Harige benen: been haar laten groeien?

harig been
Dit is niet mijn been

Ik onthaar mijn benen. En mijn oksels. Mijn benen met een epilator, want ik wil dat niet elke dag hoeven doen. En mijn oksels met een wegwerpscheermesje.

Ik vind harige benen namelijk niet mooi.

En ik besef dat dit komt omdat ik blijkbaar een bepaald schoonheidsideaal heb ingeslikt. Ik ben een product van mijn tijd. Ik heb geleerd dat harige benen bij vrouwen niet mooi zijn.

Bij de DM drogist kun je voor fijne prijzen ontharingsmiddelen kopen. Zelf gebruik het liefst een epilator.

De Hairy Legs Club

Maar op internet wordt in snel tempo de Hairy Legs Club populair. Steeds meer vrouwen sluiten zich aan, en plaatsen trots foto’s van hun harige benen. Het doel van de club is om het schoonheidsideaal te veranderen.

Op zich ben ik het er mee eens dat het absurd is dat je als vrouw zo wat haarloos door het leven moet gaan. Maar dan heb ik het vooral over de bikinizone.  Ik vertik het om als een kale barbiepop door het leven te gaan.

Maar het huidige schoonheidsideaal van haarloze benen zit er bij mij goed in gebakken. Ik vind de foto linksboven echt niet mooi. Dus voorlopig blijf ik mijn benen ontharen.

Wil je zwemmen, maar heb je harige benen? In een zeemeerminnenstaart zie je dat niet ; )

Hoe denk jij over ontharen? 

Similar Posts

16 Comments

 1. Ook ik onthaar mijn benen, oksel en bikinilijn, maar alleen in de zomermaanden als ik kortere broeken draag en ga zwemmen met de kinderen.

  Voor de rest vind ik het onzin. Daarentegen zie ik bij mijn dochter (15) dat ze zich al scheert sinds ze op de middelbare school zit.

  Ik voel me prettiger als ik mij benen geschoren heb en hoef dan niet op die blikken van anderen te letten, want daar ben ik wel gevoelig voor.

 2. ik ben wat dat betreft best wel een gelukkig mens en heb weinig haren op mijn benen en scheer ze dus in de wintermaanden niet, zomers daarentegen tegenwoordig wel, want waar ik vroeger blond haar op mijn benen had ontdek ik nu dat de weinige haren die er zitten wel dikker en zwarter worden en dat vind ik met een korte broek of rok niet mooi, gelukkig is eens in de 2 weken voldoende op dit moment.

  1. oh en mijn oksels hou ik wel altijd bij ,maar meer omdat ik dat frisser vind dan voor de mooiigheid.

 3. Het is grappig hoe modeopvattingen veranderen. Het been dat jij afgebeeeld hebt was heel normaal in de jaren 50 en 60, de tijd dat ik jong was dus. Alle beetje donkerharige vrouwen hadden van dit soort benen. Ik hebt nooit veel haar op de benen gehad, nauwelijks eigenlijk, dus ook nooit verwijderd toen haarloze benen in zwang kwamen. De oksels deed ik wel in de zomer, nu zijn bijna al mijn okselharen verdwenen (leeftijd?), op een enkele grijze na die ik rustig laat zitten, draag toch nooit mouwloze kleding meer, alleen thuis nu het zo warm is. Bikinilijn heb ik nooit gedaan. Ik moest een keer voor een operatie geschoren worden en heb er daarna zoveel last van gehad, jeuk en irritatie, dat ik dacht dat nooit meer, dan maar een wat meer bedekkend broekje. Mijn dochter doet wel haar benen maar als ik zie hoeveel ellende zij er vaak van heeft, ingegroeide haartjes, wondjes etc., ongeacht of ze het zelf doet of professioneel laat verwijderen, dan ben ik heel blij dat ik dat niet hoef. gr. Leontine

  1. Bij mij zijn de okselharen in de loop der jaren vrijwel verdwenen, beetje dons. Benen is nooit veel geweest ook wat donzige haartjes.
   Bikinizones doe ik om de 3 weken helemaal, voelt prettiger en smeer dan met kokosolie. Als ik daar niet scheer voelt het al snel jeukerig. Ik scheer altijd met wegwerpmesje en gebruik gel.

