Emigreren naar Zweden

emigreren naar zweden
Prachtige foto van Helena!

Is bovenstaand plaatje niet letterlijk én figuurlijk een pláátje!

Het is één van de foto’s die Helena me mailde toen ik haar interviewde over haar emigratie naar Zweden.

Emigreren doe je niet zo maar

Wat me in haar verhaal opviel, is dat zij en haar man Flip het heel zorgvuldig en weloverwogen hebben aangepakt. Eerst gingen ze op vakantie in Zweden tijdens de zomer. Vervolgens gingen ze ook een keer in de winter om te kijken of ze het nog steeds zo leuk vonden in de koude, donkere maanden van het jaar.

Toen ze eenmaal besloten te emigreren ging Helena eerst alleen met de kinderen. Zo hadden ze een back-up plan voor het geval Zweden toch tegenviel. In dat geval kon het gezin makkelijk terug naar Nederland, omdat Flip daar nog een baan had. Pas toen Flip in Zweden aan het werk kon maakten ze de definitieve sprong.

Allemaal een stuk beter voorbereid dus dan de emigranten in menige Ik Vertrek aflevering : )

Van het Zweedse platteland naar de Zweedse stad

Verder viel het me op dat Helena en Flip het liefst in het buitengebied willen wonen. Maar vanwege Flips baan wonen ze nu toch in de stad. Ik vind dat een mooi staaltje flexibiliteit!

Ben jij ook benieuwd naar Helena’s emigratie naar Zweden? Lees het op mijn blog Expat Mama’s.

Wat vind jij van Zweden als potentieel emigratieland?

Similar Posts

15 Comments

 1. Tof! Ik zou ook wel naar Zweden willen emigreren. Ik ben altijd al een beetje geobsedeerd geweest door Zweden, ik spreek de taal en mijn beste vriend woont er! Stel dat ik zou emigreren dan zou het inderdaad Zweden worden denk ik haha.

 2. Fantastische foto. Ik ben nog nooit in Zweden geweest, dus geen idee hoe het land is.
  Ik heb echter ooit een jaar in een ver buitenland gewoond en één ding is me daar goed duidelijk geworden: ik wil mijn familie gewoon even kunnen bezoeken op een zondagmiddag.

  Dus geen Zweden voor mij.

 3. Zweden lijkt me een heel mooi land qua natuur, maar de winter lijkt me een hel. In Nederland voel ik me door de weinige aantal uren al net een mol, laat staan daar. De vele natuur zorgt er ook voor de vele dorpen en steden ver uit elkaar liggen. Dit zou me erg benauwen.

 4. Emigreren zowiezo is al een avontuur. Emigreren naar Zweden om zn mooie natuur kan ik heel goed begrijpen! wij zijn ons aan het orienteren :-)

 5. Prachtige foto! Ze hebben het slim en gedegen aangepakt, hun emigratie.
  Ik vind Zweden een heerlijk vakantieland, voor in de zomer. De winters lijken me er niets.
  Ik heb twee jaar een cursus Zweeds gedaan en kan dus redelijk de taal verstaan en een beetje spreken.
  Helana’s eigen blog lees ik ook altijd met veel plezier. Ik moest wel even zoeken naar je expat-mama blog, maar heb het gevonden. Er staat geen linkje in de tekst van je huisvlijt-blog (of ik kon het gewoon niet vinden).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.