Het antwoord op het raadsel van gisteren : )

Moleskine cover

Gisteren plaatste ik een foto, en vroeg: ‘Rara, wat is dit?’

Vandaag het antwoord!

Het was mijn oude, getrouwe Moleskine XL maar dan met een speciale Moleskine cover. Ik kocht hem via Etsy.

Moleskine cover

Toen ik ze voor het eerst ondekte, vond ik zo’n Moleskine cover te duur. Omdat hij uit Amerika komt, heb je bovendien hoge verzendkosten. En als ik nu zie hoe simpel het ding gemaakt is, vind ik het helemaal een dure aankoop. Dat neemt niet weg dat ik hem wel erg leuk vind.

En volgens mij is het supersimpel om er zelf eentje te maken.

Moleskine cover maken

Je hebt er eigenlijk alleen een stukje tafelzeil voor nodig. Dit zijn de maten van mijn Moleskine XL cover:

 • 39,5 cm breed
 • 26,3 hoog
 • Omslag binnenkant 5,00 cm
 • Zoompje: 0,9 mm

Als ik het zo eens bekijk, heeft de maakster simpelweg de buitenste randen van het tafelzeil naar binnen gevouwen, en aan de uiteinden vastgestikt met een zoompje.

cover

Wie handig is met de naaimachine, kan er zo zelf eentje maken. En dan is de sky de limit natuurlijk! Je kunt helemaal los gaan met leuke stukken tafelzeil. Ik krijg zelfs zin om zelf van die covers te gaan maken voor mijn Moleskine, zodat ik kan afwisselen.

Heb je geen Moleskine? Je kunt deze covers ook prima gebruiken voor schriften, en boeken.

Hoe vind je de cover?

Similar Posts

15 Comments

 1. Niet te geloven hoe simpel!
  Je kunt natuurlijk ook gewoon een lapje stof nemen!
  Wat kost het origineel van Moleskine?
  Dank je wel voor het patroon en de tip!
  Fijne dag!

  1. Nou, dat is dus best erg… Ik betaalde maar liefst 26,22 voor mijn Moleskine cover. De prijs is 13,21 maar de verzendkosten zijn zo hoog. Ik heb dan ook lang geaarzeld, voordat ik hem kocht. Het is veel geld voor een simpel ding.

 2. Ik heb ook een Moleskine, en ik zou zelf wel zo’n omslag kunnen maken. Maar hou het liever bij de originele kleur. Wel handig zo’n gekleurde cover, heb je ieder jaar een andere agenda.
  Ik snap dat je blij bent met je cover met bloemetjes en ben benieuwd hoe deze volgend jaar in de praktijk bevalt.

  1. Ik heb iets van 7 gebruikte zwarte Moleskines liggen, en weet nooit welke ook weer welk jaar is. Ik heb er nu wel het jaartal opgeschreven, maar toch. Dit maakt ze wat handiger te identificeren.

 3. Leuke cover en met jouw voorliefde voor bloemetjes kan ik me indenken dat dit helemaal bij je past! Wel een beetje duur, maar je hebt er een heel jaar dagelijks plezier van en de prijs per dag valt dan weer heel erg mee!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.