Eerste kersenoogst dit jaar!

Screen Shot 2018 05 26 at 12.32.55

Ik doe oprecht mijn best om het advies van het Voedingscentrum van ‘2 stuks fruit per dag op te volgen.

In eerste instantie vond ik dit best een onduidelijke aanwijzing! Want wat bedoelen ze met ‘2 stuks’? Bedoelen ze 2 stuks appel? Of 2 partjes van 1 appel? Maar het Voedingscentrum voegt er nu behulpzaam aan toe: 200 gram.

Met andere woorden:

Je moet als het even kan per dag 2 stuks fruit, of in ieder geval 200 gram fruit eten.

Kom jij aan 200 gram fruit per dag?

Similar Posts

12 Comments

 1. Ik ben gek op fruit.
  Heerlijk met dit warme weer, die 200 gram gaat dus wel lukken.
  Ik kan niet wachten tot de kersen komen.
  Wij staan nu een paar maanden met de caravan in de Betuwe.
  Het kan dus niet missen.
  Straks kersen, pruimen, apoels en peren.
  .

 2. Ik probeer ook altijd 2 stuks fruit te eten, maar het lukt me niet iedere dag. Gelukkig vind ik het wel lekker, dus dat scheelt.

 3. Moet zeggen dat het in de zomer allemaal een stuk makkelijker gaat dan in andere seizoenen. Veel gevarieerder. Heb laatst lekkere bramen op en de blauwe bessen zijn nu ook lekker zoet. Kijk uit naar de eerste lekkere kersen!

 4. Ik vind 200 gram erg weinig. Ik heb net met mijn ontbijt al heel wat meer op. Ik maakte een smoothie van twee bananen, een handje aardbeien en een scheut zelfgemaakte amandelmelk. Genieten :-)
  Zoals Ingrid al schreef. Fruit is niet te missen in de Betuwe (waar ik woon). Hier vlakbij kan ik binnenkort weer pruimen en kersen kopen. En straks nog even naar de turkse winkel waar ze zulke lekkere (en voordelige!) aardbeien verkopen deze week.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.