Mannelijke huisvlijt

huisvlijt Mijn echtgenoot, loopt meestal niet over van daadkracht. Sterker nog, hij is meer van het type 'zo ver als je hem schuift heb je hem.'

Hakken en zagen

Maar soms ontwaakt de oerman in hem, en gaat hij als een wilde aan het zagen en hakken, daarbij niet gehinderd door enige kennis van zaken. Menig boompje in onze tuin groeit dan ook paniekerig, recht de lucht in, met de takken omhoog in een schrikgebaar van 'Watskeburt, watskeburt?!'

Ooit had zijn innerlijke oerman weer toegeslagen toen ik even naar de stad was. Bij thuiskomst werd ik begroet door de schamele resten van wat eens een opgewekt boompje was.

'Wat is er met dat mooie boompje gebeurd?!'

Bezorgd vroeg ik of voor het hakken van een boom geen toestemming van de gemeente nodig is.
'Ik heb hem gekortwiekt, ik heb hem gekortwiekt!' zei hij op opgewonden toon. 'En dat mag!'
Met een wilde blik keek hij me aan en voegde er aan toe: 'Ik ga zo nog even naar de Aldi voor een bijl!'

Ik keek naar het boompje dat een stille tristesse uitstraalde alsof het zeggen wilde:

'En ik zei nog zo: alleen de puntjes!'

Wat doet jouw man in huis? En ben je daar blij mee?

Similar Posts

35 Comments

 1. Hahahaha wat heb je dat leuk geschreven :-)
  Mijn man is erg handig met alles wat een stekker heeft: computer, televisie, humax enz. We hebben dan ook digitale tv beneden en op de slaapkamer. Daar was ik eerst niet voor, totdat ik een week gedwongen op bed heb gelegen na een operatie, toen was ik heeeeeeel blij met de tv.
  Tuinieren is niet zijn ding maar hij snoeit wel de grote bomen en struiken voor me.
  Verder kan hij behangen en schilderen maar het is niet zijn hobby.
  Parket leggen e.d. gaat ook heel goed, ik ben dan ook erg blij met hem ;-)

  1. Wauw, wat ideaal zeg zo'n handige man! Dat lijkt me echt superhandig.
   En ik kan me voorstellen dat als je een week bedrust hebt zo'n digitale tv ideaal is.

 2. Ik woonde ooit in een commune waar ik een vriendje had wat totaal niet gezegend was met groene vingers. Ik/wij lieten hem expres die bomen en struiken snoeien waarvan we juist wilden dat ze het loodje legden.

  Groet,Greet

 3. geef mijn man een snoeischaar in zijn handen en hij is de hele dag zoet. Blijkbaar niets leuker dan snoeien en bomen kortwieken

 4. Mijn man kan heel veel.
  In onze verbouwing hebben we erg veel zelf gedaan tot dat zijn job zoveel tijd begon te vragen...

  In het huishouden doet hij bijna niets .. ook door zijn werk.
  Ik werk ook bewust halftijds daarvoor.

 5. Ik ben alleenstaand en word niet gehinderd door ervaring of talent op klus en tuiniergebied, en er gaat nog weleens wat mis, maar des te groter is mijn voldoening als iets goed uitpakt

 6. Mijn man is heel goed in de moestuin. Hij kan ook goed houthakken. En goed koken. Andere huishoudelijke bezigheden liggen hem niet zo. Maar dat hindert niet , ik ben blij met de groente uit eigen tuin. En hoef ook niet elke dag te koken.

 7. Mijn man doet alles vooral op zijn eigen moment. Dan wil hij graag assistentie en of het mij ook uit, tja dat maakt dan niet zoveel uit.
  Hij laat klusjes vaak wel lang liggen. Een uitspraak van hem is "ik doe het heus wel, je hieft mij niet elk half jaar te herinneren". Dus..........

  1. Dus... het klinkt me bekend in de oren Hanneke ; )

   En als hij dan jouw hulp nodig heeft, mag je vast niet mopperen omdat je blij moet zijn dat hij het doet stel ik me zo voor. Zo gaat het bij ons tenminste.

 8. Mijn partner kan eigenlijk alles en dat is soms ook wel een nadeel. Hij vindt namelijk dat hij het beste alles zelf kan doen, maar door leeftijd en daardoor lichamelijke beperkingen gaat alles erg langzaam en is het op vele plekken in huis werk in uitvoering. Nu het tuinseizoen is aangebroken gaat dat soms voor.

  1. Ik kan me voorstellen dat als je denkt dat je het zelf kunt het lastig kan zijn om het los te laten. En misschien ook wel even slikken om te moeten toegeven dat sommige dingen niet meer zo goed gaan.

 9. Ah wat zonde van dat boompje! Mijn man doet een groot gedeelte van het huishouden, omdat hij meer thuis is dan ik. Verder doet hij het schuurwerk en ik het schilderwerk, maait hij het gras, maar snoei ik de planten en is hij degene die boort en reparaties of timmerwerk doet in huis.

 10. Mijn man heeft een erg drukke baan en daardoor weinig tijd om te klussen. Hij werkt niet heel snel, maar wat hij maakt doet hij goed. Hij werkt heel precies. Hij kan schilderen, met hout werken, snoeien. Heeft verstand van elektriciteit. hij vindt het fijn als we samen overleggen over een klus. Vorig weekend heeft hij twee lange buxushagen gesnoeid. En mijn complimenten hoe netjes hij dat gedaan heeft :-)

  1. Een man met verstand van electriciteit lijkt me ook prettig. Hoewel ik me er natuurlijk ook zelf in zou kunnen verdiepen. Maar ik ben helaas zelf ook niet erg handig.

 11. Hahaha, ik moest erg lachen om dit stukje. Mijn man kookt meestal, doet de kattenbakken, haalt haardhout en brengt het vuilnis weg. Ik ben er altijd erg blij mee. :) Schoonmaken doe ik, dat werkt beter ;)

 12. Mannelijke huisvlijt... tja, dat werkt hier zolang ik het vraag over het algemeen! Al moet ik toegeven dat mijn man wel behoorlijk wat doet, hij wisselt wassen... stoft zo af en toe en pakt ook regelmatig de stofzuiger!

  Kortom, ik heb niet te klagen!

 13. Ik hou de tuin bij.????????????
  De coniferen zijn gekapt door een kennis werden te hoog en buurman had last er van ,had blinde man op bezoek!
  En klaagde dat hij last had de takken!
  Snoeien heeft weinig zin dat wordt kaalslag.

  Laag bij de grond hou ik bij.model knippen in de buxus en ander groen.
  Ook mos en gras tussen tegels vandaan halen.
  Veeg vaak en sop regelmatig de tuinspullen af bij mooi weer want dan droogt alles snel.
  Hier en daar pimp ik dingen op ,verfje,bandje ,touwtje ,stikker.

  Dan blijft het voor het oog ook fijn.????

  Wat ik niet kan daar vraag ik hulp bij. B.v.b snoeien seringenboom en appelboom
  En boven beschreven coniferen
  Ieder zijn vak en alle afval word ook meegenomen

 14. Hier hangt de mate van actie af van de drukte op het werk.
  De man kookt, gaat op pad met zoon, doet het ochtendgebeuren met zoon in het weekeinde, stofzuigt regelmatig en doet de regeldingen rondom de auto's en de update / aanpas-dingen rondom alle apparatuur.

  Met het meeste ben ik erg blij. Alleen kan de man soms zo doorslaan met koken. Nou heeft hij de sapcentrifuge 'ontdekt'. Lekker hoor, maar dan moet er opeens 10 kg groente en fruit worden gekocht, zitten de bietenspetters tot halverwege de tegels en staat er constant een enorme vaat.
  Van de vorige kookvlaag ligt er nog 8 kg peulvruchten.

  Die kookvlagen hoeven van mij dus niet zo....

  1. LOL! Kostelijk dit. Ik moet er om lachen. Volgens mij hebben mannen soms de neiging om een beetje wild te worden. Mijn man met de snoeischaar, en de jouwe met groente, fruit en de sapcentrifuge!

 15. Prachtig hoe je dat schrijft! Wat doet mijn man? Veel, eigenlijk alles buiten. Het is meestal 'ik wil' en 'hij doet' buiten ;-)

 16. hahahaha, geweldig...
  dit zou ik dus gewoon zelf kunnen hebben..
  zo bezig zijn en denken daar nog een beetje, oh en daar ook nog dat er niets meer overblijft

 17. Mijn man kan veel. Heel veel. Klussen, tuinieren, koken, noem maar op. Enkel van waterleiding en huishouden heeft hij geen kaas gegeten????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.