Gratis cv maken

imagesEen CV

Met één 18-jarige en één 16-jarige in huis, komt het regelmatig voor: ze hebben een cv nodig. In een cv, ook wel bekend als curriculum vitae, staan alle belangrijke persoonsgegevens, opleiding en werkervaring. Aanvankelijk maakte ik die cv’s samen met de kinderen met een tekstverwerkingsprogramma. Maar op deze leeftijd moet zo’n cv best vaak worden aangepast. En op een gegeven moment dacht ik: ‘Dit moet makkelijker kunnen!’ Dus googlede ik ‘gratis cv maken’.

Gratis een CV maken: word-bestand handiger dan pdf!

En warempel: het kan inderdaad makkelijker. Er zijn diverse sites waar je gratis een cv op kunt maken. Wat ik inmiddels al heb geleerd is dat je het beste een site kunt kiezen waarbij je het cv ook als word-bestand kunt downloaden. De eerste keer dat ik samen met mijn 16-jarige zoon een cv maakte, was het eindresultaat in de vorm van een pdf. Dus toen hij een jaar later ergens anders wilde solliciteren, konden we weer helemaal opnieuw beginnen.

Sites voor gratis cv maken: waar moet je op letten

Er zijn een aantal dingen waarop je kunt letten als je een site zoekt om gratis een cv te maken.

 1. Is het eindresultaat een word-bestand of een pdf-bestand? De laatste keer dat ik een cv maakte was het beide. Dat is dus ideaal. Het voordeel van een word-bestand is dat je wijzigingen makkelijk zelf kunt toepassen, en niet wéér een heel nieuw cv hoeft te maken.
 2. Kun je een layout kiezen? Op sommige sites bieden ze je gewoon 1 layout aan, maar op andere kun je kiezen. Sommige layouts hebben zelfs leuke kleurtjes.
 3. Ziet de layout er netjes en goed verzorgd uit?

Dubbeltje op z’n kant en CV’s

In een Dubbeltje op z’n Kant zie ik de deelnemers ook regelmatig een CV maken of updaten. Maar je kunt helaas niet zien of ze gebruik maken van een gratis cv maken, of zelf een tekstbestand hebben gemaakt.

Hoe heb jij jouw CV gemaakt? En is het up-to-date?

Similar Posts

13 Comments

 1. Ik kijk gewoon naar een paar voorbeelden op internet en dan maak ik er zelf wel eentje, in mijn teksverwerker inderdaad (was altijd OpenOffice, dus gratis, nu heb ik weer een betaalde).

  Ik neem aan dat je bij je zoon dat pdf-je wel als voorbeeld hebt kunnen gebruiken voor zijn nieuwe cv? Overtypen is niet heel moeilijk, en je kunt ook stukken uit een pdf-je kopieren naar een andere teksverwerker. Ben je alleen maar de mooie lay-out kwijt.

 2. Ik heb een ‘master-cv’ waar echt alles op komt te staan, van mijn loodgietersopleiding en typesnelheid, en van de Excel-cursus tot het liefdadigheidswerk via mijn werk. Per vacature pas ik mijn cv dan aan, en ik sla hem ook op met de naam van de vacature en de datum. In de documentnaam van de cv zet ik altijd mijn eigen naam: Siebrie Achternaam Tempo Team Loodgieter 10102013.

 3. Hoewel ik al jaren niet meer werk pas ik nog regelmatig mijn CV aan.
  (gewoon in Office Libre)
  Tegenwoordig wordt zelfs bij vrijwilligerwerk om een CV gevraagd.

  1. Dat wist ik niet Marlien! Ik zou denken dat ze zich in de handjes mochten knijpen wanneer iemand vrijwillig komt helpen. Anderzijds, zijn er natuurlijk wel bepaalde werkzaamheden waarvoor je bepaalde capaciteiten nodig hebt.

   Maar toch! Ergens best irritant dat je als vrijwilliger een cv moet laten zien!

  2. En een heel formulier moest ik toen invullen … En ook nog een kopie van mijn paspoort moest erbij :-/

  3. Ja dat had ik ook, ik geloof wel 8 kantjes
   En een bewijs van goed gedrag heb ik ook al meerdere malen moeten halen.
   nu werk ik meestal met kinderen en dan wordt je volledig gescreend tegenwoordig.

   (overigens kan ik het cursieve stukje in je tekst bijna niet lezen)

  4. Cursieve stukje?
   Die ? :-/
   Dit is een smiley. Met een schuine mond.
   Blijkbaar wordt die niet ondersteund … :-)

 4. CV wizard gratis ? amehoela, eerst moet ik een stom vakje aanvinken voor onderbroeken en vervolgens ben ik bezig met het invullen van mijn CV aldaar, dat gedeelte is gratis ja, en dan bij het downloaden moet ik ineens verplicht 2,99 dokken

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.