Kerstbal : )

Hoewel ik een grondige afschuw heb van afspraken in de avond, vind ik dansles dermate leuk dat ik er tot mijn eigen verbazing al anderhalf jaar braaf wekelijks naar toe ga.

Kerstbal: Vlijtig Liesje gaat naar het bal

Ik ging zelfs naar het kerstbal! Hier onder een foto van mijn man en mij, die geplaatst werd op de Facebookpagina van dansschool Berentsen.

Dansles houdt verband met minder echtscheidingen

Voor onze les danst een groep voor Goud. Zij kunnen al heel veel moeilijke stapjes. En elke keer als ik die paren zo samen zie dansen denk ik weer:

‘Volgens mij is de kans op echtscheiding van paren die meerdere jaren op dansles zitten, en blíjven veel kleiner!’

Want je ziet ze toch maar saamhorig over de vloer schuiven. Ik kan daar enorm van genieten. En superleuk dat er ook twee heren samen dansen in die groep.

Ik denk echt dat langdurig danslessen positief correleert met een laag echtscheidingspercentage : )

Wat vind jij van stijldansen en dansles?

Similar Posts

22 Comments

 1. Wat leuk samen op dansles!
  Ik heb vroeger ook met mijn man op dansles gezeten, maar dat was toeval en toen hadden we nog geen relatie. Mijn man en ik kunnen wel samen behangen, stijldansen kunnen we niet zo goed samen :-)

  1. Ik vind het knap dat je samen kunt behangen! Ik denk dat ik slaags zou raken met mijn man.

   Op de dansvloer kunnen we ons aardig redden. Hoewel mijn man soms vind dat ik zijn leiding niet voldoende accepteer. Maar ik vind dan weer dat hij dan wel de goede passen moet doen! Anders luister ik niet naar ‘m.

 2. Je ziet er prachtig uit, wat heb je toch een mooi figuur.
  Je leert leiden en geleid worden, en samenwerken op dansles. Ja, dat zijn wel eigenschappen die je ook gebruikt in een goed huwelijk!
  Blijf maar lekker dansen samen. Scheiden is zo’n drama, voor jezelf en partner, voor de kids en voor de financiën ook nog eens.
  Helaas heb ik geen stijldansers in mijn vriendenkring. De laatste keer dat ik danste was jaren terug op een feest op straat in Limburg. Ik heb uren gezwierd met een man waarvan ik niet eens de naam weet, maar we hadden wel lol.

 3. Wat een leuke foto! Het lijkt me ook geweldig maar ik krijg Dave met geen STOK naar dansles. Of hij zou er een gratis Porsche bij moeten krijgen, misschien dan. :D

  1. Ik snap wat je bedoelt. Soms ben ik ook best verbaasd dat mijn man dansles zo leuk vind.

   Op onze dansschool zijn ze zich er ook van bewust dat veel mannen door hun vrouwen zijn meegesleept ; )

 4. Wat een leuke foto! ik dans ook zo graag…manlief ook maar heeft zo weinig tijd en heeft zelf al zoveel hobby’s…waaronder ook operette waarin hij niet alleen danst maar ook zingt.
  Ik ga naar zumba en zou graag binnenkort beginnen met line-dance…
  Fijne avond nog!
  liefs

 5. Leuke foto! Stijldansen is niet echt mijn ding, maar ik denk inderdaad dat je als echtpaar goed op elkaar ingesteld moet zijn wil je zo goed kunnen dansen.

 6. Ik denk dat elke activiteit die je als echtpaar doet, waarbij je tijd voor elkaar hebt, goed is voor je relatie.

 7. Ik heb vroeger op jazz ballet gezeten en vond dat helemaal niks. Maar misschien vind ik dansen nu wel leuk? Het ziet er wel erg gezellig uit.

 8. Ik heb mijn man leren kennen op dansles, ik danste een paar niveaus hoger en ben toen met hem verder gaan dansen omdat mijn partner stopte. Ik heb meer ritmegevoel, dus neem ik de leiding en dan gaat dat nog steeds prima! Ook 19 jaar later, al dansen we nu weinig en kennen we heel veel passen niet meer.

 9. Mijn man en ik hebben in totaal 8 jaar op dansles gezeten, we ontstegen de reguliere lessen (lattin en ballroom) en gingen wedstrijden dansen. We danste in een les met allemaal wedstrijddansers en volgde privéles, super van genoten tot ik zwanger raakte en last van mijn lijf kreeg. Dik tien jaar geleden stopte we met dansen!

  Een erg leuke tijd, of dansen een bijdrage levert aan een goed huwelijk weet ik niet. Heb genoeg mensen uit elkaar zien gaan en ruzie zien maken op de dansvloer ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.