Reacties

Koopdrang... — 57 reacties

 1. Als ik echt ergens helemaal wild van ben, dan maakt de prijs me niet uit. Als de prijs me wel in de weg zit, zoals nu bij jou, dan zou ik het gewoon niet doen. Wachten tot je 'm een keer ergens goedkoper treft of wachten op een aanbieding. Mijn man zou overigens nooit akkoord gaan met een roze koffiezetapparaat. Ik kan veel met hem bespreken, maar een roze koffiezetapparaat? Nee. Zelf vind ik 'm geweldig!

 2. Wij hebben het apparaat sinds een jaar of twee in het rood. Je zet er de lekkerste koffie mee. Volgens mij hebben ze bij De Telegraaf een win-actie, maar ik weet niet of de sluitingstermijn al is geweest.
  Geweldige kleuren zijn er nu! Ik zeg doen ;-)

 3. Dat had ik nou met een roze Kitchenaid.)
  Maar veels te duur, en nu heb ik een ander merk op mijn aanrecht staan, gewoon creme, en minstens de helft goedkoper en doet prima zijn werk.Met koffie apparaten heb ik niks want ik lus geen koffie;)

 4. Ik ga sparen. Elke maand een deeltje opzij leggen. Overigens vind ik het handige van werken dat ik dus eigen centjes heb en exorbitante uitgaven doe eigenlijk nergens goed voor zijn niet hoef voor te leggen. Mits de vaste lasten gewoon betaald zijn is het overige van mij en niemand die er om maalt of ik nu een roze gele of pimpelpaarse wil hebben. Hoogstens mijn eigen twijfelen weerhoudt mij er van :-)

 5. Voor dit soort dingen vind ik het het geld zeker waard. Je kunt beter één keer (mits je het geld hebt natuurlijk) iets kopen wat je écht mooi vindt en goed is van kwaliteit, zodat je er járen van kunt genieten.

  Het zijn, denk ik, veeleer de "5 euro hier 5 euro daar" aankoopjes die onze portemonnee legen dan de weloverwogen grotere aankoop.

  Zo heb ik bijvoorbeeld ooit tóch die le Creuset pannen gekocht en geniet daar elke dag nog intens van, zowel met koken als esthetisch. En ze gaan een leven lang mee, dus ze waren mij het dubbel waard!
  Succes met beslissen!

  • Het is niet echt noodzakelijk. Mijn twintig jaar oude koffiezetapparaat doet het nog... En de kleur roze is natuurlijk al helemaal niet echt nodig. Baal!

 6. Mooie lay-out heb je!

  Ik houd wel van dit soort koffiezetapparaten, maar we gebruiken eigenlijk altijd onze Senseo of cafetière (we drinken niet bijzonder veel koffie), alleen als er veel visite komt, haal ik het 'gewone' apparaat te voorschijn. Toch heb ik er ook al over zitten denken om een DE-koffieapparaat te kopen, want ze zetten de lekkerste koffie!
  Zelf zou ik echter geen roze exemplaar kopen :-)

  Weet niet of je aan Sinterklaas doet, maar vraag een bijdrage voor het DE-geval, wissel spaarkaarten in als je die hebt en verwen jezelf gewoon eens een keer. Als je er opnieuw 20 jaar mee doet, heb je jaarlijks voor een prikkie lekkere koffie.

 7. Ik zou eerst een een rondje vergelijkingssites doen om te zien waar je het apparaat het goedkoopst kan kopen. En misschien toch nog even wachten totdat het in de aanbieding is.

 8. Ben door schade en schande een beetje wijzer geworden. Tip: Ten eerste a l s je het geld er niet voor hebt dan niet doen. Zoek intussen naar alternatieven.
  Als het apparaat over 4 weken nog constant in je gedachten is dan kun je het altijd nog doen.
  Dit werkte voor mij iig wel.
  Wel leuk verhaal trouwens. Ben ook wel benieuwd naar de keuken.
  Groetjes lisa

 9. Oh héél herkenbaar. In ieder ga niet impulsief gaan kopen. Als je vandaAG en morgen nog steeds zo laaiend enthousiast bent dan kun je het overwegen. Ik ben zelf vaak zat in de mist gegaan met impulsaankopen haha. Kun je nergens een kortingsbon of actie op het Internet vinden?

