Reacties

Instant noodles: zijn ze ongezond? — 47 reacties

  • Je noemt nu de voedingswaarde van de noodles. Ik kijk echter meestal naar de ingrediëntenlijst van bewerkte producten. Als je daarnaar kijkt, valt het dan nog
   mee?

 1. Ik vind zo’n cup echt heerlijk, die zakjes eet ik dan net nog wat liever, daar zijn de kcal al wel weer anders is maar zo vaak eet ik ze niet, af en toe moet kunnen!

 2. Ruim twintig jaar geleden was ik een jaar aan het backpacken in Australië en de meeste in de hostels aten de backpackers noodles, goedkoop en makkelijk te maken. Ik heb ze toen zelf nooit gegeten, ik dacht altijd dat er heel weinig smaak aan zou zitten. Nog zou ik het ook niet snel kopen, eigenlijk. Ik denk nog steeds dezelfde reden. Ik snap dat pubers dit eten hoor.

 3. Wauw, ik dacht precies hetzelfde als jou wanneer mijn dochter zo'n bakje instant noodles at! Fijn om te weten dat het wel mee valt. Het enige wat ik mij afvraag: je rekent de voedingswaarde over 100 ml, en in het bakje zit 350 ml na bereiding als ik het goed zie. Zijn de andere gerechten waarmee je vergelijkt ook per 100 ml/gram?

 4. Ik eet ze nooit. Ze trekken me ook totaal niet. Voor de volledige vergelijking is het ook nog wel interessant om niet alleen te kijken naar de slechte ingredienten, maar ook naar de goede dingen die in de verschillende opties zitten. Eiwitten en vezels bijvoorbeeld. Die zitten vast meer in jouw bruine boterham met kaas.

 5. dit is verboden voer hier in huis!! ik mag het zowieso niet en mijn dieetisten verbieden dit ook. het lijkt zo gezond maar zit vol troep en teveel kh dus nee dat komt er hier niet in ;) dan liever zelf maken

 6. Ik zie ze ook geregeld voorbij komen op het werk maar ik moet heel eerlijk toegeven dat ik zelf nog nooit van die noodles heb gehad... Spreekt me echt niet aan, ze zijn me zelfs nog nooit opgevallen in de supermarkt.

 7. Oh ik vind ze heerlijk, die zakjes dan. De meiden ook. Vooral op koude dag even als tussendoortje. En soms als ik weinig tijd heb om te koken doe ik er gewoon groente bij en klaar. Kook je de vitamines ook niet stuk.

 8. De voedingswaarden zijn per 100 ml bereid produkt. Na bereiding is de inhoud 350 ml. Dus moet je alle getallen wel met 3,5 vermenigvuldigen vlg mij. Er zit dan bv niet 1 gram zout maar 3,5 gr, de helft van de aanbevolen daginname. En geen 82 Kcal maar 230. Dat is toch wel even anders.

 9. Heb ooit een een grote doos gekocht voor oudste die ze lekker vond. Helaas vond ze dat maar van korte duur...nu gebruik ik de noodles wel maar t zakje dat erdoor moet niet. Ik maak zelf lekkere pan groenten met vlees en doe daar twee zakje noodles bij

 10. Als ik de beker goed bekijk, dan staat er 1,0 gram zout per 100ml bereid product. Het gaat echter om 350ml dus heb je te maken met 3,5 gram zout en dat is rijkelijk veel.

  Zelf doe ik wel eens de instant couscous van de Action. Doe er zelf groente bij.

 11. Mijn zoon vind dit zo lekker. Ik vind het er niet smakelijk uitzien zelf maar het is wel lekker makkelijk zo uit school. Als het niet elke dag is, lijkt het me sowieso geen ramp. (En zoveel suiker in een hamburger!!!)

 12. Ik ben er ook niet zot van, maar heb ze wel al eens gekregen via voedselpakketten en ze vullen best wel, zeker als snack en als tussendoortje kan je volgens mij idd veel slechtere alternatieven nemen.

 13. Hmmmm. Ligt ook nog aan de soort denk ik. Ik eet heel graag (eens in de zoveel maanden heb ik het overigens over) de variant van de toko. Die met die zakjes erbij met chili, een ongenuanceerde substantie tjokvol knoflook en nog wat droge kruiden. Die zijn volgens mij wel heel slecht maar ik heb nooit de moeite genomen om het uit te zoeken. Misschien is het ook wel een 'niet willen weten'. Toch triggert deze titel mij weer. Ik eet het niet teveel, maar het is echt niet goed voor je gezondheid. Daarentegen at een oom van mij het járenlang dagelijks. Dus ja. Balans?

 14. Let op!
  het is niet 1 gram zout maar 1 gram per 100ml bereid product!! product is bereid 350 ml!!. Dat is de boevenstreek. Dus graag je post aanpasssen want 3,5 gram is erg veel en helemaal voor (jonge) kinderen

  DUS JE KINDEREN KRIJGEN PER PORTIE 3.5 GRAM!! ZOUT BINNEN DUS NIET 'maar' 1 GRAM

  Je wordt dus beetje belazerd

 15. Niet vaak post ik een comment onder een artikel, maar bij deze wel. Ik schrik hier enorm van! Qua voedingswaarde zit er in zo'n potje noodles namelijk NIKS nuttigs of essentieels voor een groeiende puber!! Eiwitten/vezels en vitamines/mineralen mis ik in het lijstje met ingrediënten. Begrijp me niet verkeerd, zo'n potje kun je best 'een keer eten' en ik zou het zeker niet verbieden, dat werkt alleen maar averechts, maar pak idd liever een (volkoren!)boterham én een stuk fruit/groente. Of maak je eigen soep op basis van verse groenten. Of b.v. dit recept en dan met een stuk fruit: https://tipvanjet.nl/krentenbollen-met-havermout-en-kwark/
  Kijk ook eens op deze website: https://voeding.planetfem.com/10-redenen-waarom-je-geen-pakjes-noodles-moet-eten/ (ik zocht naar een medisch onderbouwde website, maar deze dekt ook volledig de lading)

  • Gezond zijn ze inderdaad zeker niet Charlotte.Veel pubers eten noodles dan ook als snack. Ik ga ervan uit dat ze hun voedingsstoffen via de gewone maaltijd binnenkrijgen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder