Reacties

Oplossing woningnood: samen in 1 huis?! — 28 reacties

 1. Het lijkt alsof er een huizen tekort is, maar dat is het niet. Het probleem is dat enorme mensenmassa's uit den vreemde, die nooit een stuiver ingebracht hebben, een beroep doen op onze huizen en daarin gesteund door onze overheid, hen op de eerste plaats laat komen waardoor onze kinderen, ondanks dat ze werken, geen schijn van kans meer maken op een huis.

 2. Ik zou er ook echt niet aan moeten denken om samen met een ander gezin te leven.
  Verder ben ik helemaal eens met Joannes
  Starters kunnen geen huis kopen omdat ze meestal te duur zijn.Maar huren kan ook niet omdat ze teveel verdienen.Het is echt een groot probleem aan het worden voor de (nederlandse) starters

 3. Ik word triest van de opmerkingen. Ik ben blij dat ik hier geboren ben en niet moet vluchten voor het oorlogsgeweld. Ik woon samen met mijn dochter, we zijn allebei alleenstaand, komen goed overeen en delen de kosten.

 4. We wonen in een drie-kamer-appartement en al zouden we in een eengezinswoning wonen, echt niet dat wij ons huis ga delen met een ander stel.
  Het grote woning tekort kun je niet alleen toeschrijven aan de statushouders. Het allergrootste probleem zijn de gemeentes, de projectontwikkelaars en de investeerders. In ons dorp bouwen ze alleen nog maar vrijstaande woningen, tweeonderéénkappers en veel te prijzige doorstroom-appartementen. Een gewoon rijtjeshuis wordt niet meer gebouwd. En dat zijn nu net de betaalbare woningen.

 5. Ook de toeslagen gaan er bij veel mensen af. Stel je hebt alleen AOW of minimuminkomen. Zodra er iemand bij komt wonen krijg je geen cent meer. Bivendien gaat de huur flink omhoog met honderden euro,s. Als ze weer vertrekken na een paar jaar draai jij voor de hoge huur op.

  • Daar geb je gelijk in, Margreet.
   Het hele stelsel van belastingen en toeslagen maakt flexibel wonen onmogelijk. Bovendien werken verhuurders niet mee.

   Een buurman ging naar een verzorgingstehuis. Zijn zoon werd door de verhuurder uit de woning gezet, want het contract stond niet op zijn naam. Als ze ieder een eigen woning zouden hebben gehad, was die zoon nu niet dakloos.

  • En wat kost het om een dakloze eeer aan een woning te helpen? Kan soms oplopen tot meer dan 2 ton.
   Waarom zijn hoogopgeleiden zo dom, ze houden met niets menselijks rekening.
   Die hoogopgeleiden in de Tweede Kamer vinden alle laagopgeleiden lastig volk.
   Vandaar hun achterlijke maatregelen.

 6. Helaas loop ik ook tegen dit probleem aan! Je ziet ook veel dat vrienden/vriendinnen samen een woning delen op het moment. Denk dat ik dat sneller zou doen dan als twee stellen een woning delen. Vaak heb je daar toch net even te weinig ruimte voor.
  Helaas heb ik geen vrienden in de buurt, dus is een woning delen voor mij ook geen optie. Wachten tot ik eindelijk een keer aan de beurt ben dus.
  En dan heb ik het nog best prima bij mijn ouders. Maar als je bijvoorbeeld in scheiding ligt en geen woning kan krijgen is dat echt wel vervelend.

  • Is het een kwestie van simpelweg wachten tot je aan de beurt bent, of is het met loten?

   Ik moet ineens aan de serie Friends denken, die ook allemaal een appartement deelden!

 7. Ik denk dat de komende jaren meer dan genoeg grote huizen vrij komen die opgedeeld kunnen worden. Ik zou nooit op die manier gaan wonen, maar ga dan ook niet in een groot huis wonen die eigenlijk voor een gezin is. Maar het is een probleem wat niet opgelost gaat worden zolang er meer mensen binnenkomen die (tijdelijk) een kamer of woning nodig hebben.

  • Een groot huis opdelen is eigenlijk wat mijn ouders gedaan hebben. Eerst kochten zij een deel van het huis van mijn opa en oma. Daarna hebben ze een heleboel jaren het hele huis gehad, en tien jaar geleden kochten mijn man en ik de oorspronkelijke helft van mijn opa en oma. Het is een soort twee onder 1 kap constructie in een woonboerderij.

 8. Ja , ik bezet als alleenstaande een kleine eensgezinswoning met tuin. Maar het ging en gaat me om die tuin. Ik kon wel een bovenwoning of appartementje zonder tuin krijgen. Echter ik moet in de aarde kunnen wroeten, bloemen en groenten kunnen telen, dus ik blijf zitten waar ik zit. Bovendien huur ik nu redelijk goedkoop omdat het een oud huis in de energie categorie E is. Verder is alle nieuwbouw in mijn gemeente bedoeld voor senioren, dus gelijkvloers met een piepkleine tuin. Als zij verhuizen, komt een grote eensgezinswoning vrij.

  Maar een woning delen. Ik dacht het niet. De vrijheid die ik nu heb verlies ik dan. En hoe veel ik ook van mijn familie hou, na 2 weken samen met vakantie ben ik toe aan mijn eigen plekje. Waar ik rustig mijn dingen kan doen of laten.

 9. Twee van mijn kinderen hebben net een huis gekocht,een al een jaar geleden en mijn oudste een maand geleden,het is vechten om überhaupt het huis te kunnen bezichtigen,ze hebben een huis dat de helft goedkoper heeft gekost een paar jaar geleden,de kosten stijgen de pan uit,hun hebben geluk gehad, niet iedereen heeft dat,en mijn dochter heeft 70.000 moeten inleggen, anders was ze kansloos

 10. Mijn eerste reactie is ‘ik moet er niet aan denken’. Maar ik herinner me ineens dat ik mijn allereerste huisje deelde (ik was toen pas 17 dus dan ben je iets makkelijker misschien). Ik woonde boven, had een woon- en slaapkamer, een keuken en een douche. De benedenbuurvrouw had ook een woon- en slaapkamer, een keuken en een toilet. Dus ik ging bij haar naar het toilet en zij kwam bij mij douchen. Eerlijk gezegd was ik dat helemaal vergeten dus echt rampzalig zal het niet geweest zijn.

  Overigens vind ik het best schokkend dat zelfs hier asielzoekers de schuld krijgen. Het is een groot misverstand dat die meteen een volledig ingericht huis krijgen. Vaak zitten ze jaren en jaren in een AZC (en mogen ze niet werken) en als ze uiteindelijk een huis krijgen is het bedrag dat ze krijgen om het in te richten meestal een lening. Ik zou niet met ze willen ruilen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder