Netflix The One: De ware Jacob – voor altijd gelukkig?

Netflix The One

Stel je eens voor dat er een wetenschappelijke methode bestond waarmee je jouw ware Jacob kon vinden. De enige ware voor jou! Geluk gegarandeerd tot aan je graf. Dat is de rode draad in de serie op Netflix The One.

Netflix The One: het verhaal in een notendop

Een haar of wat speeksel uit je wang is al genoeg! Op basis van je DNA wordt je ‘match’ gezocht in Netflix serie The One. De serie begint op het moment dat het bedrijf One al een groot succes is. Ze hebben al vele mensen succesvol gematcht.

Aan het hoofd van het bedrijf staat Rebecca Webb. Zij heeft samen met een goede vriend de formule voor het vinden van je zielsmaatje ontwikkeld en het bedrijf gestart. Maar erg gelukkig lijkt Rebecca niet, ook al is ze zelf ook succesvol gematcht.

Tenminste, dat zegt ze.

Al snel ontdek je als kijker dat het idee van de perfecte partner vinden via je DNA, misschien toch niet zo goed werkt als het lijkt. Zo zijn er diverse huwelijken gesneuveld nadat iemand zijn ‘match’ vond. En Rebecca blijkt diverse geheimen te hebben.

Netflix The One: teveel verhaallijnen! – Spoiler alert

The One bestaat uit 8 afleveringen met teveel verhaallijnen wat mij betreft! Heel irritant. Hieronder een overzicht van wat er zoal aan de hand is.

 • Rebecca heeft op weg naar de top een goede vriend vermoord. Oeps.
 • Een vrouwelijke politieagente zit Rebecca op de hielen.
 • De vrouwelijke politieagente is zelf gematcht met ene Sophia, die ook weer haar eigen geheimen heeft.
 • Rebecca heeft een grote liefde, haar Match.
 • Er is een willekeurig gelukkig getrouwd stel, Mark en Hannah, waarvan de echtgenote stiekem het DNA van haar man inlevert, om te kijken wie zijn match is. Vervolgens gaat ze aanpappen met die vrouw, wat natuurlijk tot allerlei problemen leidt.
 • Er zijn zakelijke perikelen over de vraag wie het bedrijf moet leiden.

Door de vele verschillende verhaallijnen en personages, vond ik Netflix The One rommelig. De serie eindigt met allemaal open eindes, die schreeuwen om een vervolg. Maar omdat er niet veel aan is, hoop ik dat er geen tweede seizoen komt. Ondanks het gevoel dat het verhaal niet af is.

Trailer

Hieronder de trailer van Netflix The One, die er wel mooi en aansprekend uitziet. Bovendien vind ik Rebecca’s haar zo mooi gedaan. Ik vraag me af of ik dat met mijn haar ook voor elkaar kan krijgen! De Downton Abbey look is me destijds wel gelukt ; )

Mijn conclusie over Netflix The One

Ik vond Netflix serie The One niet geweldig. Het idee vind ik wel erg leuk, maar de uitwerking is ‘Mwah’. Bovendien vond ik Rebecca heel irritant, en de politieagente trouwens ook. Eigenlijk vond ik bijna iedereen irritant nu ik erover nadenk. Netflix serie The One krijgt een 6,6 op IMDb. Hoger verdient de serie ook niet.

Praktische informatie

The One kwam uit in maart 2021 en is nu te zien op Netflix Nederland.

De serie roept een interessante vraag op: als je een relatie hebt, zou je dan je DNA inleveren om te kijken wie je match is?

Similar Posts

10 Comments

 1. Op basis van DNA kun je toch eerder familie vinden. Maar die wil je ook niet altijd.

  Love As Always
  Dimario

 2. Ik vond het wel leuk, maar inderdaad gingen de verhaallijnen erg snel en door elkaar. Toch wel vermakelijk. Zou daarom ook nog wel een vervolg willen zien omdat ik wel nieuwsgierig ben naar hoe nu verder…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.