Reacties

Paashazen in de sneeuw — 25 reacties

  • Ja, de pepernoten liggen inderdaad in augustus meestal wel in de schappen. En ik ben één van die mensen die ze dan ook al koopt.....

   Maar alleen pepernoten koop ik in het verkeerde seizoen. In mijn verdediging.

 1. Ik zag ze net ook in de winkel, nouja zeg haha..
  het is pas half april pasen, nouja pepernoten liggen inderdaad ook vroeg in de winkel.
  Maar wij wachten er nog lekker even mee(banketbakkerij), zij net zo blij dat we alles weer gehad hebben;)

  • Ik kan me voorstellen dat je als banketbakkerij drukke tijden achter de rug hebt, en geniet van de relatieve rust!

   Doen jullie nog wat voor Valentijnsdag w.b. banket?

 2. Ergeren vind ik een te groot woord, maar om nu al met Pasen te komen, terwijl er eerst nog carnaval en valentijn is, of is dat omgekeerd, beiden kunnen ze me niet zo boeien ;)

  Misschien staan die paasartikelen wel voor de behoefte om bezig te zijn met het voorjaar, maar zelf zou ik dan liever tuinartikelen zien :P
  Ik kan bijna niet wachten om weer in de tuin bezig te zijn, zaaien en dat soort dingen, maar daarvoor is het echt nog te vroeg, zeker met het pak sneeuw wat hier gevallen is.

  Het is toch een stuk commercie, wat probeert in te spelen op een behoefte...
  In augustus, het begin van de herfst met de naderende winter, komen de kruidnootjes, inspelend op het Sinterklaasgebeuren en hoe snel liggen tegenwoordig de kerstballen en aanverwante zaken niet in de winkel?
  Er moet gekocht en verkocht worden en zolang het verkocht wordt, betekent het inkomsten.
  Alvast een vrolijk paashaasje neerzetten, kan het gevoel geven, dat het voorjaar niet ver meer weg is, zoiets...?

  Vandaag zelf een paar potjes met hyacinten gekocht, hoewel ik weet, dat ze geen lang leven hebben in de warme woonkamer en Paasdingetjes liggen in een soort verlengde, verlangen naar voorjaar ;)

  Groetjes Lily

 3. Ach, ergeren niet echt. Wel jammer dat het zo vroeg in de winkel ligt, ik ben er dan ook zo snel op uitgekeken, en eer het pasen is, kan ik geen paasei meer zien.
  Ligt uiteraard ook aan mezelf, want ik hoef het natuurlijk niet te kopen ;)....

  • Waar lagen die? Paaseieren heb ik nog niet gezien. Maar ik zal donderdag eens extra opletten bij de Hema. Het zou me niets verbazen als zij ze ook al hebben.

 4. Zo spijtig! zo gaan volgens mij al die tradities er uit...vroeger kon je primula's en narcisbolletjes kopen echt bij het begin van de lente ..deze week stonden er al narcissen in potjes in onze super...
  Bij action ben je soms al te laat om iets te kopen bij een bepaalde feestdag ook al duurt het nog meer dan een maand eer het zover is...niet dat ik daar zo dikwijls iets koop...meestal ga ik gewoon gericht binnen en koop alleen wat ik nodig heb...ik blijf er bij ...zo een spijtige verandering !
  Fijne avond nog! liefs

  • Voor mij is het inderdaad meestal ook te vroeg. Dat had ik met de kerstspullen en nu ook met de paasspullen.

   Je zou er ook een opgejaagd gevoel van krijgen.

 5. Ik vind het wel gezellig die paashaasjes! Ik erger me er niet meer aan dat producten "te vroeg" in de winkel liggen. Als ik die paashaasjes zie liggen voel ik inderdaad dat het voorjaar er weer zal zijn voordat ik het weet. Want als je ouder wordt (ik ben nu 50), gaat de tijd steeds sneller! ;-)
  Trouwens ik kon begin januari het nog niet over mijn hart verkrijgen mijn bescheiden kunstkerstboompje op te ruimen omdat ik het zo jammer vond dat de kerst alweer voorbij was. Met als gevolg dat ik hem nu nog steeds heb staan. Gewoon lekker lang genieten van wat er is en alvast een beetje vooruitkijken naar de leuke dingen die weer gaan komen.....

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder