Nep reviews herken je zo!

Screen Shot 2017 10 09 at 13.55.25

Ik weet niet hoe bij jou is, maar voordat ik iets koop lees ik altijd graag eerst wat reviews. Er gaat niets boven de ervaringen van anderen die het product al gekocht hebben vind ik. Soms zie ik zelfs van een aanschaf af, als ik lees dat anderen er slechte ervaringen mee hebben.

Maar nou schijnen bedrijven soms mensen in te huren om (positieve) reviews voor ze te schrijven. In zo’n geval kan het zijn dat de review geen optimale informatie meer geeft… Superjammer vind ik dat.

Gelukkig zijn er een aantal dingen waarop je kunt letten om te controleren of je met een oprechte review te maken hebt, of met een nepperd. Lees de post Hoe herken je nep reviews? op mijn Review Eerst blog.

Similar Posts

6 Comments

  1. Is toch te erg dit! Nep reviews… net even je andere artikel gelezen en het zijn handige tips!

    Ik denk wel dat als uitkomt dat jij als bedrijf nep reviews plaatst je je toko wel kunt opdoeken… ik zou er in ieder geval nooit meer iets kopen…

  2. Ja dat is lastig die nep reviews. Ik vind ook dat ze erbij moeten zetten of iets gratis ontvangen is of als ze er zelfs voir betaald hebben gekregen.

  3. Ik mis in je blog nog deze mogelijkheid voor een gekleurd review. Soms wordt er onder reviewers iets verloot (product of hotelkamer) als je op een onafhankelijke site een beoordeling achterlaat. Die verlotingen zijn nooit bij een notaris.????

  4. Ik heb heb inderdaad ook zoiets gehoord dat mensen worden betaald of het product krijgen waarover ze een positieve review schrijven. Altijd lastig! Ik vind oprechte reviewe op blogs dan ook het fijnste om te lezen.

  5. Goed punt. Ik lees zelf ook altijd reviews als ik iets koop. Of dit nu een koelkast is of een lipstick. Ik lees dan alleen dieptereviews waarin de plus- maar ook minpunten worden omschreven. De rest sla ik over. Mensen die betaald

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.