Reacties

Het Nieuwe pinnen — 16 reacties

 1. Nee ik heb er geen moeite mee. Ik wacht tot de betaling is afgerond en haal dan mijn pas er uit. Waar ik wel aan moet wennen is dat je nu 2 x op 'OK' moet drukken. Maar dat went erg snel. Het zal niet zo lang meer duren voor ze een ingebouwd piepje hebben voor de pinapparaten, zodat je je pas niet vergeet. Alles piept immers tegenwoordig?

 2. Ik heb niet zo zeer iets tegen het pinnen zelf maar wel tegen de manier van afschrijven van je rekening. Er wordt namelijk eerst een reservering gedaan van het bedrag en 1 of 2 dagen later wordt de betaling pas definitief geboekt. Voor het totaal van het bedrag op mijn rekening maakt het natuurlijk niets uit maar ik ben het overzicht volledig kwijt. Ik zie een betaling dus telkens twee keer voorbijkomen, waardeloos!

 3. @Jolanda; bij ons wordt het bedrag er gewoon direct afgeschreven, dus ik denk dat dat per winkel dan verschillend is? Maakt niet uit waar ik pin; C1000, Appie, Nettorama, Aldi, Lidl, Hema. Waar ik ook kom; het bedrag wordt ook met het nieuwe pinnen gewoon direct afgeschreven.
  Ik moest ook even wennen aan het nieuwe pinnen, vooral het niet vergeten van de pas, maar nu wacht ik gewoon dat er geslaagd staat en dan haal ik em eruit. Helpt bij mij:)

 4. Ik ben het nieuwe pinnen nog maar zelden tegenkomen. De ene keer dat ik hem tegenkwam, begon het apparaat wel heel hard te piepen als je je pas vergat.
  En inderdaad, de manier van afschrijven gaat net als bij een creditcard: eerst wordt een reservering gedaan en later wordt het pas definitief afgeboekt.

 5. Eén ding begrijp ik niet. Bij sommige automaten moet je eerst je pincode geven en dan pas akkoord. Terwijl ik me heb laten vertellen dat dit nieuwe systeem juist opgezet is, om het veiliger te maken. Dus moet je eerst akkoord toetsen en dan pas je pincode.

 6. Hier ook iemand die haar pasje vergeet:-( Eerder overkwam me dat echt nooit! Bij C&A in Groningen komt er geen bon uit de kassa als het pasje er nog in zit, dat vind ik een goed idee!

 7. oh ik heb er geen problemen mee, die dingen wennen snel vind ik persoonlijk ;-)
  dat van het reserveren van het gepinde bedrag vind ik btw wel een beetje vreemd, want idd word het soms pas naar het lijkt op mijn afschrijvingen op een ander dan het gepinde tijdstip afgeschreven.

 8. Op zich heb ik er geen moeite mee, maar ik vergeet nu wel steeds bijna mijn pas. En ik vind het verwarrend dat het bedrag definitief op een andere datum op je rekeningafschrift staat dan dat je gepind hebt.

 9. Nog nergens meegemaakt, manlief zei het toevallig deze week dat het hem was overkomen. Het was ook op het nieuws. Dus het blijft opletten. Wel was ik een tijdje geleden in een winkel waar je ook geld kon halen, maar ik zag nergens mijn geld tevoorschijn komen. Een oplettende dame wees me waar ik het geld kon vinden, heel laag halverwege mijn knieen bijna. Dat had ik nog nooit gezien.

 10. Dat van die definitieve boeking een paar dagen later wist ik niet! Waarom zou dat dan weer zijn?

  En fijn om te horen, dat ik niet de enige ben die haar pasje vergeet…

  Overigens krijg ik de indruk dat er verschillende vormen van het 'Nieuwe Pinnen' zijn. Vanochtend bij de Zeeman moest ik kiezen tussen 'chipknip' en 'maestro', en dat is geloof ik ook niet altijd.

 11. @ Vlijtig Liesje: Dat van die definitieve boeking komt omdat het 'nieuwe pinnen' via het systeem 'Maestro' (een systeem van het bedrijf Mastercard)gaat. Bij een creditcard werkt het immers net zo: dan wordt er ook eerst een bedrag gereserveerd, dat later pas afgeschreven wordt. Betalingen in het buitenland gingen trouwens altijd al via Maestro, dus als je in het buitenland pint heb je hetzelfde.

 12. Ik moet er ook erg aan wennen, normaal gesproken haalde ik voor het inpakken vast mijn pas door de sleuf, vervolgens tussendoor de code en uiteindelijk op 'ja'. Nu lukt dat niet meer. Daarnaast had ik een poosje terug dat de chip van mijn pas kapot was. Dan kun je dus ook direct niet meer pinnen. Mijn chip is al twee of drie keer stuk geweest, mijn magneetstrip nog maar één keer...

 13. Ten tijde van deze post had ik het nog niet gehad, maar vandaag vergat ik idd mijn pas - gelukkig zag de Etosmevrouw het direct, dus wees mij erop. Bij de volgende winkel liep ook een vrouw zonder haar pas weg, die werd teruggeroepen door de caissière. Heel goed dat skimmen moeilijker wordt, ik hoop alleen wel dat ik niet echt een keer de pas vergeet mee te nemen en er niet op word gewezen...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>