 10. Als ik iets echt heeeel graag wil kopen en ik ben er 100% zeker van dan koop ik het ook (tot een bepaalde prijs natuurlijk ;) )
  Als ik toch nog twijfel omdat het wel erg duur is dan wacht ik gewoon nog even tot het misschien in de sale komt, zo tegen de feestdagen zijn die er vaak wel :)
  En ik moet eerlijk zeggen,, vaak ben ik het alweer vergeten na 'n paar weken haha

 11. Ja die roze is prachtig :-)
  Ik ben gek op vintage en het is nogal 'in'. Aan de ene kant vind ik dat jammer, aan de andere kant zullen er vast ook andere koffiezetapparaten met een vintage uiterlijk op de markt komen.
  Ik heb het geld er niet voor over om een duur DE koffiezetapparaat te komen. Mijn moeder wel en die zweert erbij, maar zij zijn dan ook echte koffieleuten :-)

 12. Misschien is het mogelijk om korting te krijgen met DE spaarpunten ? Ik wil je de mijne (slechts 500 punten ongeveer, maar alle beetjes helpen) wel toesturen en misschien hebben meer lezers wel een stapeltje punten liggen waar ze toch niets mee doen ?
  Groet, Greetje54

  • Ik vind het prima als ze hem koopt, Greetje.
   Maar doe het dan wel via bol.com. Dan kun je hem zelfs na gebruik (uittesten) terugsturen als hij niet bevalt. Zo ging het in ieder geval ook met de vorige aankoop.

   Floris

 13. Hij is mooi! Al vind ik persoonlijk de zwarte mooier. Ik vind het ook schitterende apparaten van DE, maar zo duur!
  Maar ik begrijp je wel, hoor. En soms mag je ook wel jezelf een cadeautje geven, toch? (ook al is het een duur cadeautje?)
  Ben wel benieuwd wat je man zegt :).

 14. Ik heb al jaren zo'n apparaat en echt, heerlijke koffie! Kleurtjes waren er nog niet, ik vind de roze heel leuk, maar ik denk een ander hier in huis echt niet...
  Mocht je het apparaat echt willen kopen, dan heb ik ook nog wel een stapel punten voor je, scheelt allicht weer en ik doe er niets mee.

 15. € 189 voor een koffiezetapparaat - No way! Soms koop ik iets wat ik te duur vind omdat ik weet dat ik er gewoon erg veel plezier van ga hebben, mooie dingen om me heen hebben, daar heb ik best wat geld voor over. Maar ZO veel? Nee, dat zou ik echt niet doen. En zeker als het oude apparaat het nog doet....

  Zo wil ik nu eigenlijk zo'n mobiele telefoon met fototoestel waar ook internet op kan, maar mijn oude is nog goed. En als hij kapot of gestolen is, dan ga ik nog eens heel goed nadenken of ik er wel zoveel geld voor over heb....

 16. Wij hebben een roze keukenmuur, dus hier zou ie goed kunnen staan. Maar wij hebben zijn oudere broertje, ook al 20 jaar en gespaard met de punten van DE, daar werd ie een stuk betaalbaarder van (hij was toendertijd hetzelfde bedrag in guldens overigens). En hij zet nog steeds prima koffie. Blijkbaar spaar jij de punten niet. Kun je geen vraagrondje doen bij familie, vrienden en bloglezers? Dat scheelt echt!

 17. Ah wat mooi! En ja ik wil vaak dingen kopen die te duur zijn.. en vaak doe ik het dan ook maar niet. Maar met dure spullen kijk ik dan altijd "hoe vaak zou ik dit het komende jaar gebruiken" en dan deel ik de aanschafprijs door het aantal keer dat ik het ga gebruiken. Dan weet ik de "gebruikskosten" als die dan gewoon laag zijn dan koop ik het soms alsnog ;)!

 18. Ik vind ook dat je het verdient als je al 20 jaar dat oude apparaat hebt. Af en toe een kado aan je zelf omdat je zo hard werk, het moet kunnnen en heel goed dat je bewust en verstandig met geld omgaan. Het gaat om de smaak niet het apparaat, vind ik. Maar ik kan dat makkelijk zeggen, ik drink haast geen koffie. ;-)

 19. Ik vind hem erg mooi in het roze maar zou hem nooit kopen! Daar heb ik het geld niet voor (over). Dat komt misschien ook wel omdat mijn koffiezetapparaat in het aanrechtkastje staat en alleen tevoorschijn komt met visite. Ik ben geen koffiedrinker maar voor mijn man staat er een (donkerrode) Senseoapparaat op het aanrecht.
  Maar als jij het echt zo graag wilt (en je bent volgens mij verder nooit echt overdadig aan het geld uitgeven voor jezelf...) dan ga je er toch gewoon voor!En zoals anderen al zeggen, zorg dat je aan spaarpunten komt, vraag iedereen die je kent. Dan kun je het misschien kopen voor de prijs van de zwarte! Ik heb ze helaas niet voor je anders kon je ze krijgen.

