Reacties

Januari = ruimte — 25 reacties

 1. Heerlijk! Buiten is het somber, grijs, koud. En hier binnen, lekker warm en knus, heb ik eindeloos veel ruimte (in mijn hoofd) voor studie, opruimen, nieuwe dingen uitproberen, mijmeren, bezinning. Ik kom weer helemaal 'bij' na die drukke decembermaand.
  Zo te merken heb jij er ook geen hekel aan, Nicole!

  Liesbeth

 2. Heerlijk , altijd blij dat het weer januari is, ik heb niets met de decembermaand.
  Ik hou echt van de januari maand, het wordt weer langzaam wat lichter en heb dan heel veel energie.

  • Ik vind het ' ochtends nog wel wat tegenvallen met lichter worden. Van narigheid ga ik nu toch maar een half uur later hardlopen omdat het anders wel erg stikdonker is.

 3. De maand januari lijkt ogenschijnlijk doods en somber. Voor mij betekent het nieuw leven. Vanaf 21 december zijn de dagen alweer aan het lengen en de sapstromen van veel planten en bomen komen weer op gang. 21 december werd door onze verre voorouders dan ook met allerlei rituelen feestelijk onthaald omdat, dankzij de Godin der aarde, het nieuwe leven weer op gang kwam.

  • Precies, daaraan weet je al dat Kerst geen christelijk feest is: gewoon een feest ingesteld door Constantijn, een heidens feest met christelijk sausje, zodat die christenen in zijn rijk ook een feestje hadden. Je vindt de geboortedag van Christus niet terug in de Bijbel, en al was dat zo, dan is datzelfde boek niet zo lovend over het vieren van verjaardagen ;-)

 4. Ik hou zo van Januari. Het voelt als een nieuw begin en het afsluiten van het oude jaar. En werkelijk ik HAAT december. Als ik er aan denk voel ik me alweer down worden.
  Hoe saai Januari is heb je zelf in de hand vind ik.
  Ik heb juist veel leuke afspraken of ik organiseer zelf iets leuks.
  HEERLIJK.

 5. Vroeger vond ik januari een heerlijke maand, de feestdagen weer achter de rug, de kinderen weer naar school, het was mijn leesmaand, het ene boek na het andere, vaak nam mijn man een weekje vrij en we hadden het heerlijk. Zestien jaar geleden is mijn schoonmoeder, waar ik dol op was overleden in januari, toen vond ik het al een minder fijne maand, drie jaar geleden ismijn man op 7 januari overleden, voor mij is januari een vreselijke maand met heel veel verdriet. Ik zal blij zijn als het februari is.

  • Wat naar dat januari nu verdrietige associaties voor je heeft. Maar als ik dat zo lees, wel heel begrijpelijk. Gelukkig nadert februari met rasse schreden.

  • Dat begrijp ik ook heel goed. Het is geen vergelijking eigenlijk, maar mijn man is een paar jaar geleden in november vreemdgegaan. Sindsdien heeft november, en vooral die datum, een eeuwig negatieve connotatie. Gecondoleerd, ook na al die tijd, en sterkte met uw verlies. Nog even en deze maand is voorbij.

 6. Ik vind januari altijd zooooo ontzettend lang duren. Het is de maand dat het voor mij weer langzaam richting voorjaar mag, maar helaas krijgen we dan meestal nog een stukje winter.

 7. Wat toevallig, ik wilde ook een stukje schrijven over januari. Dat die kaalheid juist zo mooi is, omdat het alle structuren bloot legt en niks wordt verdoezeld door een dik bladerdag.
  Ik vond januari overigens niet altijd een fijne maand. Vroeger vond ik het een beetje een onbestemde maand. Een soort anticlimax na de feestdagen; een jaar vol belofte maar er leek nooit iets te komen :-D
  Sinds ik veel meer let op de seizoenen, ervaar ik het heel anders. Nu vind ik die kaalheid juist fijn. Net als de kale boomtakken, mag ik nu kijken aan welke takken ik iets wil laten groeien.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>