IJspegels

ijspegels

Rondom Kerst kon je voor veel geld kopen bij onder andere de Kruidvat: sierlijke ijspegels om voor je raam te hangen. Maar met de huidige temperaturen kun je ze overal gratis zien hangen. Zo hangen aan de schuur van onze buurman echt enorme ijspegels. Hier demonstreert mijn zoon Piet eventjes hoe groot!

IJspegels kunnen gevaarlijk zijn

Ik stel me zo voor dat zo’n ding heel gevaarlijk is, als hij plotseling naar beneden valt. Sterker nog, ik las ooit een boek van de zwaar ondergewaardeerde Bernard Taylor waarin een gruwelijke moord wordt gepleegd met een ijspegel in zijn boek Evil intent.

‘As Connie tipped back her head to look above her, the largest of the icicles, knocked free of the gutter by the ball, was already in mid-air, falling. She had no time to move out of the way; she hardly had time to register it in her sight. One moment she was glimpsing the huge icicle coming straight down towards her, and the next moment it had stuck, plunging through the socket of her right eye and into her brain.’

Je zult mij dan ook nooit onder een ijspegel zien gaan staan!

N.B. Het wonderlijke is dat je nu vooral ijspegels hebt in de vorm van een bepaald soort verlichting!

Leestip

Antislip hoezen voor schoenen en zo

Wat is het engste boek dat jij ooit hebt gelezen?

Similar Posts

11 Comments

  1. Die zijn inderdaad erg! Ik laat John Saul om die reden meestal links liggen. Net als Stephen King: hij schrijft goede verhalen, maar zijn boeken walmen lijkengeur…

  2. toen ik jonger was heb ik ze stuk gelezen.
   blijkbaar had ik toen behoefte aan een griezelige periode.
   Daarvoor had ik braaf meer dan 300 christelijke streekromans verslonden.

 1. Geen boek maar een verhaal van Roald Dahl. Een man wordt wakker na een drinkgelag en hij ligt op het plafond en wat hij ook doet hij kan niet op de vloer komen. Ik las het toen ik een jaar of 12 was en heb er jarenlang nachtmerries over gehad!

  p.s. “grappige vrienden” hadden de kamer (incl. deur en raam) omgekeerd ingericht. Stoel en bed en kast aan plafond, lamp rechtopstaand op vloer!

  1. Klinkt wel als een bijzonder verhaal zeg! Roald Dahl kon goed schrijven. Maar naar voor je dat je zo lang nachtmerries hebt gehad. Zo zie je maar weer dat ‘echte literatuur’ ook akelige gevolgen kan hebben.

 2. Ik zag op het nieuws laatst dat er in Rusland mensen omgekomen zijn door vallende ijspegels en dat woningeigenaren daarvoor verantwoordelijkheid hebben. En in het dorp van mijn ouders zag ik iemand met een vlaggenstok proberen de ijspegels van zijn woning te krijgen (ook doodlink om te doen…)

  Enge boeken ben ik niet zo van. Dan kan ik niet meer slapen tot ik het boek uit heb. Eentje staat me nog erg bij ‘The last nazi’ was dat. Heel spannend

 3. Als kind had ik een periode dat ik graag enge boeken las.
  Hoewel ik een hoop engs las dus, en later als volwassene wel wat engers gelezen heb (vorig jaar nog een boek van Stephen King…) springt een boek dat ik toen las er uit qua impact die het gegriezel had. Was een boek over een soort zombies die in verlaten metro-gangen woonden, en die mensen beten, die dan werden bewoond door beestjes en ook zo werden. Ik heb maanden mezelf ingebouwd met m’n knuffels en dekbed en zo, zodat ik niet gevonden en gebeten kon worden.

  1. Och toch… Ik zie je gewoon liggen, achter al je knuffels. Zo ben ik een tijd bang geweest voor Tengil uit De Gebroeders Leeuwenhart.

   En ik las ooit Stephen Kings boek ‘Christine’ over een bezeten auto. Nachtenlang kon ik niet slapen.

 4. Zohe wat een joekel die ijspegel!
  Het engste boek dat ik ooit uit de bieb meenam heb ik na 1 pagina weer dichtgeslagen en teruggebracht. Wat een eng mens is die Heleen van Rooyen met ‘r ‘Gelukkige huisvrouw’ misere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.