Tea Topic: Welke landen heb je allemaal bezocht?

vakantie

Over het Tea Topic van vandaag ben ik snel uitgepraat…. De vraag is namelijk: ‘Welke landen heb je allemaal bezocht?’

Nou , daar ben ik snel klaar mee.

Welke landen heb je allemaal bezocht

Ik ben geweest in:

 1. Engeland
 2. Duitsland
 3. Oostenrijk
 4. België
 5. Luxemburg

Goh, het zijn er toch nog 5! Maar op de Belgische website HLN lees ik dat kinderen gemiddeld 11 landen hebben bezocht vóór hun 16de! Anderzijds vind ik de manier waarop de wereld lijkt te verworden tot een soort pretpark ook wel zorgelijk. Zeker gezien de signalen van klimaatveranderingen.

Huisvlijt Linkparty Reminder

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Welke landen heb jij bezocht?

Similar Posts

31 Comments

 1. Nederland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Liechtenstein, Italië, Griekenland, Portugal, Spanje, Engeland.
  Tunesië, Senegal, Kenia, Zuid-Afrika, Egypte, Jordanië, Verenigde Arabische Emiraten, Oman, Sri Lanka, Malediven, Guadeloupe, Dominicaanse Republiek, Costa Rica.
  Dat was het, denk ik.

 2. De landen die ik heb bezocht?
  Dat zijn er heel wat.
  België, Luxemburg, Duitsland, Engeland, Ierland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Spanje, Andorra, Portugal, TjechIë, Kroatië, Corsica, Malta, Java, Bali, Thailand, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Tunesië, Marokko, Turkije.
  Ik geloof dat ik ze heb.

  1. Engeland, Duitsland, Frankrijk, Finland, Noorwegen, Griekenland, Italië. Waarvan twee landen uitsluitend voor mijn werk en twee andere landen slechts eenmaal.
   Mijn man en ik hadden het er gisteren nog over, dat we nooit naar Disneyland Parijs zijn geweest en dat onze kinderen daar ook nooit naar hebben gevraagd. Maar dat ze het nog wel hebben over de kastelen die we in NL en UK hebben bekeken en de fossielen die we hebben gezocht.
   Zuid Spanje zit wel de planning, met de trein. Vliegen voor privé hebben we slechts eenmaal gedaan en zou ik nu niet serieus overwegen, tenzij voor familiebezoek down under.

 3. Voor m’n 18e was het alleen Nederland en mogelijk voor m’n 3de een keer naar België op het binnenvaartschip van m’n ouders. Ik denk echter dat ze toen al praktisch met dat soort afstanden waren gestopt. Heb ze er nooit over gehoord.

  Na m’n 18de fietste ik voor het eerst een stukje Duitsland in en een paar dagen later België. De jaren daarop ging ik zo een keer naar Praag, Schaffhausen, Oslo en Dublin met alle landen die daar tussen liggen. Op m’n 20e vloog ik voor het eerst vanwege een stage bij de Ruimte- en Luchtvaart TH va Rotterdam naar Maastricht en terug. Rond m’n 30ste vloog ik veel voor m’n werk. Toen heb ik stukjes van de USA, Canada, Brazilie, Ukraine en Taiwan gezien. Rond die tijd fietste ik ook een keer naar Athene, Rome en Lissabon. Ben wel een paar keer in de trein de grens overgegaan. Maar nu ik dat bedenk ben ik nog nooit in een auto of bus de grens overgegaan. Die grensovergangen kunnen ze wat mij betreft wel sluiten. ;-)

  1. Wauw Ximaar dat is een indrukwekkende lijst! En wat leuk dat je zo vaak gewoon op de fiets de grens bent overgestoken. Dat is nog eens milieuvriendelijk bovendien.

 4. Als je op familiebezoek in Nieuw Zeeland gaat, maak je stopovers in Singapore, Thailand, Hongkong, Sydney of San Francisco om een paar dagen van de jetlag bij te komen. In één keer doorreizen is niet aan te raden. Ook ben ik ieder jaar een keer naar mijn kind in Japan geweest. Zulke reizen zijn geen vakanties maar familiebezoek, hoewel je daar wel het land gaat bekijken.
  Josephine uit Deventer

  1. Jeetje dat is echt een enorme reis Josephine. Ik kan me voorstellen dat je dan onderweg een paar keer moet stoppen. Op die manier kom je wel meteen in een boel landen ; )

 5. Finland, Noorwegen, Zweden, Denemarken, België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Monaco, San Marino, Polen, Hongarije, Roemenië en Engeland
  Voormalig Joegoslavië (nu Slovenië en Bosnië)
  Duitsland, zoals we die nu kennen, en voormalig BRD en DDR
  Voormalig Tsjechoslowakije (ik geloof het huidige Tsjechië).

  Wij kampeerden vroeger heel veel. Het meest is mij het voormalig Oostblok bijgebleven. Als tiener in de zeventiger jaren, waarin heel veel voor het grijpen lag, en je kwam in het Oostblok waar je keuzes moest maken. Het had het besef van de vrijheid. Wij konden zomaar over en weer en zij niet. Wij konden/kunnen onze regering kiezen. Alle kranten lezen en je informatie vandaan halen. Ik geloof dat die vrijheid voor mij een groter goed is dan de rijkdom waarin we (nog steeds) verkeren. We hebben ooit Breznjev langs zien rijden in een grote mercedes in Polen. Alles borrelt weer op.

 6. Spanje, Frankrijk, Amerika (4 Staten), Duitsland, Denemarken, Griekenland, UK, Egypte, België en ik ben nog langgggg niet klaar met reizen. Nieuw Zeeland staat bovenaan ons wensenlijstje.

 7. België, Frankrijk, Spanje, Portugal, Liechtenstein, Italië, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Hongarije, Engeland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Egypte, Kroatië, Luxemburg, Polen, Griekenland en Rusland.

 8. Belgie, Frankrijk, Italie, Engeland, Duitsland, Oostenrijk. En natuurlijk Griekenland, waar ik al heel wat jaren woon. Ik heb ook niet de behoefte om nog meer landen te bezoeken.Als ik nu op reis ga is dat altijd naar Nederland!!

 9. Australië, Nieuw-Zeeland, Nieuw-Caledonië, en in Europa België, Frankrijk, Italië, Duitsland, Zwitserland, Denemarken, Engeland en Ierland.

 10. Duitsland, Frankrijk, Belgie, Luxemburg, Zwitserland, Hongarije, Spanje, Portugal, Italië, Griekenland, Israël en Senegal, oh ja en Engeland :-) Best veel vind ik.

 11. bij mijn zijn het er verschillende, ik ga ook iedere keer op een andere plek enzo
  maar ik ben 1x buiten europa geweest en dat was cuba
  en cyprus, is dat azie of europees?
  Een @->- voor U.

 12. Ik heb ook al een mooi portfolio verzameld.
  België, Nederland, Luxemburg, Finland, Noorwegen, Zweden, IJsland, Denemarken, Duitsland, Polen, Slovakije, Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland, Italie, Kroatie, Griekenland, Turkije, Jordanie, Spanje, Portugal, Marokko, Tunesie, Tanzania, Senegal, Nepal, India, Tibet, Australie, Engeland, Ierland, Wales, Schotland, Noord Ierland, Frankrijk. Hopelijk ben ik er niet teveel vergeten :-)

 13. Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland, België, Engeland, Italië, Spanje, Ierland.
  Goh! Ik vind dat nog best veel voor mijn doen. Zeker omdat ik 3 x in Frankrijk was en 3 x in Spanje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.