Reacties

Expeditie Robinson: bekende versus onbekende Nederlanders — 59 reacties

 1. Gisteravond een stukje van gezien. Het programma kan me niet echt boeien. En laatst zag ik een aflevering dat deelnemers heel vieze dingen moesten eten. Vervelend om te zien. Maar het voelde ook niet goed dat de dieren, ik meen een gekookt kuiken nog in het ei met zoveel walging werd opgegeten. Het is wel een dier dat daar voor is dood gemaakt. Maarja, dat ben ik weer. Ik vind het ook zo storend als in Spanje met tomaten wordt gegooid.

  • Dat is de 'eetproef'. Ze moeten dan echt de gruwelijkste dingen eten, zoals oogballen. En die moeten ze dan ook echt doorbijten. Ze mogen ze niet gauw doorslikken.

 2. ik kijk ook samen met mijn vriend ieder seizoen.
  nu vond hij inderdaad ook dat het moraal was veranderd.
  Nu zat er vorig jaar een bekende van hem in dus dan kijk je ook al anders naar het programma.

 3. Oh, dat soort gekonkel en oneerlijk gedoe kan ik zóó niet hebben, hahaha. Vreselijk vind ik dat. Dus hoewel ik survivallen best interessant zou vinden kijk ik daarom beslist nooit. Ik heb last van een nogal groot rechtvaardigheidsgevoel ;)
  Ik kan me voorstellen dat jij er, met je achtergrond in psychologie, evenwel anders naar kijkt.

 4. Elk kaar kijk ik weer en elk jaar erger ik me weer rot. In mijn ogen met de beste winnen,d us geen eilandraad maar gewoon de geen die verliest ligt er uit. De proeven worden ok steeds minder en het is meer een hoop geklets in plaats van proeven. Ook het hele ' kijk mij BN-er zijn' dat ik denk, ik ken je helemaal niet. Ik vind de onbekende nederlanders sympathiek en strijdlustig. Hun komst is zeker positief.

 5. Ik kijk met plezier naar de expeditie.
  Het complotten smeden vindt ik soms ook wel verrassende en smakelijke televisie. Maar ben het ook wel eens met de stelling dat de sterkste zou moeten winnen!

  Dit jaar vind ik het vooral jammer dat de onbekenden gestart zijn op een ander eiland.

 6. Ik kijk eigenlijk nooit maar heb wel verschillende oproepen voor onbekende deelnemers voorbij zien komen. Binnen mijn kennissenkring waren er best veel mensen die graag mee zouden willen doen.

 7. Ik kijk helemaal geen televisie meer. En dit soort programma's heb ik ook nooit leuk gevonden. Hier gaat alles wat we willen zien via internet of Netflix. Lekker een potje schaken bij het houtvuur, telefoons uit en tijd voor elkaar. Dat zijn de betere avonden hier in huis. ;-)

 8. De eerste seizoenen met ‘onbekende Nederlanders’ vond ik geweldig. Met de komst van de BN’ ers hield ik het na dat seizoen voor gezien.
  Evenals ‘wie is de mol’ trouwens, dat vond ik de eerste seizoenen erg leuk maar toen het zo nodig met ‘BN’ers’moest zijn we ook afgehaakt...

 9. En zo zie je maar dat de mens alles doet om een ander uit te schakelen en het maakt niet uit hoe. Ik kijk dus ook niet méér. Het 1e concept was geweldig, zoals het hoort..maar dat is allang niet meer ????

 10. De eerste series ging het nog echt om het Robinson gevoel. Mensen vielen kilo's af, hun haar zag eruit als touw en onder de insectenbeten.

  Nu, vooral met alle BN'ers (A,B en C status) gaat het alleen maar om strategie. Mensen die goed kunnen manipuleren of vriendjes maken, die blijven wekenlang in het spel. Voer voor psychologen lijkt me. Misschien is dat de reden dat ik ook nog steeds kijk.

  Het is jammer dat de helft van de tijd over het konkelen over wie stemmen we weg en wie beschermen we gaat.
  Ik stel voor de volgende serie met politici te doen, die zijn er uitermate goed in.

 11. Sorry, ik heb echt nooit gekeken. Ik vind het gewoon totaal niet interessant. Dat ligt aan mijzelf hoor! Ik heb zo weinig 'vrije' tijd dat ik ongemerkt ben overgestapt van tv kijken naar alleen maar (Netflix- en Ziggo)-series. Dan kijk ik wat ik oprecht leuk vind. Gewone televisie is op een gegeven moment opgehouden voor ons. Overigens keek ik nooit naar dit soort programma's. Je omschrijft het wel heel goed, want het verschil tussen het programma voor BN-ers en 'onbekende' Nederlanders is wel heel groot.

