Coronacheck op app en/of geprint? + Huisvlijt Linkparty week 39 van 2021

Huisvlijt linkparty

Vanaf dit weekend moet je op verschillende plaatsen een bewijs laten zien dat je bent gevaccineerd of negatief getest op corona. Dat is de CoronaCheck.

Ik heb de corona app én ik heb het corona toegangsbewijs ook maar even uitgeprint, en in mijn tasje gedaan.

Zo ben ik goed voorbereid!

Niet iedereen lukt het….

Maar voor een grote groep, vaak wat oudere mensen, is kan het verplichte bewijs problematisch zijn. Zij hebben bijvoorbeeld geen smartphone of een verouderd model. In de krant las ik dit stukje van een medewerker van een telefoonwinkel:

‘Mensen zijn soms helemaal van slag en komen zo’n beetje bevend de winkel binnen met hun vaccinatiebewijs. Maar ja, dat heb je niet eens nodig. De meesten hebben gelukkig al wel een DigiD aangemaakt, maar ze lopen gewoon vast. Het is best wel even complex. We zijn er de hele dag druk mee.’

Hoe ga jij het aanpakken met de coronacheck?

De populairste blogpost van vorige week

De meeste kliks kreeg de post Gezond eten op je werk van ElsaRblog

gezond eten op werk

 • Op nummer 2 staat de post: Overprikkeling ziet er bij mij zo uitvan het blog Mama met een wolkje
 • Op nummer 3 staat de post PVC vloer slecht voor je baby of kind van het blog Minimalistische Mama.

Ben je nieuwsgierig naar deze blogposts? Je vindt ze in de linkparty van vorige week.

Linkparty week 39 van 2021

Klik op de blauwe knop met de tekst Add Link en voeg de blogpost toe die je wilt delen! Let op: plaats de link naar je blogpost, niet de algemene link naar je blog, want dan kun je niet kans maken op de nummer 1 plek.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Leestip: sporten na vaccinatie

Wat zijn zoal jouw gedachten over het corona toegangsbewijs?

Similar Posts

20 Comments

 1. Zelf heb ik het document op A5 formaat (de helft van een normale pagina) afgeprint in gevouwen. Op deze manier past hij perfect in je portefeuille of in je GSM-houder. Voor mij was het een snellere manier om het document te tonen in Frankrijk waar het ook overal verplicht is.
  Uiteraard staat het document ook nog op mijn GSM en heb ik een reserve copy in een veilige map op de PC.

 2. Ik heb het bekende gele boekje en de code staat op mijn telefoon. Nu ik dit lees denk ik wel dat ik mijn lieve (oudere) buurvrouw maar eens moet vragen of zij hiermee problemen ondervindt.

 3. Zelf heb ik het op mijn telefoon.
  Mijn moeder van 85 heeft geen mobiele telefoon, geen computer en geen digiD.
  Voor haar heb ik telefonisch een papieren exemplaar besteld. Lag keurig een week later in de bus. Geen enkel probleem.

 4. Ik heb het gele boekje. Dat is internationaal erkend. Ook in Nederland, behalve voor de corona prikken. Vreemd. Maar er worden wel meer onbegrijpelijke beslissingen genomen door deze regering.

  Voor Nederland heb ik daarom ook de geprinte QR code aangevraagd. Die noem ik de plaspas. Daarmee kan ik onderweg even een horeca gelegenheid in om te plassen.

  Verder zal ik het niet gebruiken. Zolang er besmettingsrisico is en de voorzorgsmaatregelen afgeschaft worden, voel ik me niet veilig in een mensenmassa.

  1. Eigenlijk is in dit geval Corona niet de uitzondering, maar is het juist de Gele Koorts vaccinatie waarvoor het gele boekje als enige echt officieel internationaal wordt erkend. Dat is de enige uitzondering.

 5. Geen internet hier op onze (ook wat oudere) IPhone ‘s en dus alleen onze vaccinatie bewijzen hebben wij en de copy bij ons mochten ze het vragen. Ze doen hier gelukkig niet zo moeilijk. En naar evenementen gaan we nooit en ook niet meer naar het buitenland dus geen problemen hier verder.

 6. Bedankt voor de Linkparty. Ik heb nog meer 3 keer meegedaan en vind het heel leuk. Mag je ook meerdere delen? Ik wil nog een herfstblogje schrijven. Maar omdat ik al een ander gedeeld heb voel ik me onzeker.

 7. Wij waren maandagochtend bij de IKEA. We zochten stoelen, en dronken meteen een kopje koffie in het (vrijwel lege) restaurant. Dus die app laten zien. Prima. Voor ons.

  Vlak vóór ons in de rij was een meneer op leeftijd. Duidelijk iemand voor wie dit een uitje had moeten zijn, het IKEA-restaurant is vrij populair bij mensen met een laag inkomen die niet zo snel ergens komen; de koffie of zelfs een heel ontbijt is spotgoedkoop, en het is heel toegankelijk voor wie niet zo goed ter been is. Een smartphone had deze meneer niet. Wel het gele boekje én dat oranje blaadje dat je bij je vaccinatie krijgt. Maar die tellen dus niet.

  En nou weet ik wel, die tellen ook echt niet. Het gele boekje is alleen een officieel erkend document als het gaat om de Gele Koorts vaccinatie, de rest (dus ook Corona) staat er alleen voor je eigen administratie. En op dat oranje blaadje staat zelfs dat het geen geldig bewijs is. Maar ik vond het zo triest, dat deze overduidelijk welwillende en gevaccineerde meneer niet werd toegelaten voor een kopje koffie in een bijna leeg IKEA-restaurant. Dat is echt uitsluiting. Niet iedereen in deze kwetsbare groep heeft een zoon of dochter die even op internet kan nakijken welk nummer je moet bellen om een QR-code op papier te krijgen

  1. Och wat sneu inderdaad voor die meneer Suzanne. In zo’n geval zouden ze zo’n meneer toch best kunnen toelaten… Soms moet je naar de gedachte achter de regel kijken denk ik dan, en niet blind de regel toepassen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.