 4. Waar kan ik me aanmelden?! ;-)

  Ik vind het zo’n enorme onzin dat alle volwassen vrouwen zo ongeveer haarloos zouden moeten zijn! O.k., mijn huid kan er ook absoluut niet tegen om het haar te verwijderen (en eczeem, open wonden, etc. vinden mensen vaak ook niet om aan te zien), én ik ben blond (tenminste, op bepaalde plaatsen nog), maar waarom moeten we allemaal op 11-jarigen lijken? Volwassen vrouwen en mannen hebben haar op hun armen en benen, en onder hun oksel, en in de “schaam”streek… Het enige waar ik wat aan doe is mijn baardgroei – dat hoort ook bij de leeftijd, maar anders krijg je echt zo’n MikMak-uiterlijk…. (Niet echt consequent…….)

  (O.k., tot zover míjn stokpaardje ;-))

  1. sluit me aan bij “Hanneke” (incl het gezichtshaar). Benen hebben behoorlijk donker haar maar dun en niet echt veel, bovendien draag ik altijd een rok tot zeer ruim over de knie. Er blijft gewoon niet veel been over om te zien. Enige concessie die ik doe is als ik ga zwemmen tegenwoordig (zelden) , dan scheer ik mijn benen richting schaamstreek. Daar groeit steeds meer en steeds lager (en dat vind ik dan echt niet mooi (voor een ander om te zien)

   1. Gezichtshaar zou ik ook weghalen als ik dat krijg. Ik ben het ook met Hanneke eens dat het flauwekul is dat je tegenwoordig overal ‘kaal’ moet zijn m.u.v. het hoofdhaar dan.

 5. Ik vind ‘t eigenlijk ook een stom schoonheidsideaal en ik doe er toch ook aan mee! Haha!
  Heb gelukkig blonde haren (overal) dus doe het niet vaak. Benen en oksels denk ik 1 keer in de 2 weken. In de winter soms tijden niet.
  Bikinistreek zou ik het liefst helemaal ontharen maar krijg dan ook erg bultjes en geirriteerde huid, dus daar blijf ik maar gewoon vandaan met het scheermes. Als ik al eens ga zwemmen kijken ze maar om die drie (blonde) haren die niet bedekt zijn heen ;-)

  Groetjes!

 6. Ik geloof dat ik alleen sta in dit gezelschap, maar ik gooi wat olie op het vuur: alles eraf, behalve op mijn hoofd! Benen omdat ik het niet mooi vind, en de rest omdat ik het niet fris vind. Gewoon ‘s ochtends bij het douchen even het mesje erlangs, niks aan het handje! Of nou ja, het handje…

   1. Goede vraag, ik weet het eigenlijk niet. Volgens mij is het me gewoon zo geleerd. Toen mijn moeder okselhaar bij me ontdekte, kreeg ik een scheermesje. En toen ik er oud genoeg voor was, pakte ik zelf haar ladyshave om mijn benen te doen. Zo ging het gewoon. Down under ben ik pas gaan scheren toen er jongens in het spel kwamen. Ik vind dat gewoon een hele nutteloze plek voor haar, waar het bovendien snel gaat ruiken. Lekker fris zo.

 7. Dag, vrouwelijke lichaamsbeharing is heel normaal en kan zelfs erg sexy zijn. Meer nog, de behaarde intieme plaatsen kunnen ‘n enorme aantrekkingskracht hebben. Let wel, vooropgesteld dat men gezond is. Mensen die medicatie nemen of ongezond eten ruiken daar onaantrekkelijk, geschoren of niet. Voor mij als man heb ik de voorkeur voor ‘n gezond ruikende vrouw met al de natuurlijke lichaamsbeharing. Ik heb liefst ‘n vrouw geen would be pubermeisje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.