 12. dank voor deze uitgebreide uitleg! voor het eerst begrijp ik waarom mensen dit leuk vinden! Wie weet kies het volgend jaar wel uit als mijn ""foute" serie. Ik volg altijd een reality tv serie per jaar

 13. Hoewel ik het concept van het programma altijd wel heel boeiend heb gevonden heeft het programma mij nooit zo weten te grijpen. Ik begin elk jaar enthousiast, maar dan haak ik al snel weer af :(

 14. Dat laatste vind ik ook. Altijd interessant hoe mensen met elkaar omgaan of hoe ze in elkaar zitten. Daarom kijk ik ook vaak tv. En ik geniet van veel programma's. Toevallig niet deze serie.

 15. Ik moet zeggen dat ik er wel van begin te balen dat ik niet vanaf het begin heb gekeken. Keek gisteravond even namelijk en vond het best leuk alleen snap je d'r dan natuurlijk niet veel van.

 16. Ik houd enkel van het oorspronkelijke concept. Al die manipulatie en samenspannen om er als langste in te blijven, spreekt me niet aan. Ik keek dan ook niet meer toen het in Vlaanderen ook werd uitgezonden.

 17. Elk jaar begin ik weer enthousiast te kijken, maar op de één of andere manier houd ik het gewoon niet vol. Sowieso ben ik niet erg goed in het volgen van serie achtige dingen op de televisie. Geef mij maar Netflix ;)

 18. Ik keek als kind graag met mijn ouders naar Expeditie Robinson, maar nu volg ik het niet. Maar misschien zou ik het wel volgen als het ook op de Belgische zenders werd uitgezonden.

 19. We hadden dit vroeger ook op de belgische tv maar nu niet meer. Anyway ik was al niet meer geinteresseerd toen ze met bekenden begonnen wnt het is echt hoe he t hier zegt

  Liefs
  Karlien

 20. Hou niet van programmas waarin BNers in staat worden gesteld om te reizen, ervaringen op te doen, herinneringen op te halen enz. Deze mensen zijn meestal allemaal financieel zelf in staat om dit soort dingen te doen. Bovendien zeuren velen van hen over het feit dat ze geen prive leven meer hebben ,terwijl ze wel mee doen aan veel programmas die niets te maken hebben met het talent waar ze in eerste instantie bekend mee werden.

  • Ik snap wat je bedoelt. Maar volgens mij zijn de Bekende Nederlanders die meedoen aan Expeditie Robinson dan weer net niet zo populair als ze graag zouden willen. Linda de Mol bijvoorbeeld doet niet mee.

 21. Ik ben een beetje Bnn'er moe op bijna elke zender is wel weer een programma met Bnn'ers. En vaak dan ook nog dezelfde Bnn'ers. Wij kijken bijna geen tv dus ook geen Expeditie Robinson.. Maar dat er ook onbekenden inzitten dat is natuurlijk ook veel leuker!

 22. Ik vind de mix van bekende Nederlanders en onbekende heel leuk! Leuk om zo nieuwe mensen te kennen, maar ook leuk om te zien hoe de bekende Nederlanders zich gedragen haha

 23. Wat ik jammer vind aan televisie is dat álles gemanipuleerd wordt. Niks is wat het lijkt te zijn. Expeditie keek ik altijd wel maar de laatste tijd niet meer. Zou nooit aan zo'n programma willen mee doen, trouwens...

 24. Ik kijk Expeditie Robinson al jaren en ik moet zeggen dat ik steeds meer neig naar weer een ouderwets seizoen met allemaal onbekende Nederlanders. Ik hou zelf niet van die roddel en achterklap dit allemaal nu speelt en ik wil graag weer kijken naar een echte overlevingswedstrijd :).

 25. Ik zit ook altijd klaar voor ER. Vanavond ook weer! Ik vind juist dat gekonkel ook interessant om te zien. Ik vind overigens wel dat Danny Froger op een andere manier het spel had moeten verlaten. Hij had, mijns inziens, tijdens zijn laatste eilandraad al zijn stemmen moeten inzetten om iemand eruit te zetten van wie niemand het zag aankomen. En daarna zeggen: o ja, ik ga ook weg. Dat zou echt geniaal geweest zijn. :) Ik hoop trouwens dat Carlos of Niels wint. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder