Reacties

Kerstpakket — 14 reacties

 1. Geen kerstpakket hier, maar ook de bekende vvv-bon. Ik ben er wel blij mee hoor, want zo kan ik iets uitzoeken waar ik zeker wat mee kan. Mijn ervaring met de kerstpakketten is ook dat je met meer dan de helft niets kunt en dat het maar blijft liggen.
  Fijne dag vandaag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 2. Bij ons op het werk krijgen we een kerstpakket. Tot vorig jaar een doos en nu mogen we zelf kiezen op een site. Dat vind ik fijn maar ook wel lastig want je wil het perfecte cadeau terwijl je anders iets kreeg waar je blij mee was.

 3. Mijn man krijgt een kerstpakket. Gewoon een aardigheidje, want in de zorg wordt zwaar bezuinigd.
  Ik woonde vroeger in Friesland en een vriendin van mij had een vader die bij DE werkte. Dat waren nog eens paketten! Echt luxe dingen, maar ook etenswaren waar je wat aan had. Mensen die bij DE werkten kregen ook nog eens bonnen waarvoor ze heel voordelig koffie, thee, tabak en later ook nog andere voedingsmiddelen van konden kopen.

 4. Mijn man krijgt elk jaar een kerstpakket. Het zit er elk moment aan te komen en ik verheug mij er altijd enorm op. Hij maakt het niet open en laat dat aan mij over. Een blij moment altijd vind ik.

 5. De vorige jaren kregen we een tegoedcode waarmee je op een website iets naar je voorkeur kon uitkiezen - boeken, wijn, een uitstapje, een donatie aan een goed doel, of gewoon een traditioneel kerstpakket. Dit jaar kregen we een kerstpakket thuis met allemaal heel bruikbare artikelen er in. Heel basic, wat ik ook terecht vind in de huidige economische toestand. Ik ben er heel blij mee, met het vorige systeem was ik ook blij. Het is lastig iedereen tevreden te stellen.
  Vroeger heb ik voor onze toenmalige oppas wel eens een pakket samengesteld. Het had een aanzienlijke waarde en ik had er allemaal dingen in gedaan waarvan ik wist dat zij en haar gezin dat graag aten en dronken. Maar ze viste steeds naar de waarde en leek er niet tevreden mee. Het heeft me de lust ontnomen om zoiets nog eens te doen.

  • Wat jammer dat je oppas het niet zo leek te waarderen! Ik vind het een super sympathiek gebaar. Ik zou het helemaal geweldig vinden, ook omdat iemand zoveel moeite had gedaan om het pakket voor mij samen te stellen.

   Fijn dat er veel bruikbare artikelen in jullie kerstpakket zitten. Dat is het toch het handigst.

 6. Voor dat ik hier in dit land kwam wonen, had ik nog nooit over Kerstpakket gehoord.
  Idd is het een waardering van de werkgever. En dat is een leuk gebaar.
  Maar helaas wordt het gezien als "vanzelfsprekend". En als de inhoud men niet bevalt ... vind ik nog triester. Idd kun je niet iedereen tevreden stellen ...
  Als mensen nu kijken naar het gebaar en daarvoor dankbaar zijn ?
  en als er geen Kerstpakket is ... is dat zo erg ?
  Wat is men toch verwend.

 7. Ik studeer dus hoef geen kerstpakket te verwachten maar vroeger thuis was het altijd wel een speciaal momentje. Mijn vader bracht het pakket mee van kantoor (werkte bij de overheid lange tijd) en plaatste het midden op de tafel in de woonkamer, naast de kerstboom. Daar moest het dan nog even blijven staan want er werd eerst gegeten. Gespreksonderwerp tijdens het eten: formaat van de doos (ook ten opzichte van vorig jaar, natuurlijk) en wat er allemaal in zou kunnen zitten... Na het eten was het dan eindelijk het moment waarop mijn vader de doos open ging maken, oftewel het hele gezin in de woonkamer rond 'de doos' en vol verwachting kijken wat er dit jaar voor thema zou zijn (meeste jaren was er een thema waar de inhoud op was gebaseerd). Er zat vaak deels food en deels non-food in. De etenswaren kwamen meestal wel op of werden weer weggegeven, daar zorgde mijn moeder wel voor. De andere spullen werden door ons toch ook vaak (uiteindelijk, soms hebben ze op zolder even op een bestemming moeten wachten) gebruikt. Ik zit nu naast een dekenkistje, oorsprong kerstpakket. Ik heb jarenlang een laptoptas gebruikt uit het kerstpakket (mijn vader had geen laptop maar ik wel voor mijn studie). De enige keer dat er erg stil was, was het jaar dat er een elektrische barbecue in bleek te zitten en verder niets. Mijn moeder heeft een hekel aan barbecueën (komt voor een deel ook door haar luchtwegaandoening) en dan ook nog elektrisch (daar hadden we nog nooit van gehoord..). Dat was het enige jaar dat we elkaar een beetje zaten aan te staren met een gevoel van 'tja, wat moeten we dáár nou mee..'. Normaal was het uitpakken een heel ritueel (ieder om de buurt iets uit het pakket pakken) maar nu waren we wel erg snel klaar. Misschien was dat nog wel het meest wennen, geen uitpak ritueel. Alsof ze het wisten was dat ook meteen het laatste jaar, de jaren daarna kreeg mijn vader een code die voor een bepaald bedrag stond. Aan de hand daarvan kon je uit een catalogus iets uitkiezen en bestellen via internet. Dat haalde toch wel een beetje de sfeer uit het geheel. Meestal zat er niet iets tussen dat echt nuttig was. Gek genoeg vind je niet direct nuttig geen probleem als je het zo krijgt maar wel als je het zelf uit moet kiezen. Elk jaar zat er ook de optie van VVV of ANWB bonnen bij en die nam mijn vader dan altijd maar. Ze zijn vast nuttig besteed, maar waaraan? Geen idee.

  • Wat een mooi verhaal Lily! Ik zie jullie gewoon helemaal voor me. Aan tafel en speculeren over wat er in de doos zal zitten. Er klinkt een heel warm familiegevoel in door.

   Ik heb genoten van je comment!

 8. en je kunt VVV bonnen bij sommige supermarkten inleveren om de boodschappen mee te betalen ( ook handig)
  Maar wij krijgen op de zaak een bon waarmee je zelf online wat kunt uitzoeken, of doneren dat kan ook. Die optie doe ik, wij hebben het gewoon al zo goed toch?
  Een kerstpakket (zoals we die vroeger kregen, grut wat klink ik oudsig) met lekkere en leuke dingetjes vond ik altijd wel leuk btw, alhoewel ik ook regelmatig een extra pakket meekreeg waar een collegaatje haar neus voor optrok....(eerlijk gezegd heb ik wel eens 18 pakketen meegekregen die ik bij voedselbank bracht, want toen ik dat zei wilde iedereen dat wel doen, maar geen tijd/zin etc om daarheen te gaan en ik bood het toen maar aan, en toen er een mak schaap over de dam kwam volgde bijna het hele team, zo lief vond ik )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder