Nieuwe soeplepel nodig

Screen Shot 2018 02 20 at 14.53.32

Ik heb een nieuwe soeplepel nodig.

De oude is namelijk stuk gevallen. Je zou niet denken dat een soeplepel kon breken, maar toch hij viel brak hij spontaan in 2 stukken. De steel liet los van het komgedeelte. Nu scheppen we soep dus uit de pan met een juslepel. Dat is wel goed om het tempo te verlagen en heel mindful soep te pakken, maar ik word er ook ongeduldig van.

Dus wil ik een nieuwe soeplepel kopen.

Soeplepel met een haakje gezocht

Bij de Action zag ik er een paar hangen, maar ik heb een belangrijke wens voor mijn nieuwe soeplepel. Ik wil namelijk dat  de steel een soort haakje heeft. En wel hier om:

pollepel
Ideaal om op te hangen!

Dat had mijn vorige soeplepel ook, en dankzij dat haakje kon ik de soeplepel aan de schouw in de keuken ophangen. En ik ben dol op dingen ophangen! Je kunt het dan namelijk zo makkelijk pakken.

N.B. Ik bedoel niet een soeplepel met een opening in het handvat, waarmee je de soeplepel kunt ophangen. Dus niet zoiets als deze:

soeplepel
10,95 bij bol.com

Ik zoek een soeplepel in dit model:

pollepel
12,95 bij bol.com

Zie je het haakje aan het uiteinde?

Soeplepels: wat is er zoal te koop?

De prijsverschillen van soeplepels zijn enorm vind ik. Daarnaast zijn er verrassende modellen als het gaat om soeplepels, en bijzondere materialen! Hier onder een overzicht van de soeplepels die mij opvielen.

Simpele soeplepel bij Blokker voor maar 50 cent:

soeplepel
50 cent bij Blokker!

Deze boerenbont soeplepel is volgens mij helemaal niet praktisch. Maar ik wilde hem laten zien omdat ik hem zo mooi vind:

soeplepel boerenbont
14,99 bij Blokker

Onderstaande soeplepel kun je gewoon op het aanrecht zétten! Wat een aparte variant:

soeplepel
18,99 bij bol.com
soeplepel
15,95 bij bol.com
soeplepel zwaan
19,- bij bol.com

Ik heb natuurlijk ook bij de Hema gekeken voor een soeplepel. De soeplepels bij de Hema zijn vriendelijk geprijsd: tussen de 4 en 6,50 maar helaas hebben ze niet dat haakje dat ik graag wil. Bij Ikea vind je een soeplepel voor 4,-:

soeplepel
4,- bij Ikea

Aandachtspunten als je een soeplepel koopt

Als je een goede soeplepel wilt hebben, is het belangrijk om op de volgende punten te letten:

 1. Kies bij voorkeur een soeplepel van roestvrijstaal. Plastic soeplepels zijn gevoelig voor vlekken, en er is de hele kwestie van enge stoffen die in plastic kunnen zitten.
 2. Kies voor een soeplepel met een mooie ronde kom. De perfecte soeplepel heeft volgens kenners een perfecte ronde vorm!
 3. Kies voor een soeplepel met een kom waarin minstens 0,12 liter kan.
 4. Houd rekening met de grootte en diepte van je pan en de soeplepel. Je wilt niet dat je soeplepel kopje ondergaat in je soep. Een soeplepel met een haakje kan dit overigens ook voorkomen! Dan haak je de soeplepel gewoon aan de rand van de pan!
 5. Kwaliteit! Vaak is goedkoop duurkoop. Geef dus liever iets meer uit, zodat je meteen een goede soeplepel hebt.

Hoeveel soeplepels heb jij? En welke type?

Similar Posts

51 Comments

 1. is hij niet te repareren door de lepel weer in elkaar te schuiven en er dan een gaatje in te boren en dan met een boutje en moertje weer vast te zetten?

