|

Paashazen in januari

paashazenIk was van de week bij de Action, en wie schetst mijn verbazing toen ik daar Paashazen zag staan in de schappen. Vooral aangezien het immers pas januari is. En vervolgens kwam ik bij de Hema paaseitjes tegen.

Als iemand die in augustus pepernoten koopt heb ik eigenlijk niet zoveel recht van spreken. Maar er zijn dingen die ik echt niet in huis haal vóórdat het er ook echt de tijd van het jaar voor is.

Dingen die ik pas koop als de tijd er naar is!

 • Paashazen.
 • Paaseitjes.
 • Hyacinthen, druifjes, narcissen en tulpen. Deze lentebloemen komen er bij pas in vanaf 21 maart.
 • Die vreselijke oase die ik altijd voor school moest kopen vanwege de kerststukjes.

Mijn naam is haas, ik weet van niks

Eigenlijk heeft onderstaand liedje hier weinig mee te maken, maar sinds ik die paashazen bij de Action heb gespot, hangt het steeds in mijn hoofd!

Wat mij altijd zo pijnlijk treft aan die stomme haas, is dat hij zich geheel onttrekt aan verantwoordelijkheid. Eigenlijk vind ik dat winkels veel weg hebben van die haas als ze veel te vroeg seizoensproducten gaan verkopen.

Mijn naam is haas, en ik weet nergens van!

N.B. na mijn confrontatie met de paashazen heb ik maar eens even gegoogled wanneer het eigenlijk Pasen is. Dat blijkt 27 maart te zijn.

Laat jij je beïnvloeden door de seizoenen en de tijd van het jaar bij je aankopen? Of meer door het aanbod in de winkels?

Similar Posts

41 Comments

 1. De paashazen moeten van mij nog een poosje in de winkel logeren. Ik neem ze pas mee naar huis als het richting pasen gast.

  Wat mij betreft hebben we de kerst net gehad…

 2. Volgens mij ga jij naar de verkeerde winkels! In de winkel vanTerre des Hommes, bij de groentenboer, de bakker en de biologische supermarkt heb ik nog geen paasfiguur kunnen bespeuren !

 3. Ik koop nooit paasspul, maar ik word er wel blij van als het in de winkel ligt. Dan voelt het alsof het voorjaar weer een stukje dichterbij komt. Ik ben gek op het voorjaar :-) Met pepernoten vind ik het juist confronterend om in augustus winterspul te zien.
  Er is hier niemand van de paaseitjes en chocola kan ik ook in een reep kopen.
  Zelfs die voorjaarsbolletjes koop ik niet. Ik word benauwd van de geur van hyacinthen en narcissen.
  Maar goed, van mij mag het voorjaar komen :-)

 4. Paashazen? No way! Bij mij zit er nog een restje “opvoeding/kerk” in…… géén chocolade eitjes vóór Pasen (vastenperiode). Als kind mochten mij door de week niet snoepen, ging in trommeltje voor de zondag.
  Omdat ik zelf nooit snoep en zéker geen chocolade haal ik ze nooit in huis. Wij hebben sws geen koek of snoep in huis. Kind 2 vindt het ongezond, en moeders mo moet op de lijn letten.

 5. Hier liggen de “fastelavnsboller” bij de bakkers. Eerst vastenavond, daarna pas paaseieren. Tulpen horen hier bij januari. Ze worden hier in DK geteeld….al jaren…

 6. Ik zag hier bij de Action op oudejaarsdag al allerlei paasspullen liggen. Dat vond ik echt te gek voor woorden! Het was nog Kerstvakantie!! Of er ook paashazen bij lagen weet ik niet, ik ben snel langs het ‘paasschap’ gelopen… Voorlopig koop ik zoiets ook echt niet. Hoe lekker ook, het is echt veel te vroeg om nu al met Pasen bezig te zijn.

 7. Ik zag ze gisteren ook bij de plusmarkt, ik dacht dit kan niet waar zijn. Ik eet het echt pas als de tijd daar is… Ik heb me ooit (na de bevalling van mijn oudste zoon) volgegeten aan banketletters ver voor sinterklaas dat er zo 5 kilo aan zat, nee dat doe ik niet meer, Ik eet het dus als sinterklaas aankomt en dan ook niet iedere dag meer.;-)

 8. Het viel mij idd ook al op. Echt idioot vroeg weer dit jaar…
  Eer het dan pasen is, ben je de boel alweer tegen gegeten…

 9. Het is inderdaad misschien wel wat vroeg om nu al met Pasen in de weer te zijn, maar aan de andere kant… die feestdagen zijn ook zo snel weer voorbij. Ik vind het ook altijd wel leuk om er ruim van te voren mee bezig te zijn. Kwestie van het plezier eraan wat op te rekken. ;-)

 10. Ja de paas is vroeg dit jaar helaas, dat betekend dat er bij ons ook al weer aan de paaseieren wordt gewerkt;)
  We gaan van de kerst zo de paas in lijkt het dan wel, jammer, ik had het wel wat later willen hebben.De bolletjes heb ik ook al gezellig staan, die mag ik pas kopen van mijzelf in januari;)niet eerder, ik zag ze in dec ook al, maar dat vind ik dan weer niet kunnen:)

 11. Ik zie mijzelf nog geen paasei kopen. ;-) Ik wacht even tot 27 maart. Voorlopig houd ik het bij gewoon puur chocolade merk. Dus ik koop wel als het seizoen verandert.

 12. Mwah, als je in augustus al pepernoten en kerstballen kunt kopen, vind ik eigenlijk dat de paashaas nog lang op zich laat wachten. Ik ben altijd dol op paaseitjes, dus ik denk dat ik straks een rondje stad ga doen ;)

 13. Ik peins er niet over om nu al paaschocolade e.d. te kopen. Belachelijk dat het steeds vroeger in de winkels ligt. Zo is de lol er met pasen al af.

 14. Nu al? Ik pas en paas de boel maar door aan anderen die dit nu al willen ;-) Zo zouden ze het hele jaar door kerststollen, pepernoten, paaseieren en hazen kunnen verkopen. Jammer want zo gaat de “fun” er van af bij mij.

 15. Winkels verkopen niets, alser geen vraag naar is. Les 1 van het vak economie.
  Als jij in augustus pepernoten wilt, dan zijn die er dus. Je werkt erduszelf heeel hard aan mee. ????

 16. ik zag het ook vanmorgen, maar heb het lekker laten staan.
  Maar voorjaarsbloemen mogen wel mee, ik heb de tulpen alweer op tafel staan. Heerlijk! Lekker lang genieten daarvan.
  bovendien staan er buiten ook al narcissen te bloeien..

 17. O echt? Nee hoor, de paashazen komen nog niet in huis hier! Vaak zijn ze van melkchocolade en hier zijn ze meer van “puur”.

  Ik laat me meestal leiden door mijn verstand. Maar heel soms heeft mijn gevoel de overhand :-)En dan koop ik gewoon waar ik zin in heb.

 18. Maar … dat is toch al zeker 15 jaar zo? Dat in januari de paaschocola in de winkels ligt? Er moeten dus genoeg mensen zijn die het wel aanschaffen, en er dus geen probleem mee hebben.
  En de paaseitjes van de Hema zijn nou eenmaal subliem lekker. En die van Lindt ook.

  1. Misschien is het dan vanuit amsterdam e.o. overgewaad is. Ik ben in januari jarig, en sinds een jaar of 15 kan ik al met mijn verjaardag de eerste paaseitjes eten. En ik meen me te herinneren dat ik ook tijdens mijn middelbare schooltijd wel eens een zak paaseitjes gehaald heb rond mijn verjaardag, voor vriendinnen.
   Paasversiering e.d. komt wel later op gang, heb ik het idee. En aangezien mijn gozer nu in London zit, zal ik hem eens vragen of hij al de hand kan leggen op een Cadbury Cream egg!

 19. Ik had ze vorige week ook al bij de Hema zien liggen inderdaad. Ik moet de kerstkilo’s nog kwijt! Heb er echt nog even geen zin in hoor. Voorjaarsbloemen wil ik daarentegen wel graag hebben, maar dat komt omdat je daar geen extra’s kilo’s van krijgt hihi.

 20. Het is best snel 27 maart, maar nog veel te vroeg voor allerlei chocolade.
  Ik heb nog een kilozak kruidnootjes liggen met als houdbaarheidsdatum eind maart ;-) Daar genieten we eerst van tijdens de koude maanden.
  Winkels als Action moeten het hebben van de enorme hoeveelheden die ze van een product verkopen. Vandaar dat ze vroeg beginnen (en aansluiten op het einde van de kerst). Bij mij ligt ook chocolade ;-)

 21. Begin januari kocht ik bij prijsmepper al paasspulletjes, althans zo stond het te koop. Kerstpaasballen zoals mijn meiden ze noemden, maar snoep en paastakken mogen nog wel even wegblijven!

 22. Het moet niet gekker worden! De KLAAS heeft zijn rug nog niet gekeerd en de HAAS is er alweer. De laatste jaren lijkt alles wel veel vlotter in winkels te liggen. de haasjes,de pepernoten, de kerstmannen.
  Ik moet wel eerlijk bekennen dat een schaaltje van die heerlijke eitje op tafel wel heel gezellig staat. En ook heel lekker is ;)
  De haas wist van niets dus hem kunnen we inderdaad niets kwalijk nemen.

 23. Ik laat me niet gek maken .
  Eet nog lekker de afgeprijsde chocolade kerstmannetjes.

  Ziet er wel vrolijk uit al die eitjes

  Ook bij reclame op tv zie je zelfs al zomerse kleding entaferelen

 24. Ik vind het ook nog wel wat te vroeg voor paaseitjes. In januari koop ik wel een paar keer een potje met bloembollen, die zet ik dan in de vensterbank boven mijn aanrecht. Het is een vtij koel plekje dus die bollen lopen daar langzaam uit en daar geniet ik dan van tijdens het afwassen.
  Nadeel van seizoensspulletjes te vroeg in de winkel is dat tegen de tijd dat ik er zelf aan toe ben het leukste al weg is ????

  1. Dat probleem heb ik ook Alie! En dan vooral met jassen voor de kinderen. Tegen de tijd dat het lente is en ik een zomerjas wil kopen lachen ze me bijna uit in de winkel…. ‘Mevrouw die zijn al lang uitverkocht!’

 25. Wel vroeg die paaseitjes.

  Maar lekker.
  Al hoewel ik nog nageniet van chocolade sneeuwmannetjes uit de uitverkoop

 26. Bij de Deka markt en ja 0,50 p stuk

  Ook bij de tuinen Verkade chocolade letters goedkoop.

  Succes en loop hard en ook na het snoepen hoor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.