Heb jij een blog? En maak je je zorgen over de AVG?

avg en hobby bloggersOp 25 mei aanstaande gaat officieel de AVG in.

AVG staat voor Algemene Wet Verordening Gegevensbescherming.

Als blogger kun je amper om de AVG heen

Als blogger kun je er amper omheen. Tenzij je alles van je blog afsloopt, de comments uitschakelt en alleen nog maar posts publiceert waarmee niemand verder iets kan. Behalve ze lezen. De AVG is de reden dat je ook hier op Huisvlijt een privacyklaring vindt.

Op mijn blog Bloggen en loggen vind je meer informatie over deze AVG.

En ook wat je kunt doen om er aan te voldoen.

Ben jij bekend met de AVG?

Similar Posts

13 Comments

 1. Het is toch te triest voor woorden of niet dan? Och, het vrije, niet door overheden en megabedrijven gecontroleerde internet van de jaren negentig….
  Heb mijn comments uit staan, mede om deze reden. Ben een papieren briefuitwisseling gestart met een aantal mensen wiens reacties ik graag lees. En weet je, dat is eigenlijk veel leuker.

  1. Wat bijzonder dat je brieven uitwisselt met een aantal mensen Gerlinde! En ik vroeg me inderdaad al af of je de reacties had uitgeschakeld vanwege de AVG.

 2. Je kan er inderdaad niet van op de hoogte zijn. Elke nieuwsbrief stuurt je de afgelopen dagen een melding erover. Ik ga er volgende week ook aan zitten

 3. Ik heb erover gelezen, maar doe er verder helemaal niets aan!
  Het is hoofdzakelijk bedoeld voor bedrijven, of ze nu groot of klein zijn, en ZZP’ers, omdat deze handel drijven.
  Denkt nu echt iedereen, dat men alle blogs gaat controleren, de duizenden, zo niet miljoenen of daar wel keurig die verklaring staat?
  Ik laat dus alles zoals het is, ik weet niet wie mijn website en blog leest, hooguit dat ik bezoekers heb gehad en dan hoop ik, dat ze het een leuk bezoekje hebben gevonden.
  Verder doe ik niet mee aan die massa-hysterie.

  Groetjes Lily

  1. Als je bepaalde instellingen niet aanpast komt er een uitroepteken bij jouw website te staan, in de browser. Dit geeft aan dat jouw website niet beveiligd/voldoende versleuteld is. Ook een vereiste van de AVG.
   Als iemand jouw site hackt, kan dit bijv gevolgen hebben voor mensen die een reactie achterlaten op jouw blog. Hun gegevens zijn traceerbaar.
   Lijkt ver je bed show maar dit soort dingen gebeuren. Blogs worden regelmatig gehackt. Zoals er ook in huizen wordt ingebroken. Daar neem je ook voorzorgsmaatregelen tegen, toch?

 4. Met alle respect voor je reactie, maar mijn website wordt beveiligd door het hostingbedrijf en dat bedrijf heeft dus te maken met AVG, want ik ben klant van het hostingbedrijf.
  Als mijn website of blog gehackt wordt, heb niet ik een probleem, maar de hosting, want die heeft zijn zaakjes niet op orde.

  Nogmaals, de AVG is van belang voor het groot\midden en kleinbedrijf en ZZP’ers, omdat deze met klantcontacten te maken hebben, de NAW-gegevens, evenals betalingsgegevens, maar “Jan met de pet”, die gezellig wil vertellen over ditjes en datjes op een blog heeft daar helemaal niets mee te maken.
  Maar Teunie van Eenvoudig leven heeft naast haar blog een webwinkeltje en zij moet wel voldoen aan de AVG, omdat ze een bedrijfsvoering heeft.

  Een gewone hobby-website, waar je wilt vertellen over je hobby of een blog, waar je wat wegbabbelt, heeft niets met AVG te maken.
  Aangezien ik tot de laatste categorie behoor, is de AVG voor mij niet van toepassing!

  Alsjeblieft, geen paniek, waar dat niet nodig is en ook absoluut niet nodig om comments maar uit te schakelen, tenzij je op een eigen webserver je blog hebt, waarop je ook nog spionage-software draait, maar dan hebben we het over heel andere categorie Internetgebruikers!

  Groetjes Lily

 5. Het voelt allemaal zo heftig. Ik snap heel goed dat er meer op de privacy gelet moet worden, maar de boetes die je mogelijk kunt krijgen, bezorgen me toch wat angst. Wat is ik wat ben vergeten, verkeerd formulier of foutief verwijs, wat dan?

  1. Maak je niet teveel zorgen Bianca. Zelfs als je niet voldoet krijg je eerst nog een waarschuwing. En daarna nog eentje. Je krijgt echt niet meteen een boete.

 6. Ik merk dat iedereen inmiddels en beetje zenuwachtig wordt… Iedereen kijkt naar elkaar en heeft vragen… snap de regels maar vind het voor de bloggers en vooral hobby bloggers echt wel gedoe…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.