Reacties

Duurzaam bij de houtkachel doe je zo! — 27 reacties

 1. O wat erg. Je hebt toegegeven aan de wil van een kleine groep schreeuwers. Maak maar lekker je kachel aan. Op het platteland waar jullie wonen heeft er niemand last van.
  Als de overheid het gas aanbiedt tegen normale prijzen wordt dat een heel ander verhaal. Zolang ze echter doorgaan om het gas keer op keer met woekerwinsten duurder en onbetaalbaar te maken blijf ik mijn kachel stoken. Zeven maanden lang en vierentwintig uur per dag.

 2. Dat is wel errug aso gedacht joannes. Weleens aan mensen gedacht met astma en/of COPD? Deze groep mensen waar ik ook toebehoor hebben enorm veel last van deze houtkachels en de rook die er van afkomt. Maar dat doet er ff niet toe, als jij maar rustig je houtkachel kan stoken en besparen kan op het gas, dat is belangrijk!!!!!!

 3. dit is de beste oplossing,niemand heeft er last van en het vuurtje knettert lekker door,wij hebben hem ook wel eens opgezet,op netflix heb je hem ook volgens mij.

 4. Het speeltje van Groen Links en milieufreaken. Alles is slecht voor het milieu behalve houtkachels. Laat me niet lachen bullshit. Niets is slechter voor het milieu als zo'n k..kachel.

 5. Mensen lopen alleen maar te zeiken over een houtkachel omdat ze astma hebben of copd .Maar ze gaan wel 5 x per jaar met het vliegtuig op vakantie, roken als een stoomboot en rijden ook nog eens een diesel en pakken voor ieder stukje de auto. Dan maar de houtkachel. Als men droog hout stookt en schoon niks aan de hand mijn buren merken nog eens niet dat mijn kachel 24 uur aan staat. Mensen moeten wat te zeiken hebben.

 6. Je hebt gelijk Ron de hardste schreeuwers hebben gerookt als een schoorsteen, en inderdaad vliegreis naar b.v Turkije klagen over buitelanders maar wel all in in Turkije zitten en zo meer van die dingen ,KIJK IN JE EIGEN SPIEGEL!!!

 7. Ik heb copd én een houtkachel. Geen spatje last! Slachtoffertje spelen en zielig doen. Gewoon lekker doorgaan met zeiken! Geeft wat reden om te lachen! Ik stook lekker door! Groetjes!

 8. Duurzaam bij de kachel doe je zo 👍
  Gelukkig zijn er ook verstandige mensen !

  Want zoals Joannes,Ron en R.w.m Borst reageren : anderen hun gedrag benoemen om je eigen houtkachel/stook-gedrag goed te praten--》 walchelijk !
  (Ikzelf heb by the way nog nooit gevlogen )

  Wijzelf zitten vaak in de stank van anderen hun houtkachels- Alle roosters/raampjes maar dicht na 4 uur, anders kans dat mijn huis stinkt/ dan krijgen wij het binnen...

  - 2 uren stoken staat gelijk aan 10 uren autorijden!
  - rook reikt tot 400 meter van jouw huis/kachelschoorsteen !

  - SCHOON STOKEN BESTAAT NIET !!:
  Er is altijd FIJNSTOF,ook in jouw huis als je stookt: JIJ EN JOUW GEZINSLEDEN (kinderen??) krijgen dat ook binnen !!
  Er is meer kans op longziektes.

  Denk daar eens goed bij na als je hout of pellet stoker bent !!

  Misschien is het idd een oplossing om de gasprijs (veel) aantrekkelijker te maken.
  Dan gaat de CV weer meer aan.. misschien later gevuld met waterstof...

  Groeten ongeruste Piëdro 😕

 9. Nou dank je wel hiervoor! Ik heb astma en echt al zoooo lang last van de houtstook elke winter. Het is misschien lastig om te begrijpen als je het niet hebt, maar de rook snijdt langs m'n luchtwegen en ik moet ervan hoesten. Voor mij een signaal dat het echt niet gezond is. Maar ook voor gezonde mensen niet, want die hoor ik er soms ook over.

 10. De houtkachels veroorzaken veel roet. Mijn buurman stookt en de roet ligt bij mij in en op de keukenkastjes. Maar erger is dat je het inademt. Heb hem erop gewezen en meneer heeft zelfs 2 jonge kinderen. Ook is hij afgestudeerd aan de TH te Delft. Maar dat weerhoudt hem niet om met dit stupide gedrag door te gaan. Hij is gewoon een krent, die zelfs de gezondheid van zijn gezin in de waagschaal stelt om maar een zo'n laag mogelijke energierekening te krijgen. Bah, wat een minderwaardig persoon

 11. Dat is inderdaad niet goed als de roet bij u op de kastjes ligt. Maar als men goed stookt dan heb je bijna geen roet anders stook je verkeerd.Je moet zorgen voor een volledige verbranding.Afgelopen jaar met vegen kwam er na een jaar intensief stoken 3 handjes roet uit.Met het aansteken heb je heel even rook daarna niet meer dan is de pijp opgewarmd.Als je een houtkachel koopt krijg je ook een stookcursus.Maar als de roet bij u op de kastjes terecht kom dan zou ik hem maar de kachel na laten kijken.Of is de roet van de vuurkorf uit uw tuin?

 12. Pas maar op in jou leuke bontjas. . . Straks zeurt men daar weer over 😀😀
  Ik stookt alleen maar hout. Gas wat is dat? Hier heb ik geen gas in mijn woning,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder