Genante momenten

genantSoms heb je van die momenten dat je wel door de grond kunt gaan…

Ik zet er een paar op een rijtje. De momenten met een * heb ik helaas zelf meegemaakt.

 1. Als je in een restaurant naar het toilet gaat, en je loopt terug, en je rok zit in je onderbroek.
 2. Je lacht iemand vriendelijk toe, en die wijst op zijn tanden om je te tippen dat er spinazie tussen je tanden zit.
 3. Als je denkt je zoon terug te bellen op zijn 06 nummer, om hem eens goed de les te lezen en je drukt op redial en dan blijkt dat hij met het mobieltje van een vriendje had gebeld. En die geef je per ongeluk de volle lading…*
 4. Als je gulp open staat.
 5. Als je van de glijbaan in het zwembad gaat, en er zit nog een meneer in die zich om onduidelijke redenen halverwege vasthoudt. En je belandt dus met je kruis op zijn hoofd.*
 6. Je schrijft op je blog een post over hoe je iets ervaart op school, en de juf roept je op het matje en zegt dat je ‘het vertrouwen hebt beschaamd’.*
 7. Als je ongesteld bent, en hebt doorgelekt.

Wat was jouw meest genante moment?

Similar Posts

27 Comments

 1. Haha grappig dit! Wij waren toevallig ook een post gestart met Dan kun je wel door de grond zakken momenten. Ja ik herken ze ook. Een mens kan soms zetten maken hoor. Dan schaam je je dood. Die nummer 1 is ook erg .Ik herinner me nog een collegaatje die was naar de toilet geweest en liep de koffiekamer binnen waar een stuk of 20 mannen zaten. Ze drukte op het knopje koffie van de koffieautomaat en iedereen keek! Ze had de halve rol papier uit haar broek hangen aan de achterkant . Maar dat papier huhummm was niet schoon! Aai!!! schaam schaam. Hoop dat NOOIT zo mee te maken.

 2. Ik zal ene jaar of 10 geweest zijn. Mijn moeder vroeg me een keer of ik nog even vlug 2 verschillende sandalen wilde passen die ze tweede hands gekregen had. Dus ik aan iedere voet 1 sandaal. Maar toen werd ik ineens vlug naar de bus gestuurd om op tijd op school te zijn. Ik heb de hele dag met 2 verschillende sandalen gelopen.
  Ik werd door de juf van mijn oudste gebeld of ik haar nog kwam ophalen op school. Ik was in zo’n diepe slaap dat ik uitbracht tegen haar dat ik echt geen idee had welk kind ik dan zou moeten ophalen. Ik kon geen kind hebben. Gelukkig wist ze dat ik die dag een onderzoek gehad in het ziekenhuis en daardoor een beetje van de wereld was. Ze is mijn dochter thuis komen brengen. Maar ik schaamde me wel achteraf.

  1. LOL. Je was vast echt heel diep in slaap. Gelukkig dat de juf het snapte.

   Ik werd een keer gebeld door de school toen ze net mijn verstandskiezen hadden getrokken. Daardoor praatte ik alsof ik een paar glaasjes teveel op had… Ik heb toen maar gezegd dat ik echt niet dronken was, maar dat ik naar de tandarts was geweest.

   Bedankt voor het delen Maaike. Je gaf me een glimlach op deze vroege dinsdagochtend : )

 3. Nr.1 is mij ook eens overkomen ! Ik was op vakantie en had bij toiletbezoek in een restaurant niet goed opgelet, mijn rok zat in mijn onderbroek. Ik was die morgen alleen op pad. Terwijl ik door de stad liep dacht ik al dat mensen mij vreemd bekeken, maar niemand zei iets. Toen ik achter me een man bulderend hoorde lachen keek ik om, zijn vrouw gebaarde dat mijn rok niet goed zat. Nou ja, ik kon wel door de grond zakken natuurlijk !

  1. Ja rokken in de onderbroek zijn een veelvoorkomend euvel : )
   Gelukkig dat die mevrouw het tenminste aangaf. Vrouwen zouden onderling solidair moeten zijn wat rok-in-de-onderbroek betreft ; )

 4. Jaren geleden, toen onze jongste nog een kleutertje was, heb ik eens zo’n genant moment meegemaakt. Onze zoon had op school een carnavalsfeestje gehad en de juf had alle kindjes geschminkt. Nadat ik de kinderen van school had afgehaald, deed ik samen met de kinderen nog een boodschap. Onze zoon was nog in carnavalskleren én met geschminkt gezichtje. Bij onze lokale bakker stond een nogal chique dame die heel veel oogschaduw op had, haar wangen waren zodanig gepoederd dat ze nogal ‘bloosde’ en ze had vuurrode lippenstift op die zeer nonchalant was aangebracht. Terwijl we stonden te wachten bij de bakker, bekeek zoonlief de ‘geverfde dame’. De dame lachte naar hem, hij lachte terug. Plots ging hij naar die dame en vroeg poeslief of zij ook naar een carnavalsfeestje was mogen gaan. De dame sloeg, indien mogelijk, nog roder uit en was enorm boos. Ze verliet de winkel zonder aankopen omdat ze zich niet liet beledigen door een klein kind…..
  Ik kon in de grond zinken van schaamte en heb onze zoon achteraf gezegd dat hij dergelijke zaken mocht denken of tegen ons zeggen maar niet tegen andere mensen.
  Gelukkig kon de bakkersvrouw met het incident lachen want zij was, door de uitspraak van onze zoon, een klant kwijt.

  1. Oeh, pijnlijk voor de dame. Maar tegelijkertijd misschien ook wel een wake-up call dat het met de make-up wel iets minder zou mogen.

   Mijn middelste zusje was een keer met haar oudste dochter in de supermarkt en daar liep een mevrouw in een djellaba. Toen vrouw mijn nichtje: ‘Bent u een spook?’

   Kinderen vragen en zeggen soms dingen die niet zo gepast zijn, maar vaak heel erg raak zijn.

 5. Met een kennis op een verjaardag over auto’s praten. Zeggen dat je de Fiat Multipla de meest vreselijke auto ooit vindt. Zegt ze; wij rijden in een Multipla….

  In een winkel een strak jurkje passen en de verkoopster vraagt me; wanneer ben je uitgerekend? Aaaahhrggg ik ben al 53 en dik dus!!

 6. Uh… welke genante momenten wilde je weten…?
  Ik ken het jammer genoeg maar al te goed.

  Zeggen dat dit of dat echt vies / totaal onnodige zooi / gruwelijk lelijk is en dat iemand dat dan natuurlijk net heeft.
  Bij het shoppen tegen een vriendin zeggen dat dat truitje echt niet leuk was – en het haar eigen truitje bleek te zijn…

 7. Oef ja gênant! Wanneer je een telefoontje van iemand verwacht en je begint gelijk over persoonlijke zaken en het is gewoon de huisarts.. Tja. Dat Is ook gênant helaas

 8. Toen ik bij de zwemles van de zoon in de mannen kleedkamer binnen wandelde.
  En toen ik me op school vergiste en gewoon een uur te vroeg naar huis ging zodat mijn collega me moest vervangen. …

 9. Pff, iedereen maakt ze mee natuurlijk :-). Puntje 6 zal ik me ook doodschamen :-). Kan me zo niet iets herinneren. En dat is niet omdat ik nooit iets genants doe ;-).

 10. Ai, nummer 6 lijkt me vervelend zeg! Zelf had ik pas nummer 4. Kwam er ook pas achter nadat ik boodschappen had gedaan. Gelukkig had ik een wat langere jas erover…

 11. Ik ben vrij schaamteloos, geloof ik :P
  Ik vergis me wel eens, of zeg wel eens iets ondoordachts, maar ik geneer me daar niet voor omdat, zie alle bovenstaande opmerkingen: dat overkomt iedereen wel eens.
  Ik heb dan ook geen specifieke herinnering. Ik klets me altijd wel uit ongemakkelijke situaties.

 12. Ik heb zoveel gênante momenten gekend dat ik me niet meer zo erg schaam..Doorlekken was er een van vreselijk. Die rok in mijn panty, dat zou ik wel een dingetje vinden.. Mijn oma heeft dat een keer in een restaurant gehad…

 13. Om punt 5 moest ik echt heel hard lachen… En punt 6 vind ik een beetje creepy… Niet fijn dat een juf meeleest en er vervolgens wat van gaat zeggen.

  1. Ik heb dat destijds wel als naar ervaren inderdaad. Blijkbaar hadden andere moeders op school tegen haar gezegd: ‘Je staat op internet!’

   Het was naar omdat ik geen namen noemde op mijn blog en er een genuanceerde en persoonlijke post over had geschreven.

 14. Haha, waarom zoijn andermans genante momenten zo grappig om te lezen vaak… Nummer 5 en 6… Omdat ze zo herkenbaar zijn, waarschijnlijk. Nummer 1, met die rok in je panty, die ken ik ook. En de sesamzaadjes tussen je tanden. En zoooooo blij als iemand dat dan toch even tegen je zegt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.