Mijn nieuwe ballerina’s!

Screen Shot 2018 05 18 at 14.52.08

In de zomer draag ik graag ballerina’s.

Ballerina’s hebben de naam dat ze geschikt zijn voor elke gelegenheid. Op Zalando noemen ze ballerina’s bijvoorbeeld een mix van elegantie en comfort. Aangezien ik vooral op dat laatste nogal gesteld ben, vind ik ballerina’s erg handig.

Ze geven me het gevoel dat mijn voeten keurig geschoeid zijn, zonder dat ik Gedoe aan mijn voeten heb.

Ecco ballerina’s: te sportief

Maar goede ballerina’s vinden is niet eenvoudig! Vaak doen ze toch ergens pijn, of zitten ze niet goed. Twee jaar lang liep ik op een paar Ecco ballerina’s. Ik kocht die destijds omdat ze fijn zaten, en nam hun enigszins sportieve uiterlijk dan maar op de koop toe. Want mooi vond ik ze eigenlijk niet. Het comfort, en dat ze verder wel netjes waren, liet ik echter zwaarder wegen. En ik heb ze veel gedragen.

Sport Line ballerina’s: precies goed. Huh?!

Als ik in de stad ben op donderdagochtend, loop ik altijd graag even bij Scapino binnen. Zo ook deze week. En ik kwam daar een paar mooie zwarte ballerina’s tegen die ik, anders dan mijn sportief ogende Ecco ballerina’s, nog mooi vond ook. Weinig hoopvol besloot ik ze te passen, en werd aangenaam verrast. Ze zaten warempel lekker! Dat komt bij mij niet zo vaak voor, want ik ben nogal prinses-op-de-erwterig als het gaat om schoenen en kleding. Ik voel het minste of geringste ‘zitten’, en draag het dan vervolgens niet.

Een beetje wantrouwig banjerde ik een stukje door de Scapino, want ik vond het maar apart dat ze zo lekker zaten.

Vervolgens inspecteerde ik de doos op zoek naar meer informatie. Ze kostten warempel maar 24,99. Nadeel vond ik wel dat ze niet van echt leer zijn. Maar dat was ze niet aan te zien, en ze zaten zo lekker dat ik besloot ze te kopen.

ballerina's van Scapino

Conclusie

Voor maar 24,99 kocht ik een paar elegante zwarte ballerina’s die keurig ogen en heerlijk zitten.

Lees ook mijn post Wat is de dure ballerina?

Wat vind jij van ballerina’s? Welk type schoen draag jij het meest in de zomer?

Similar Posts

20 Comments

 1. Ik ben dol op ballerina’s, vroeger had ik er ook altijd wel een paar van staan. Helaas zijn de ballerina’s van tegenwoordig heel smal geworden. (Het zal toch niet aan mijn voeten liggen? :-)

 2. Ik vind je ballerina’s heel mooi! Vroeger droeg ik ze ook vaak. Alleen ik heb brede voeten en nu draag ik in zomer en winter sneakerachtige schoenen. Sportieve veterschoen zeg maar, maar ook wel een beetje netjes. Meestal van Ecco want die zitten mij het lekkerst. Ik draag altijd broeken, dus een sneaker past daar altijd wel bij. En sneakers zijn helemaal in de mode! Dus ik val niet heel erg uit de toon en kan toch gaan voor comfort. Want ik herken helemaal wat je zegt over prinses-op-de-erwt zijn op gebied van kleding en schoenen….

 3. Ik ga altijd zweten in schoenen van kunstleer. Jij hopelijk niet, want dan staan deze ook weer werkloos in de kast.
  Wel fijn dat ze bij alle gelegenheden passen, ideaal!

 4. Ik kan ze niet dragen. Ik heb heel lange tenen en dat zie je dus in een ballerina…ziet er heel raar uit. Ik vind ze wel mooi.
  Je bent erg enthousiast over deze schoentjes. Prinses-op-de-erwterig herken ik, en zeg je daarom, koop meteen een tweede paar. Zet die in de kast, voor als deze op zijn. Doe ik vaker met schoenen die onverwacht goed blijken te zijn.

 5. Leuk! Zelf ben ik niet zo van de ballerina’s, maar ze zijn wel fijn om op te lopen zonder dat je een sneaker-effect krijgt. Zelf heb ik ook een paar. Zwarte ballerina’s zijn altijd handig!

 6. Cute! En super handy. Ik heb toevallig ook nieuwe schoentjes, zwarte – maar geen ballerina’s. Ik krijg altijd van die zweet voetjes in ballerina’s, haha :)

 7. Ik vind deze erg leuk, ik draag zelf eigenlijk nooit ballerina’s omdat ik altijd wel van een hak hou. Toch weet ik van mijn moeder ook, dat z heerlijk lopen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.