Hoe zit dat toch met de vakanties?

vakantiesMijn kinderen moeten vanaf morgen weer naar school.

Maar de kinderen van mijn middelste zusjes die in Zeist wonen hebben twee weken vakantie. Vervolgens besloot ik het bij ons eens goed na te kijken, en blijkt dat mijn jongste zoon volgende week een weekje vrij heeft.

Ik krijg de indruk dat het enorm wisselt per gebied én school.

Ook in de war over de vakanties?

Op de site van de Rijksoverheid vind je een overzicht van alle vakanties per regio. Officiëler wordt het niet lijkt me, dus dit zou moeten kloppen.

Maar!

Check ook altijd even de website van de school van je kind. Want er blijken dus binnen de regio’s ook nog flinke verschillen te zijn in de vakantieplanning.

Hoe zit het bij jullie rondom de meivakantie/paasvakantie?

Similar Posts

24 Comments

 1. Onze kinderen lopen momenteel stage en moesten vandaag allebei naar hun stage adres. Hebben dus niet eens op tweede paasdag vrij.
  Maar onze zoon is volgende week wel vrij. Maar moet in de week van 5 mei gewoon weer stagelopen.

 2. Onze kinderen moeten deze week nog naar school en dan een weekje vakantie. Maar de andere school in ons dorp heeft de week erop ook nog vakantie. Dus het kan per dorp/stad verschillen.

 3. Bij ons heeft school gekozen alleen de verplichte week van koningsdag vrij te geven en met hemelvaart een hele week. Ik vind het op zich wel fijn omdat we nu een hele week kunnen kamperen met hemelvaart. Maar als we kinderen op het VO hadden gehad was het minder leuk geweest want dat is bij ons in de buurt enorm wisselend!

 4. Wat onhándig! Het zou toch wel lekker zijn als i.i.g. alle scholen in dezelfde regio hetzelfde doen.
  Want als 5 kinderen allemaal een ander schema hebben, kan me voorstellen dat je daar horendol van wordt. Plus dat op vakantie gaan voor gezinnen zo vrij onmogelijk wordt.

 5. Mijn kinderen zijn volgende week, de week waarin Koningsdag valt, vrij. Daarna met Pinksteren ook een week. Volgens mij is één week in de week van Koningsdag verplicht en de andere week mag elke school zelf bepalen, dus het kan zo zijn dat in een drop met twee scholen het heel verschillend wordt ingevuld.

  1. Het valt me op dat mijn jongste zoon echt alleen de week van Koningsdag vrij heeft, en de eerstvolgende vakantie is voor hem de zomervakantie. Hij komt er bekaaid af lijkt het wel.

 6. In de tijd dat ik kinderen op basisschool en ook kinderen in twee regio’s voortgezet had(buurdorp ligt in andere regio) was het helemaal puzzelen. Lagere school en voortgezet lopen ook niet synchroom, en de regio’s ook niet. Daarnaast werkte ik in de zorg, in wisseldiensten.

 7. Ja klopt. Sommige vakanties liggen niet vast en kunnen dus wisselen. De oudste mag morgen weer naar de psz. Daarna een week of 2 vrij dacht ik.

 8. Ik heb het idee dat er dit jaar heel veel verschillen zijn. Komt volgens mij door hoe de feestdagen vallen.
  Twee jaar geleden hadden we bijv, twee week meivakantie maar nu maar 1.
  Je hebt gelijk dat het verstandig is om ook de site van de school te checken, dat voorkomt onaangename verrassingen.

 9. Zelf heb ik geen kids op school zitten, maar ik hoor er in mijn omgeving ook genoeg over geklaagd worden. Zeker omdat het allemaal gaat om scholen in de regio noord, maar de kinderen zitten verdeeld over basis en middelbaar onderwijs en allemaal hebben ze andere vakanties. Lekker geregel en niemand die echt lekker samen vrij lijkt te zijn.

 10. De jongens mogen deze week 4 dagennaar school en hebben dan 2 weken mei vakantie. Nichtje mocht goede vrijdag naar school terwijl onze jongens wel vrij waren. Zelfs hier de scholen in het dorp hantere andere regels.

 11. Met Goede Vrijdag moest 1 van mijn dochters gewoon naar school, de rest vrij. Meivakantie is in de week van Koningsdag en de week erna, behalve mijn oudste dochter. Die zit ook op het VO.

  Ik vind het lastig en mijn oudste dochter was verdrietig…

  1. Ik heb heel lang gedacht dat Goede Vrijdag een nationale vrije dag was, maar dat is inderdaad niet langer zo. Zeker op openbare scholen wordt dan vaak gewoon les gegeven.

   Wel balen voor je dochter!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.