  1. Ik ben niet zo handig Elly. Dus bij woorden als boren gaan bij mij vaak alle lampen uit bij wijze van spreken. Maar het is zeker een goede oplossing voor mensen die wel handig zijn.

 2. Kringloop?? Heb je al bij de kringloop gekeken? Daar zijn vast oude handige soeplepels. Ik vind een soeplepel voor 20 euro wel érg aan de prijs.

  1. Anneli, daar zeg je me wat! Wat stom van me dat ik daar nog niet aan gedacht had. Terwijl ik nota bene graag bij de kringloop kom. Nu ga ik zeker eerst daar kijken inderdaad! Bedankt!

 3. Ik heb thuis twee soeplepels, een kleine oudere van staal met een houten handvat, en een grotere van Brabantia in matzwart kunststof. Deze heb ik eigenlijk gewoon gekocht omdat hij pastte bij mijn nieuwe kookpot ????

 4. Die met die zwanen zijn super mooi! Maar dan zit je weer met twee soeplepels natuurlijk. Ik heb een redelijk gewone, die ligt ook gewoon in de schuif dus een haakje is niet nodig!

 5. Oh wat een super goede tips!! Ik heb dus één soeplepel maar ik zoek er eentje bij. De laatste tijd maak ik voor vrienden en familie 2 grote pannen soep en dat gaat dus een beetje lastig met één soeplepel, hihi!

 6. Toevallig vorige week een soeplepel bij de Action gekocht, de vorige is tijdens het opruimen kwijt geraakt (zal hem wel per ongeluk hebben weggegooid) x

 7. Ik zou ook eerst naar de tweedehandswinkel gaan. Verder koop ik dat soort basics in de keuken ook graag bij horecawinkels, bv online de horecavoordeelshop.Daar kost de opscheplepel RVS 12,5 cl nog geen negen euro. Ik heb voor tijdens het kamperen een plastic opscheplepel…want ik maak en deel graag soep, en andere lepels zijn te zwaar(ik neem alle spullen in mijn rugzak mee)Wel een zwarte omdat die het minst last heeft van verkleuren.

 8. Waarom laat je hem niet repareren? Informeer bij een autoschadebedrijf of ze hem daar middels puntlassen kunnen repareren. Ik heb er 2x een RVS zeef laten repareren.

 9. Ik heb 5 soeplepels maar gebruik er 2, een voor de vegetarische soep en een voor de soep met vlees. Een lugt in de bestekla en de ander hangt bij het fornuis. Allebei van roestvrij staal. De andere 3 zijn geëmailleerd, een groene en 2 witte. Die hangen aan de balken in de keuken met de rest van mijn emaille-verzameling.(schuimspanen, litermaten, vergieten etc.) De “hangplek” was oorspronkelijk bedoeld voor worsten, ham en spek maar dat wilde ik niet

 10. Goh, wat een keuze maar wat een prijzen vooral… Ik zou eigenlijk niet meer weten waar ik mijn soeplepel heb gekocht, ik weet wel dat hij geen haakje heeft ;)

 11. Hahaha, wat een leuk onderwerp weer. Mindful soep eten. Ik vind het wel wat hebben. Ik had eigenlijk geen idee of ik nu wel of niet zo’n haakje heb. Ik bewaar al het keukengerei in een champagne-emmer (om te koelen oorspronkelijk maar ik vind het wel leuk staan). Ik heb even gekeken: geen haakje! Wel een opening. Hmmmm. En ineens vielen mij onze plastic spatels op. Is dat echt een dingetje? Sommige dingen heb ik in plastic gekocht omdat ik voorzichtig wilde zijn voor krassen met onze roestvrijstalen pannen en natuurlijk ook de koekenpannen met zo’n speciale beschermingslaag.

 12. Nooit zo over nagedacht. Maar wij hebben een kunststof van Ikea. Gebruik m ook voor (pasta)sauzen, ideaal. Ook eentje van roestvrij staal trouwens maar die blijft geregeld staan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.