Reacties

Ben jij goed zichtbaar als voetganger? — 26 reacties

 1. Goed, dat je er aandacht aan besteed, zeker in het buitengebied is het zo belangrijk dat zowel fietsers als voetgangers zichtbaar zijn,
  Vaak wordt er in het buitengebied toch net wat harder gereden dan in het dorp.
  Afgelopen week kwam in voor het eerst een paar schoolkinderen op de fiets met een reflecterend hesje over hun jas tegen in het buitengebied, zo fijn!
  Ook zag ik afgelopen wk een snelfietser met een lampje op zijn helm.
  Wielrenners , die je de laatste jaren in de winter ook meer op straat zie, zijn ook een punt van aandacht wb hun verlichting.
  Vanmorgen om 7 u liep er een hardloper op het fietspad, hij was door zijn reflecterende kleding en lampjes op de rug echt goed zichtbaar!
  Ik loop niet in het buitengebied in donker, doch alleen in het dorp en op het trottoir en draag soms een bandje om mijn arm.

 2. Goed stuk! Ik ben al zo vaak gestopt met de auto om voetgangers zonder verlichting / hesjes (vriendelijk) te vertellen dat ze slecht zichtbaar waren.

  Kijk, je kunt altijd overvallen worden door de schemering en niks bij hebben. Maar ga dan een eind in de berm staan als er een auto aan komt.

  Zelf loop ik eigenlijk nooit in het donker op de openbare weg.

 3. Goed punt , ik kom als fietser veel voetgangers tegen die op het fietspad lopen ,bijvoorbeeld mensen die hardlopen of hun hond uitlaten, 99% van die mensen doen weinig tot niets om op te vallen in het donker, maar mopperen wel als je ze bijna aanrijd. Er zijn genoeg manieren om op te vallen voor mens en dier en dat hoeven geen dure oplossingen te zijn , zo zag ik vorige week iemand die bij zijn hond een fietslampje aan de halsband bevestigd had en zelf een refelecterende armband om had , hierdoor zag ik ze al van een afstandje.

 4. Zowel de hond als ik hebben een knipperlichtje.Vroeger is de vader van een vriendin doodgereden,terwijl hij over een landweg liep. Daarna ben ik voorzichtig geworden.

 5. Oh die jas ziet er goed uit van de Hema. Ik ben zelf ook niet altijd beschermd, soms vergeet ik het. Maar meestal doe ik een bandje aan bij Diezel (dat licht geeft), een bandje bij mij en een voet armband voor de schoen dat constant licht geeft. Soms gebruik ik reflecterende vestjes.

 6. Altijd! Naast voetganger ben ik ook regelmatig de automobilist, en het komt vaak voor dat ik iemand pas op het laatste moment zie. Zelfs mijn hond draagt licht. Om haar rug, want alles wat er te koop is is veel te groot voor om de nek :P

 7. Ik had er zelf eigenlijk nooit zo bij nagedacht, totdat ik laatst zelf iemand pas net op het laatste moment zag. Het is bij ons nogal donker op straat dus inderdaad goed om aan te denken!

 8. Normaal wel want ik draag een knalrode jas en toch ook vaak een fluovestje. Nu heb ik jammer genoeg even een zwarte jas want mijn zwangere buik geraakte niet meer in mijn normale jassen maar deze zwarte jas heeft reflecterende bandjes enzo maar toch fluovestje gaat toch mee terug aan. We leren het ons zoontje ook al aan. Alleen moet je dan onthouden dat die kleine maat niet zo goed over die dikke jas past :p

 9. Zo gevaarlijk, zeker bij fietsers zonder licht of reflectie! Ik ben altijd goed uitgerust op de fiets! Als ik te voet ben denk ik hier eigenlijk niet aan, maar loop ik wel steeds op het voetpad!

 10. En natuurlijk niet vergeten om aan de linkerkant van de weg te lopen (tegen het verkeer in). Op die manier zie jij het verkeer aankomen en kun je eventueel nog reageren als het mis dreigt te gaan. Loop je rechts, dan komt het verkeer altijd van achteren. Helaas heeft de mens geen ogen in het achterhoofd... en is het dus aan de andere kant van de weg veiliger! jij wordt gezien en jij ziet zelf ook!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder