Nieuwjaarsdag activiteit

Op Nieuwjaarsdag krijg ik vaak de schoonmaakkriebels.

In de wetenschap dat na het weekend school weer begint, wil ik graag alles weer op orde brengen. Bovendien hunker ik na alle feestdagen naar het gewone, dagelijkse leven. En dus heb ik inmiddels de koelkast schoongemaakt, de kelder uitgemest, de trap schoongemaakt, en de oven een flinke beurt gegeven.

Aanstaande maandag begin ik de nieuwe week met een fris en opgeruimd huis : )

schoonmaken

Wat doe jij op Nieuwjaarsdag?

 

Similar Posts

35 Comments

 1. Familiebezoek en de kerstspullen opruimen. Ik ben die spullen op nieuwjaarsdag ineens zat en vind het ook weer heerlijk als alles gewoon is.

 2. Wow je bent druk bezig geweest. Ik snap je wel hoor. Ik ben ook zo. :) Vandaag naar familie en dan doe je ook niet veel meer als je thuis komt. :)

 3. Lekker hoor, alles weer schoon, goede start van het nieuwe jaar!

  Wij zijn vanochtend naar de kerk geweest. Vanmiddag heb ik even de stofzuiger door het huis gegooid en de was opgevouwen. Verder doen we het rustig aan.

  Maandag begin ik met het gepoets, wil alleen nog een mooi schema maken, maar dat komt vanavond of morgen wel.

 4. Kerstboom opgeruimd, kerstkaarten weggehaald, een hele kast leeg gehaald en straks uit elkaar schroeven, was gedraaid en zo nog even stofzuigen. Heerlijk, al die frissigheid!

 5. Hm ik heb dat idee ook wel, een nieuw jaar een schoon schrift zoiets, maar de uitwerking doe ik meestal als ik weer een dagje alleen thuis ben zonder iedereen aan mijn rokken ;-)
  Op nieuwsjaarsdag maken we meestal een frisse wandeling langs het strand, ook een goed begin :-)

  1. Oh, dat lijkt me ook heel leuk een wandeling langs het strand. Mijn kinderen zijn wat ouder en hangen niet meer aan mijn rokken. Maar ze maken wel heel veel troep…

 6. Opruimen, de was doen en koken. Verder niks. Lekker bijkomen met een breiwerkje erbij en nu en dan even surfen op internet.
  Ik heb ook zin om het huishouden weer op te pakken en dat het ‘gewone’ leven weer begint. Aan de andere kant vind ik het heel gezellig dat manlief nu al bijna twee weken thuis is. Die moet volgende week weer naar het werk.

 7. Helemaal niets! Lekker rondhangen in huis, proberen gezond te eten en een beetje blogs lezen. De kerstspullen waar hier al heel vlot de deur uit…ik was het snel zat dit jaar!

 8. De kerstspullen weer helemaal opgeruimd. Maar verder echt helemaal niks hoor, beetje gelummeld, gelezen en geblogd…
  Lekker rustig dagje gehouden.
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

 9. Wauw, jij bent druk. Ik doe helemaal niets vandaag. Maandag ga ik wel starten met de grote schoonmaak. Heb ik ook behoefte aan. Maar vandaag nog 1 dagje, en dan weekend. Hmm ik hen volgens mij last van uitstelgedrag

 10. Wat goed! Ik zou alles ook wel weer schoon en opgeruimd willen hebben, maar nu even geen zin ;-) Maar voor de nieuwe werkweek – voor mij zelfs de eerste werkweek bij een nieuwe baan – is het wel fijn om alles weer aan kant te hebben! Ik gok op zondag :-)

  1. Leuk dat je maandag met een nieuwe baan begint Mieneke! Dan lijkt het me wel fijn als het huis op orde is inderdaad. Want zo’n nieuwe baan kost denk ik best wat energie, en dan is het fijn dat als je thuiskomt de boel goed geregeld is.

 11. Nieuwjaar wensen bij familie en als ik net uit bed ben is mijn eerste activiteit na de koffie: de kerstboom opruimen. Wat een heerlijke ruimte heb je dan weer daarna. Ik snak ook naar GEWOON. Gewoon stofzuigen, lekker wassen en strijken, gewone t,v,programma’s i.p.v. al het feestgedruis. Ik ben het na december zo ontzettend beu allemaal.
  Ik hoop op nog een beetje echte winter met veel wandelingen :-)

 12. Intussen is het hier een traditie om op nieuwjaarsdag in de bossen van Schoorl te wandelen. Zooo lekker om dan buiten te zijn!
  We doen het nu al een jaar of 5.

  Vandaag ging mijn moeder mee en een vriendin met haar man en twee kinderen. En het was fantastisch weer. Echt genoten dus! En nog extra fijn omdat ik eindelijk door die rotgriep heen raak en weer wat kan doen :)

 13. Gelukkig nieuwjaar!
  Ik houd ook van een soort van frisse start. Daar begin ik morgen mee. Vandaag een lui dagje, heb alleen gestofzuigd, omdat dat elke dag moet.
  Jij bent goed bezig!

 14. Niet veel, kerstconcert kijken, restjes opmaken, nog een beetje nagenieten van de programma’s die ik gemist heb ( bijvoorbeeld 10 jaar dwdd).

 15. Oh wow!! Nou, ik geniet dit weekend nog even van “geen verplichtingen”. Vanaf maandag ga ik weer lekker aan de poets :p

  Gelukkig Nieuwjaar!

 16. Een opgeruimd en schoon huis klinkt heerlijk…. Morgen dan maar… Vandaag lig ik vooral in mijn pyama bij te komen van oudjaarsnacht :D

 17. Met de oliebollen geur nog in mijn huis.
  Geniet ik nog lekker na van alles op de buis.
  Met van alles gezellig om me heen.
  Zo start ik 2016 dag een.
  Heerlijk even in alle rust tijd voor mezelf genomen
  En al aardig aan het bij komen.

  Na wat kopjes koffie kom ik aardig op gang
  En krijg een expansie drang.
  ik sop en ik zuig de kamer door met veel kabaal
  En dit is het einde van mijn verhaal

 18. Ha wij waren met onze vriendengroep in een vakantie boerderij. Heerlijk 20 km gefietst op de hoge Veluwe op 1 jan. Dus nieuwjaarsconcert wel gemist.. Deze tweede januari wordt nu mijn1 januari. Beetje uitslapen, kerstboom weg, was in de machine, koelkast schoonmaken, stofzuiger door het huis. Fijn weer de routine van elke dag!

 19. Wij hebben oudejaarsavond bij een vriendin gevierd. En ze heeft een baby die echt de hele nacht had gehuild dus nieuwjaarsdag was een pyjama dag en lekker films gekeken. Even zien wanneer we de boom weg doen…. maar ook ik volgende week nieuwe baan.

  Groetjes Mama

 20. Nieuwjaarsdag is hier altijd een beetje een bijkomdag met veel restjes eten en bankhangen. Maar vandaag heb ik ook heerlijk opgeruimd, lekker alle kerstbende eruit, haha. De grote schoonmaak komt in de loop van de weken ook.

 21. Op 1januari werd alle kerstmeuk opgeruimd. Ook wij snakken naar ‘gewoon’ hoewel mijn man alle feestdagen heeft gewerkt. Het gezellig samen eten deden we dan op 29dec. Ook dat went hoor????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.