'Mevrouw, mevrouw!'

Ik hoor het nog steeds in mijn hoofd: 'Mevrouw, mevrouw! Uw kindje heeft een sok verloren!'

Mijn kinderen zijn ondertussen pubers maar ik vergeet het nooit. Die dringende uitroep ergens achter me, als ik met ze in de stad liep. Want dan hádden ze weer eens een sok verloren... Wat ik ook probeerde, het bleef een probleem.

Maar nou kwam ik laatst toch iets handigs tegen, wat me destijds zeker geholpen zou hebben. Een voet sokophouder. Ik kwam dit fenomeen toevallig tegen toen ik een post schreef over het sokkenprobleem.

Moet je kijken:

slofjes

Ik kwam deze tegen op slofjes.nl. Een setje kost 9,95. Niet heel goedkoop, maar ik vind ze slim bedacht!

Lees ook mijn post over kraamcadeautjes. Bijvoorbeeld sokjes : )

Wat deed jij om sokjes aan babyvoeten te houden?

Similar Posts

39 Comments

 1. Haha, echt supergrappig dat! Ben benieuwd of het werkt. Ik hoornwel vaker van andere moeders dat de sokjes van hun kindjes uitglippen, maar Jim heeft er eigenlijk geen last van...

 2. Het ziet er wel grappig uit maar ik betwijfel of dat wel lekker zit bij een baby.

  Ik kan me niet herinneren of mijn kinderen sokken verloren op die leeftijd. Wel zie ik het soms bij anderen gebeuren en dan attendeer ik de moeder er altijd op.

 3. Ziet er leuk uit, maar lijkt me wel een beetje lastig aandoen bij die wriemel-kindervoetjes! Bij mijn jongste kreeg ik van die leren slofjes, echt ideaal! Hij kreeg ze echt niet uit, en ze waren ook erg leuk.

 4. Haha, nooit bij nagedacht. Ik heb geen kinderen :-P. Maar een vriendin van mij wel, ooit naar de Beekse Bergen en heel de tijd sokken zoeken ;-).

 5. hier hebben we er ook een aantal verloren hoor... we deden niets speciaals... Nu is het veel gemakkelijker. Ze stapt sinds enkele maanden en hebben daar nu geen last meer van... gelukkig!

 6. Lijkt me lastig inderdaad, die sokophouder is een goed idee!
  Zelf hadden wij er geen last van. Marc bleef van zijn sokken af en ze zaten blijkbaar ook best stevig.

 7. Ik zat ookal te denken hoe het bij mijn zoon was. Toen las ik de reactie van Truus. Dat was het "maillots"!! Die vond ik ideaal!! Het is ondertussen zo lang geleden, ik was het alweer vergeten!! :-)
  Fijn weekend!!

 8. Ik geloof niet dat ik wat bijzonders deed. Thuis hadden mijn dochters vaak geen sokjes aan. En toen ze wat groter werden, hadden ze van die leren slofjes aan. Dat werkte goed!
  Liefs,
  Eva

 9. Mijn zoons hadden buiten altijd schoentjes aan of blote voeten. Ik denk dat mijn oudste het wel prima had gevonden om die sokophouder om zijn voeten te hebben. Die zoon was vaak wel makkelijk. Mijn jongste had het vast reuze interessant gevonden en er vervolgens net zo hard aan getrokken tot het alsnog los ging of kapot. Vervelen deden we ons nooit bij jongste, die had altijd rare streken :-)

 10. Onze kinderen droegen in de winter klompsokjes over hun sokken. Die zitten met een knoopje vast. En zijn bovendien stroef.

 11. Ik kreeg tijdens de kraamweek van onze vierde zogeheten 'sock-ons' (zelfde idee, maar dan wat neutraler), bijv. te koop bij Prenatal voor 6,95. Ik vond ze ideaal, een steeds terugkerend probleem opgelost! Had ik dat maar eerder geweten! Ons zoontje heeft ze het hele winterseizoen dagelijks gedragen!

 12. Ik heb laatst ook met interesse naar deze uitvinding staan kijken. Tot nu toe heb ik het maar één keer meegemaakt dat ik terug moest voor een sok. Sindsdien draagt hij dus schoenen als we naar buiten gaan. Maar kniekousjes werkten voorheen altijd goed tegen het sok uit trekken.

 13. De oudste twee (nu 7 en 4) waren ook kampioenen in sokken uittrekken, de jongste van intussen 9 maanden net zo. ;) Dus de maillots zijn weer tevoorschijn gekomen, extra warmte voor de koude dagen en geen gedoe met verloren sokken. Maar ter compensatie weet mijn jongste ook haar schoentjes goed uit te trekken. ;)

 14. Haha, ziet er vrolijk uit maar ik denk niet dat mijn kinderen er in waren getrapt (letterlijk)....

  Vooral oudste was in staat overal zijn sokken en schoenen te verliezen. Zat er druk aan te trekken en in te bewegen denk ik. En wat ik er aan deed? Eh. Geen idee. Lekker strakke sokken, of eh, geen sokken in de zomer. In de kinderwagen en buggy enzo gewoon voetenzak en dekentjes. Zodra ze zelf lopen is het probleem opgelost!

  1. Nee niet eens, deze kwam met het kraampakket helaas en die MOEST ze hebben hahaha.
   Achja we houden hem gewoon goed in de gaten en anders knopen we er wel een touwtje aan ;)

 15. Herkenbaar! Sokjes maar ook schoentjes verloren we regelmatig onderweg. Mijn meiden zijn iets jonger en dergelijke spullen had je toen al, al waren ze iets minder flatteus.

  Als de temperatuur niet te laag was niet al te veel aan de voeten, we raakte het toch kwijt. In de herfst/winter maillots voor onze dames.

 16. Ik gaf het op haha. Vooral in de zomer had ze geen sokjes aan en op een gegeven moment kreeg ze schoentjes dus hielden die de sokken op zijn plek (als ze deze niet uittrok)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.