Ik ben een Maria. Daarom zet ik alles klaar als een Martha.

martha en maria

Als ik bezoek krijg dan maak ik daar van te voren veel werk van. Ik zorg dat de koffie en thee klaar zijn, en dat er versnaperingen staan uitgestald. Want als het bezoek er eenmaal is, vergeet ik vaak mijn praktische plichten als gastvrouw. Dan praat ik met mijn bezoek en ben dáármee bezig. Mijn catering skills liggen vergeten in een hoekje.

Wie het bijbelverhaal kent over de twee zussen Maria en Martha zal dit misschien herkennen. In dit verhaal komt Jezus op bezoek. Martha is druk bezig om haar gast van alles te voorzien, en ergert zich dood aan Maria die lekker met Jezus zit te praten terwijl zij rondrent.

Het verhaal van Martha en Maria in een notedop

‘Op een dag komt Jezus in het dorp Betanië. Hij gaat op bezoek bij twee zussen: Marta en Maria. Martha zorgt voor het eten. Ze loopt heen en weer. Maria zit bij Jezus. Ze luistert naar zijn verhalen en wat Hij te zeggen heeft. Marta heeft het heel druk. Ze gaat naar Jezus toe en vraagt: ‘Heer, vind Jij dit eerlijk? Mijn zus laat mij al het werk alleen doen! Zeg eens tegen haar dat ze mij moet komen helpen.’ Maar Jezus antwoordt: ‘Marta, Marta, wat maak je je toch druk over alles! Er is maar één ding echt belangrijk en daar heeft Maria voor gekozen.’

Copyright: C. Leterme

Zo combineer ik Martha en Maria

Door van te voren een Martha te zijn, kan ik daarna een Maria zijn : )

In wie herken jij jezelf als gastvrouw: Martha of Maria?

Similar Posts

5 Comments

  1. Alleen die titel al, maakt me nieuwsgierig. De Martha in mij zegt dat ik een melk-kannetje mis, maar Maria kijkt met plezier naar je servies en smakelijke cake. Daarom heet Martha Stewart dan ook geen Maria Stewart denk ik dan ook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.