|

Laten je Gerbera’s hun kopjes hangen? Geef ze een 2e leven!

gerbera's

Voor onze trouwdag kreeg ik van mijn man twee bossen Gerbera’s. Hij weet dat ik van dat type bloemen houd.

Helaas lieten enkele van hen al snel de kopjes hangen. Heb jij dat probleem ook? Hier komt de oplossing!

Hangende Gerbera’s? De oplossing!

Het enige wat je nodig hebt zijn kleine, smalle vaasjes. Die vind je voor een habbekrats bij de Action, Xenos of Wibra. Knip de Gerbera’s af op het punt waar de steel knakt, en ze zijn gaan hangen. Zet ze vervolgens in kleine vaasjes door het hele huis.

Ik doe zelf altijd graag 3 Gerbera’s per vaasje.

gerbera's

Zo heb je niet alleen langer plezier van je Gerbera’s, maar ook nog eens op meer plekken : )

Het hele huis wordt er feestelijk van vind ik altijd!

Wijze levensles ; )

Eigenlijk is het met Gerbera’s dus net als met een huwelijk ; ) Je moet er gewoon wat van maken. Ook als het even niet zo goed gaat. Door de boel op een andere manier te bekijken, vind je nieuwe mogelijkheden.

Similar Posts

13 Comments

 1. Wat lief van je man :)
  Wellicht doe je dit al, maar twee tips van een mede gerbera-liefhebber:
  Zorg dat de vaas heel schoon is, dus geen kalkaanslag of waas van de vorige bloemen. Gerbera’s zijn daar gevoelig voor. Zelf heb ik zo’n groen schuursponsje die we alleen voor vazen gebruiken.
  En doe een drupje chloor in het water. Dan krijgen bacteriën geen kans :)

 2. Ik geef en koop tegenwoordig geen bloemen meer, maar koop bloeiende planten, die gaan veeeeel langer mee en vaak kun je ze in de tuin ook nog een tweede leven geven of er stekjes van halen. Mijn dochter werd bijvoorbeeld veel blijer van 2 mooie orchideeën die veel goedkoper waren dan de bos bloemen die ik in eerste instantie voor haar wilde kopen,en ik kocht voor mezelf bij de Jumbo een potroos voor 3 euro en deze week in de bonus bij de Appie 4 potchrysanten voor 10 euro.

 3. Gerbera’s zijn niet altijd gemakkelijke bloemen .Maar een heel klein laagje water hebben ze nodig ,veel mensen zetten ze 9in teveel water .En een goede bloemist wikkelt een ijzerdraadje om de steel .kan je zelf ook doen .Kost iets meer tijd maar is het behoud van je Gerbera’s

 4. Lief zeg! En een tweede leven is altijd goed… kan je er nog weer wat langer van genieten. Bij ons gaan ze vaak als we ze net kopen al kort in kleine en smalle vaasjes, gewoon omdat het leuk is.

 5. Ik vind gerbera’s zo leuk! 1 van mijn favorieten, zo vrolijk een bosje gerbera’s in huis en ik doe dit ook vaak als ze gaan hangen, kan ik er net wat langer van genieten :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.