Ik zag een Oranjetipje!

oranjetipje

Het was een zonnige dinsdagmiddag.

Ik liet ons hondje Trixie uit, en stond verveeld heel Zen te wachten tot Trixie was uitgesnuffeld.

Want je moet zo'n hondje de tijd en ruimte geven om hond te zijn vind ik. Ook als je als baasje ondertussen staat weg te branden in de verzengende Achterhoekse zon.

Toen werd ik ineens verrast door een vlinder die ik nog nooit eerder had gezien!

Als je geen camera hebt: dan maar een mentale foto maken

Met ademloze bewondering aanschouwde ik dit wonder der natuur, en vervloekte mezelf vervolgens dat ik natuurlijk weer geen telefoon/camera bij mij had. Dus probeerde ik dan maar een mentale foto te nemen.

'Witte vleugels met aan de zijkant oranje,' prentte ik mezelf in. 'Witte vleugels met oranje, witte vleugels met oranje...'

Eenmaal thuis googlede ik 'witte vlinder met oranje,' en warempel!

Oranjetipje

Daar kwam het Oranjetipje voorbij.

Dus ik heb blijkbaar een Oranjetipje gezien : )

P.S. De foto is helaas niet van mij. Dat is dan weer het nadeel aan mentale foto's. Die zijn lastig om te delen...

Similar Posts

16 Comments

  1. Het Oranjetipje- Anthocharis cardamines is een echte lentebode en ontpopt in het voorjaar als een van de eerste vlinders. Jammer dat je er niet zelf een foto van kon nemen. Ook een tip voor jou om altijd een camera mee te nemen want het leven zit vol onverwachtheden met vele kleine genietmomentjes. Of ik nu even boodschappen ga doen of even een ommetje, ik neem deze altijd mee. Want het is al vaak bewezen dat als je niks bij je hebt je wat ontmoet en dan is het voor mij als natuur vriendin wel even balen. Ik heb er eens uitgebreid over geschreven op mijn website en als je er op zoekt bij mij, dan zal je het gewis vinden. Want daar had je nog niet op gereageerd. 😉

    1. Een camera bij je hebben is inderdaad wel handig. Tegelijkertijd waak ik voor de valkuil dat ik zo bezig ben met foto's maken dat ik op die manier het moment misschien mis. Dat vind ik wel een zorg.

  2. Maar dankzij de mentale foto kon je nog wel een echte foto vinden en dus nog even nagenieten én ons laten meegenieten! Ik vind het een prachtige vlinder.

  3. Wat leuk, ik heb die momenten ook wel eens met een vogel en dan ga ik ook zo naar huis. Staart zwart borst wit grijs. En dan opzoeken...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.