  Wat is je layout ontzettend mooi geworden. Een warm en gezellig welkom hier!! Mijn complimenten!

 20. als je iets elke dag gebruikt en elke dag ziet, is het elke dag een plezier. Volgens mij verveelt dat niet, nee je geniet er juist zo vaak van.
  Een ander verhaal is het , als je iets koopt en het valt tegen . Dan hangt dat vest dat kriebelt in de kast en je gebruikt het nooit!, brr.

 21. Ik denk er wel over ooit zo'n Mocca Master te kopen. Omdat het degelijke apparaten zijn die prima koffie maken en omdat ze jaren meegaang.

  De kleurtjes die er nu zijn vind ik geweldig maar ik weet niet of ik het apparaat wel in zo'n trendy kleur zou kopen. Ik denk nl. niet dat ik een paars, roze of geel koffiezetapparaat over een paar jaar nog even leuk vind als nu. Maar da's natuurlijk heel persoonlijk.

 22. Vaak wacht ik een week af en als het gene waar ik zo dol verliefd op ben me nog steeds door het hoofd spookt, gun ik het mezelf ook. Vaak komt dat zeer zeker nietr voor dus dan mag het ook wel een keer.
  Als je je dan bedenkt dat je elke keer wanneer je een kop koffie inschenkt je een glimlach op je gezicht krijgt omdat het apparaat zo mooi is dat is het ,het zeker waard.

 23. Hij is inderdaad prachtig, en als je niet vaak iets koopt dan is het zeker de moeite waard. Je hebt er zo te lezen ook goed over na gedacht dus tja, waarom niet.

  Ik overleg ook meestal en meestal vind ik het duurder als mijn man. Maar ja, ik ben thuis dan ook degene die over het budget gaat.

  Als ik het echt het geld waard vind dan koop ik het als ik geen goedkoper alternatief kan vinden. Anders wacht ik even en vraag mezelf echt af of ik het waard vindt.

 24. Soms moet je gewoon iets leuks aanschaffen, en en koffiezetmachine is een noodzaak. Wat doe je zonder lekkere koffie? Dat is voor ons de reden geweest om niet te beknibbelen op een goeie machine. Niet dat we nou de hele dag koffie drinken ... Maar als we dan koffie drinken, dan is het ook echt lekkere, verse espresso :)

 25. Je hebt in ieder geval al toestemming van Floris lees ik, wat zou je dan nog tgenhouden...? Zo snel mogelijk kopen voor die mooie roze is uitverkocht!

  • Het was ook een heel heftig verlangen. Verbaast me niet dat je het bij jouw thuis helemaal voelde! Ik ben er dan ook onder bezweken en heb hem gisteravond rond een uur of 9 besteld.

 26. Ik heb hem besteld! De hele dag had ik het venster openstaan en zo net heb ik hem gekocht. Superbedankt voor het aanbieden van DE bonnen. Maar de roze versie kon alleen via internet. Maar ik vond het enorm sympathiek aangeboden.

  Omdat ik hem voor 22 uur heb besteld komt hij morgen!

  Bedankt voor de aanmoediging. Dat had ik net eventjes nodig.

 27. Als je het geld er voor hebt zou ik het gewoon doen. Misschien doe je er weer 20 jaar mee en dan valt de prijs weer mee. Bovendien je werkt er toch ook voor, dus af en toe moet je jezelf ook iets gunnen.

 28. Lees net dat er bij Blokker maandagavond een aktie is met 15% korting. In de winkels maar ook online. Misschien is dat een optie scheelt weer mooi in het aankoop bedrag. Moest even zoeken maar online is de roze er ook.

  • Aargh! Dat is balen want ik heb het roze koffiezetapparaat net gisteravond besteld. Jammer. Maar nou ja, Ik verheug me er al helemaal op dat hij vandaag wordt bezorgd.

 29. WAUUWIE! Ik drink geen koffie (of alleen Latte Macchiato waarbij de koffie op z'n lichts moet en de melk op z'n zwaarst), maar voor deze roze variant zou ik het misschien wel gaan proberen, ben alleen bang dat vriendlief het niet zo eens zal zijn met de kleur...

  • Dat roze is inderdaad niet naar iedereens smaak. Mijn twee dochters vonden hem nota bene ook niet mooi! Onbegrijpelijk.

   Gelukkig was mijn man neutraal, en vond hij het allemaal wel best.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder