstellen dat je het best wel eng vind.

 21. Er is een tijdje geweest dat de cassieres geen bonuskaart hadden liggen of deze niet mochten gebruiken. Ik heb er niet zoveel moeite mee. Lekker belangrijk dat AH weet wat ik allemaal wegstouw.

 22. Tja. Ik ben bang dat heel veel van ons bekend is. Al je surfgedrag op internet wordt - door middel van cookies - ook bijgehouden. Je kan zoveel weghalen maar je IP-adres is altijd traceerbaar. Voor wat betreft Albert Heijn vind ik het nog relatief onschuldig en berust ik erin. Ik ben best blij met de (persoonlijke) bonusaanbiedingen. Waar ik weleens van baal is dat ik de week ervoor tig artikelen heb gekocht, die dan vervolgens de week erna ineens in de (algemene of persoonlijke) bonus zijn. Dat kan dan ook weer.

 23. zo heb ik het eerlijk gezegd nog nooit bekeken. nu maakt het mij ook eigenlijk niet zo veel uit dat AH ziet wat ik koop . ik vind het wel fijn die "persoonlijke aanbiedingen".

 24. Die mailtjes krijg ik ook wel eens maar vaak past de aanbieding nooit bij mij. Ik vind het gekker dat als ik iets online zoek, daarna allemaal advertenties er van tegen kom op Facebook enz x

 25. Ik vind het soms een beetje creepy, maar aangezien ik ook in reclame werk is het wel heel handig om gerichter te kunnen targetten en de juiste dingen te linken aan de juiste mensen!

 26. Slim stukje marketing en verkoop, helemaal van deze tijd. Ik vind het niet eng, heb wel een kaart maar niet geactiveerd. Ben mij bewust van de transparantie anno 2018 maar maak hierin goede keuzes!

 27. IK HEB EEN BONUSKAART,DUS OOK PERSOONLIJKE BONUS KORTING,MAAR MIJN VRAAG IS,
  IK DOE MEE MET DE ZOMERWEEK PUZZEL,MAAR IK HEB PER ONGELUK,MIJN MAIL VERWIJDERD,
  VAN DE EERSTE WEEK,DUS ZOMERWEEK PUZZEL NR.1.IK HEB VERLEDEN WEEK,OOK AL EEN,
  MAIL GESTUURD, EN ZE ZEIDEN ,DAT IK TERUG MOET,GAAN ,NAAR MIJN PERSOONLIJKE BONUS,
  MAILS,MAAR IK KOM ER NIET UIT,DUS IK WEET NIET HET ANTWOORD OP DE EERSTE PUZZEL.
  DUS IK HOOP,DAT U HET BEGRIJPT, EN DAT U ME WEER HELPEN, BIJ VOORBAAT HARTELIJK DANK,
  EN MET VRIENDELIJKE GROETEN MAGDA ten BRINK.IK HHOR HET WEL.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>