Klaagmoe

klaagmoe

Ik ben een beetje klaagmoe.

Moe van de mensen die graag opmerken dat Huisvlijt (te) veel reclame heeft.

Want geloof me, als ik een reclamevrij blog kon hebben, dan deed ik dat onmiddellijk.

Maar het is juist die reclame die het voor mij mogelijk maakt om fulltime te bloggen. Zo betaal ik onder andere het collegegeld van mijn kinderen. En de kosten van het huishouden.

Ja, de reclame op Huisvlijt is irritant

Is de reclame op Huisvlijt irritant?

Ja absoluut.

Ik had het er ook liever niet op.

Het alternatief is nog erger

Maar het alternatief is dat ik bijvoorbeeld allerlei producten moet gaan aanprijzen met affiliate links, in de hoop dat jullie die kopen. Dat vind ik ook niks. Een andere optie is om artikelen achter een betaalmuur te zetten.

Maar ik wil graag dat iedereen die dat wil gewoon alle posts op Huisvlijt kan lezen.

Of ik moet stoppen met fulltime bloggen, en een baan buiten de deur zoeken.

Reclame op Huisvlijt biedt vrijheid

De reclame op Huisvlijt zorgt voor inkomsten, en geeft me tegelijkertijd de ruimte om te schrijven over allerlei mogelijke onderwerpen. Zonder dat een bedrijf over mijn schouder meekijkt, en bepaalt wat ik zeg.

Tot slot

Dus de volgende keer dat je zin hebt om in de comments te schrijven dat je last hebt van de reclame bedenk dan even:

‘Niet iedereen heeft de luxe van een reclamevrij blog.’

En achter een blog zit een mens.

En die kun je bezeren met je comments….

Tip voor klagers

Similar Posts

27 Comments

 1. Ze kunnen altijd beslissen om je blog niet langer te volgen, toch…. als ze het dan toch zo erg vinden…
  Ze zullen ook niet degene zijn die op je reclame gaan klikken, denk ik.

 2. Het is wel eens lastig lezen, maar geen reden om niet meer te komen voor een bezoekje op je weblog.
  Vind wel dat je eerlijk bent id het vertellen van de reden van de reclame op je weblog.
  Een goede investering in je kinderen is niet onbelangrijk. Hans

 3. Prima toch, ik kijk er langs, door of overheen en vind het, net als Hans, geen probleem om toch je site te bezoeken. En trouwens leuk dat je er geld mee verdient, dat wist ik niet. Ik heb geen reclames, maar blog ook niet zoveel én heb een fulltime baan! Iedereen moet doen waar hij/zij goed in is of zin in heeft. Piepen heeft geen zin!

 4. Het lijkt wel of er tegenwoordig over alles geklaagd moet worden. Mensen lijken wel chronisch ontevreden. Ik moet altijd denken als ik mensen hoor klagen aan die sketch van Andre van Duin. Dat hij een liedje gaat zingen en er steeds gebeld wordt door klagers over zijn liedje. Gewoon lekker door bloggen en wie het niet wil zien blijft toch lekker weg!

 5. Ik heb een gratis add-blocker en zie helemaal geen reclame, ook niet op mijn mobiel. Nooit, nada nergens.
  Dus niet klagen, beste luitjes, maar een add-blocker downloaden.

 6. Ach lieve Nicole, weet je dat die reclames mij niet eens opvallen! Ik let er ook helemaal niet op, ben meer geconcentreerd op jouw leuke, interessante en wetenswaardige schrijfsels. Maar ik kan me jouw klaagmoeheid wel voorstellen …

 7. Maar dan toch liever dit dan al die zogenaamd niet gesponsorde posts waarin iemand zogenaamd heel onbevooroordeeld een mening geeft, maar ondertussen weet ik hoeveel betaald krijgt voor een blog. Dat komt op mij altijd zo ‘nep’ over. En tja, ik snap wel dat dit ‘moet’ als bloggen je werk is. Moet wel toegeven dat ik er een beetje langs kijk. Helpt het jou nog als ik af en toe ergens op klik?;)

 8. Je blog heb ik een paar jaar elke keer gelezen en vaak ook gereageerd. Tegenwoordig zelden, de linkparty sla ik over, interesseert me niet ik heb al genoeg blogs te lezen.
  En afhankelijk vd titel lees ik soms. Dus deze toevallig ook.
  Het is dus echt de reden dat ik ben afgehaakt. Ad blog verstoort ook andere functies en die gebruik ik dus niet meer. En om een of andere reden moet ik elke keer mijn naam en e-mail opnieuw invullen.
  ook een vervelend iets en nu ik het weer heb ingevuld kan ik rectie posten niet vinden teveel reclame

 9. Mensen vergeten heel gemakkelijk de mens achter de blog. Reclame zijn we gewend op blogs, fora en andere websites. Maar ook op tv. Daarom neem ik veel programma’s op, kan ik de reclame doorspoelen. ;)
  Ik heb weinig last van de reclame op jouw blog en ik vind het stoer dat je je geld er mee verdient. Dat zou ik ook wel willen, maar regelmatig blog is niet mijn ding.

 10. Voor mij is het onrustig lezen met de knipperende reclame vanwege mijn epilepsie. Maar respect voor ieder zijn keuze.

 11. Doe gewoon je ding. Bloggen is voor jou een bron van inkomsten en dan kun je niet zonder reclame. Eerlijk gezegd heb ik geen idee hoe het er bij jou uitziet want ik maak gebruik van een Ad-blocker, ik lees dus alleen je artikelen en sla ook wel eens over, maar dat zal voor alle bloggers gelden. Ik heb bijvoorbeeld niets met baking soda.

 12. Misschien weten sommige lezers niet dat dit jouw werk is? Mij maakt het om die reden niet uit. Ik weet dat het voor jou iets opbrengt dus lees ik gewoon om de reclames heen. Wat ik overigens ook wel lollig vind: dat ze jou betalen om reclame te maken en dat wij die reclames dus massaal negeren! 😄

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.