Our house serie: 4 afleveringen

our house serie

Stel je voor: je gaat nietsvermoedend een paar dagen uit, en als je thuiskomt heeft je man ondertussen het huis verkocht aan andere mensen.

Je komt net op tijd thuis om de nieuwe bewoners van jouw huis te ontmoeten!

Aargh!

Our house serie

Dat is wat er gebeurt in de Our house serie. Voor iedereen die bij deze plot denkt:

'Wat komt me dit bekend voor!'

Dat zou heel goed kunnen! Want Our house is de verfilming van het gelijknamige boek.

Het verhaal in een notendop

De Our house serie gaat over het stel Bram en Fiona Lawson. Ze zijn gelukkig getrouwd, hebben twee zoontjes en wonen in een werkelijk prachtig huis in hartje Londen. Met name Fiona heeft het huis met veel liefde opgeknapt.

Maar dan betrapt Fiona haar man Bram op vreemdgaan.

In het tuinspeelhuisje van de kinderen nota bene!

Hoe smakeloos!

Ik kan het niet anders omschrijven dan dat Fiona Bram hartgrondig 'cancelt'. Hoe hij ook bidt en smeekt: Fiona wijst hem onverbiddelijk de deur. Bram moet weg, en Fiona blijft in hun mooie huis wonen.

Birdnesting

Maar Fiona besluit om, in het belang van de kinderen, met Bram samen te werken. Ze wil van hem scheiden, maar is bereid tot zogenoemd 'birdnesting'. Daarbij blijven de kinderen op hun vertrouwde plek, maar de ouders wisselen het ouderlijk huis af. Om het weekend verkast Fiona naar Brams deprimerende appartement, en is hij bij de kinderen. Een prachtige oplossing.

Hit and run

Maar helaas heeft Bram nog meer issues dan vreemdgaan. Hij is zijn rijbewijs verloren door te hard rijden, en is daardoor aangewezen op het openbaar vervoer. Maar als hij op een dag de trein mist, pakt hij toch de auto. Onderweg naar huis krijgt hij het aan de stok met een andere automobilist en dat leidt tot een ernstig ongeluk, waarbij zowel Bram als de andere automobilist doorrijden... Later blijkt dat een 8-jarig meisje is omgekomen door hun rijgedrag.

Chantage

Alsof dat al niet erg genoeg is, wordt Bram hiermee gechanteerd. Iemand heeft hem gezien op de plek van het ongeluk. Ze dwingen Bram om het huis te verkopen, dat bijna 2 miljoen waard is. En zo snap je nu misschien hoe het kan dat Fiona thuiskwam en het huis ineens verkocht was.

My house serie trailer

Mijn conclusie over My house

Er zitten een paar leuke plot twists in de serie Our house. Ik zal die hier niet noemen, in verband met spoilers. Omdat ik het boek al kende, wist ik wel zo ongeveer wat er zou gaan gebeuren. Helaas kon ik me daardoor uitgebreid ergeren aan Fiona.

Ook al zat Bram hartstikke fout, ik had toch moeite met haar zelfingenomen en verwijtende houding naar hem toe. Pas in de laatste aflevering kon ik Fiona beter verdragen. Toen vond ik dat ze bijzonder goed bezig was. Maar tot die tijd vond ik haar nogal egocentrisch en 'hoog te paard'.

Verder vroeg ik me steeds af: 'Waarom heeft Bram zo'n enorm Schots accent?!' Normaliter vind ik dat accent enorm leuk, maar in de serie Our house vond ik het irritant en irrelevant.

Op IMDb krijgt de serie een 6,3. Meer geef ik het ook niet.

Het einde vond ik geweldig - Spoiler alert- Spoiler alert!

Het einde van de Our house serie vind ik kostelijk. Bram probeert om al zijn fouten in 1 keer te herstellen, en slaagt daar heel aardig in. Zo zorgt hij ervoor dat Fiona het verdonkeremaande geld van de verkoop van hun huis krijgt!

Maar in een heel wrange plot twists zorgt zijn poging om Fiona te vrijwaren van problemen ervoor dat ze waarschijnlijk eindigt in de gevangenis.

Je verzint het niet!

In het boek schrijft hij een brief. Als lezer krijg je de gevolgen van zijn brief met bekentenis niet te zien. Maar in de serie Our House doet hij zijn bekentenis in de vorm van een voicemail. In de film zie je hoe Fiona én de politie dit bericht horen.

En de serie eindigt met Fiona  die in een politieauto wordt afgevoerd.

Echt heel erg voor haar!

Our house serie kijken

Je kunt de Our house serie kijken op NPO Plus. Hij bestaat uit 4 afleveringen van ongeveer 50 minuten. Het is dus geen lange zit.

Lees- en kijktips

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.