Reacties

Maximaal 5 mensen? — 51 reacties

 1. Ik nodig altijd veel mensen uit mr omdat ik in augustus verjaar valt er 2/3 af dus uiteindelijk blijf ik wel over met een groep van 10. En meerdere dagen vieren doe ik niet want ik wil graag vanalles maken vr mijn verjaardag mr ben mr zot genoeg omdat mr 1x te doen ????

  • Wat leuk dat je zoveel plezier beleeft aan het maken van dingen voor je verjaardag! Dat is dan ook meteen een leuk cadeau aan jezelf : )

 2. Liever kleine groepjes, maar bij het uitnodigen van familie gaat dat wat lastig. 1 gezin is zo 4 personen. Met 5 broers / zussen in totaal en de opa's en oma's nog zou ik niet uitgevierd raken :-)

  Hoe doe jij dat met familie Nicole?

 3. Bij mijn verjaardag deel ik de groep op, 1x vier ik het met familie en 1x met vrienden. Met vrienden doe ik dan meestal gezellig spelletjes en zijn we met een kleine groep. Met familie is het hele huis vol en ben ik vooral aan het zorgen voor eten en drinken en komt er bij mij persoonlijk niet veel van socializen, maar dat is ook niet erg. Mensen onderling kletsen wel met elkaar. Ik vind het allebei leuk!

 4. Ik ben net als jij. Liefst 1 op 1. Een kleine groep vind ik ook okee.
  Mijn verjaardag vierde ik eigenlijk nooit meer maar sinds DL wat groter wordt vieren we het samen in de zomer. Dan nodigen we alleen echte vrienden uit.
  Dan nog vind ik het superleuk maar wel vermoeiend hoor.
  Grote groepen vind ik heel moeilijk. Behalve als ik ervoor sta. Dan gaat het prima. Dan heb ik een functie.

 5. Mijn voorkeur gaat ook zeker uit naar kleineren groepjes. Onze verjaardagen vieren we voor familie. En daarnaast geven we een avondje voor vrienden. Dat ik een flinke koppel, gezellig, maar heel vermoeiend om iedereen wat aandacht te geven wat ik altijd wel wil doen. Daarom spreek ik daarnaast vaak nog een keer met een klein clubje af.

  • Verschillende groepen op verschillende momenten werkt voor mij ook goed. Hoewel ik soms wel denk dat ze het misschien leuk zouden vinden om elkaar te leren kennen.

 6. Wat herkenbaar en fijn om bij een ander te lezen. Het liefst deel ik het op , maar soms is er geen ontkomen aan (mijn man floreert in een grote groep) Helena

 7. Ik houd van kleine groepen. Ik word zo moe van alle herrie en prikkels van grote groepen. Daar had ik als kind al last van op school. Ik zat het liefst helemaal vooraan. Kon ik alles goed zien (ik was toen al bijziend en dat ging nogal hard achteruit) en die plek was zo heerlijk rustig. Ik zat altijd binnen korte tijd helemaal achterin omdat de stoorzenders van de klas dan door de leerkracht voor in gezet werd om beter in de gaten te houden. Ik was toen te verlegen om naar de leerkracht te gaan en te vragen of ik toch een plekje in de rust kon krijgen.
  Een van mijn zoons kreeg dat plekje wel, of hij mocht buiten de klas werken. Deze zoon is net als ik hoogsensitief. Verder hebben we allebei een extravert karakter.

 8. Dit heeft volgens mij te maken met introvert of extravert zijn. De mensen die meer introverte eigenschappen hebben, zullen kleine gezelschappen fijner vinden dan grote.

  Ik ben een vrij uitgesproken introvert. Ik vind met zijn tweeën meestal het leukst :-) Van iets met een grote groep moet ik de volgende dag echt bijkomen. Er komen voor mij nu 2 beproevingen aan. De afscheidsborrel op mijn werk en mijn afscheidsfeestje voor familie en vrienden...

  • Ja, ik heb gelezen dat extraverte mensen juist opbloeien en energie krijgen van grote gezelschappen. Dan is zoiets natuurlijk wel fijn.

   Balen dat je twee grote feesten op de agenda hebt staan zeg.

 9. Ik ben het eigenlijk enorm met je eens. Wij hebben een behoorlijke vriendenkring en afgelopen weekend zat met de verjaardag van onze kleine man dan ook het huis (en de tuin weer bomvol mensen. 25 man om precies te zijn. Ik heb met niemand echt gesproken en was idd totaal uitgeput na de dag.

 10. Ik houd ook niet van grote groepen mensen. Ik ga niet graag naar feestjes. Maar voor mijn familie maak ik een uitzondering. Ik vind familiefeestjes erg gezellig. Scheelt ook dat je mekaar dan makkelijk even helpt en de gastvrouw/gastheer dan niet continu alleen druk zijn. Vrienden nodig ik al lang niet meer uit op mijn verjaardag.

 11. Voor elke persoon , elke groep is het anders. Per situatie zou je het moeten bekijken.. Soms is het leuk om bekenden te ontmoeten, die je niet zo gauw meer zou tegenkomen, dan is het aangenaam om iemand te spreken.
  Maar wanneer je iedereen in die grote groep kent, is het heel frustrerend als je niet iedereen kunt spreken. Dus in deze situatie zou ik voor kleinere groepen kiezen. Maar ja misschien is het voor anderen geen probleem om niet iedereen te steken en kun je best lol hebben.
  Voor mij geldt wel dat ik het prettig vind om in een klein groepje te vertoeven, gezellig praten met elkaar over hetzelfde onderwerp. En wat dieper met die ene persoon, wanneer je graag wil weten hoe het met hem of haar gaat!

 12. Het ligt er maar net aan wat voor een feestje het is. Ik heb een grote familie en als Turken een feestje bouwen dan staat dit altijd gelijk aan veel mensen ;-)'
  Mijn eigen verjaardag vier ik niet, too much en ik gezien het feit dat de andere drie verjaardagen wel groots gevierd worden vind ik het wel best zo.

 13. Herken ik wel, maar ik zet me eroverheen en doe dan in 1x m'n verjaardag, zodat ik niet 5 of 6x de club heb met alle taartenbakacties, hapjesmakerij, feestgevier, enz.
  En voorheen kwam m'n klas BBQ-en, tsja dan heb je al snel 20-30 leerlingen :D...

 14. Ik vier mijn verjaardag niet net zoals Nesrin zegt. Ik kom uit een Indo familie en daar wordt verwacht dat je groot uitpakt met de hele familie en een overvloed aan eten:-) ik vind het altijd héél gezellig. Behalve als ik het zelf moet organiseren dan heb ik wel een beetje stress haha

 15. Ik vind het ook altijd heel rommelig en nietszeggend zoveel mensen in huis. Dat is ook de reden waarom we eigenlijk geen verjaardagen vieren. Zo'n onzin. We nodigen liever mensen spontaan een keer uit om echt wat qualitytime mee te hebben...komt misschien niet gastvrij over, maar dat zijn we zeker wel! ???? Alleen met mate...????

 16. Ik snap je punt zeker. Als ik een verjaardag geef mag ik ook maar een max aantal mensen uitnodigen van mijn ouders. Dan vind ik dat jammer, maar achteraf gezien ben ik toch blij want dan heb je toch met iedereen kunnen praten en persoonlijke aandacht van en voor iedereen gehad.

 17. Het klinkt een beetje triest, maar ik heb nooit mijn verjaardag gevierd en ik heb ook maar een kleine familie die ik alleen zie met kerst. Daarom lijkt het mij juist fantastisch om met een grote close familie samen te zitten. Met vreemde mensen vind ik het zelf ook niet zo prettig, zit liever met alleen mijn beste vriendinnetjes! :)

 18. Ik ga ook voor een goed gesprek, in kleine groepjes. Verjaardagen sla ik ook over. Ik merk dat ik vanaf 50ste steeds bewuster mijn keuzes maak en daardoor meer kan genieten.

 19. Op een groter feest verwacht ik het niet om diepe gesprekken te voeren en vind dat geen probleem. Je bent dan bij elkaar om iets te vieren. Kan best leuk zijn, muziek, soms een beetje dansen en wat praten met deze of gene. En lekker eten natuurlijk.Als ik zelf veel bezoek krijg heb ik best stress bij de voorbereiding. Maar als iedereen het naar de zin heeft kan ik daar blij van worden. Ik ben niet bijzonder extrovert trouwens.
  Echt persoonlijke gesprekken voer ik liever in een klein gezelschap of nog liever met zijn tweeen. Dat kan ook via de telefoon of gewoon als je samen koffiedrinkt.

 20. O dat snap ik wel hoor. Ik ga liever ook op stap met een kleiner clubje dan een grote groep. Maar soms ontkom je er ook weer niet aan. Toch zien je dan vaak dat er ook kleinere groepjes ontstaan

 21. Ik sla mijn verjaardag meestal over. Omdat ik het teveel gedoe vind en misschien ook omdat ik niet graag in het middelpunt sta.
  Dit artikel is dus eigenlijk om mijn lijf geschreven.
  De verjaardag van zoon en man (in een weekend) is altijd druk maar ook gezellig. Hoewel ik mijn familie ook wel eens heb horen zeggen: Gaan jullie nu eens zitten, want jullie zijn zo druk met van alles (en dit beschouw ik niet als een compliment, maar meer een teken dat het anders moet)

  • Dan is zo'n uitspraak dus niet zo fijn eigenlijk Marion. Net alsof het niet goed is zoals je het doet. Terwijl je juist moeite loopt te doen om het iedereen naar de zin te maken. Anderzijds willen ze misschien graag meer van je gezelschap genieten. Dat is dan wel weer positief.

 22. Ik snap je punt. Een kleine groep heeft zeker wat. Maar met een hele grote familie van zowel mij als mijn vriend. Ben ik weken bezig met kleine groepjes. Nu heb ik 20/ 30 mensen in een keer en daarna klaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder