Reacties

Dominic Grant overleden, corona plateau + Linkparty! — 19 reacties

 1. En arme evenementenbranche die al negen maanden dicht is, zonder zicht op heropening.

  Ik vond het bijzonder wrang dat de horeca 2500 euro krijgt omdat ze weer dicht moesten, terwijl in de standbouw / evenementenbranche bedrijven al negen maanden achtereen dicht zijn en niks extra krijgen. Zicht op heropening is er niet, in tegenstelling tot de horeca.

  Niet om de kant van de horeca te bagetaliseren hoor, er zijn zoveel bedrijven die het zwaar hebben.
  Maar we hebben het in de standbouw (en ook bij de rest van de evenementenbranche) over een omzetverlies van 100 %. Om dan gelijk getrokken te worden met bedrijven die 30 % omzetverlies hebben (want vanaf dat percentage krijg je steun) is wrang. Wij zouden in onze handen knijpen met slechts 30 % omzetverlies.

  Sorry als ik wat vinnig klink. ik moest het kennelijk even kwijt :-)

  • Ik volg je blog regelmatig Bespaarzuinig en ik snap je gevoelens. Het beleid van het kabinet lijkt regelmatig toch wat logica te ontberen... En als je dan net in de verkeerde hoek zit, dan is dat een hard gelag. Ik leef met jullie mee.

  • Ze gaan voor de grote cijfers denk ik. Er is meer horeca dan dat er mensen werkzaam zijn in de standbouw / evenementenbranche kennelijk. De evenementenbranche is sowieso geen homogene groep.

   Ach en verder weet ik het ook niet. Wel vind ik het best zwaar inderdaad. Dank je voor je medeleven.

 2. Toen ik gisterenochtend naar mijn werk reed, hoorde ik Jeroen van Inkel vertellen dat Dominique Grant was overleden, en hij draaide vervolgens You are my world. Inderdaad, al jaren niet aan het duo gedacht, zal zwaar zijn voor zijn vrouw om verder te gaan zonder hem, hij was pas 71.

  Bespaarzuinig, je mag best vinnig klinken, ik begrijp dat jullie maar wat blij zouden zijn met "maar" 30% omzetverlies. Voor iedereen die (op welke manier dan ook) getroffen wordt, hoop ik dat het allemaal snel voorbij mag zijn.
  En ik ben dan dankbaar, dat ik in een branche werk die niet getroffen wordt. Wat zeg ik, het was gisteren weer een compleet gekkenhuis, meer klanten dan er binnen mogen dus wachtrij buiten (ik werk in een bouwmarkt). Waarom het hoofdkantoor het verantwoord vindt om BlackFriday-acties te organiseren, begrijp ik niet, en waarom zoveel mensen met complete gezinnen komen funshoppen, begrijp ik evenmin. Zelf ben ik sinds begin maart, buiten mijn werk, alleen in de supermarkt geweest, altijd op een rustig moment (vaak zelfs alleen in de winkel!), zo eens in de 1,5 week. Als we dat nu eens allemaal hadden gedaan, zou dat hebben geholpen? We zullen het nooit weten, maar ik verbaas me er over hoe egoïstisch en egocentrisch heel veel Nederlanders blijken te zijn.

  • Zijn overlijden kwam inderdaad onverwachts geloof ik. Erg naar voor zijn vrouw!

   Het blijft wonderlijk inderdaad hoe het wel heel druk 'mag' zijn blijkbaar in bouwmarkten en dergelijke maar dat bijvoorbeeld vorige week de bibliotheken waar het zelden echt druk wordt dicht moesten. Ik vind jouw ervaringen als werknemer bij een bouwmarkt altijd er interessant om te leen Anja.

   Wat je zegt over Black Friday: ik snap je verbazing heel goed. Ik neem aan dat het toch door mag gaan vanwege de economie?

  • Het is fijn dat in ieder geval een deel van de economie door draait ;-)

   Wel vind ik het hard dat kennelijk complete gezinnen gaan funshoppen (en daarmee alle adviezen aan hun laars lappen) waardoor de bedrijven aan het einde van de lijn straks nog langer dicht zijn.

 3. Ik werk in de muziekbranche.... breek me de bek niet open!
  Maar wat tof dat mijn post het meeste gelezen werd! Dat toverde een grote glimlach op mijn gezicht :-)

  Ik vond het ook een naar bericht over Grant! Wij luisteren met Kerst altijd naar hun cd Country Christmas. Echt jeugdsentiment.

  • Wat doe je precies in de muziekbranche? Dat zal inderdaad ook wel niet makkelijk zijn...

   Wat een bijzondere herinnering aan Grant lijkt me dat. Bijzonder dat jullie dat vroeger altijd luisterden met Kerst...

 4. In 1977 was ik 13 en You're my world vond ik geweldig, zo romantisch!
  En over Corona; de mensen worden steeds egocentrischer en op een heel bijzondere manier mondiger. Er zou toch een gezamenlijk draagvlak kunnen en moeten zijn. We hebben als gezin moeten ervaren hoe uitzonderlijk besmettelijk het virus is, nadat mijn man het opgelopen heeft op het werk. Ik wens het niemand toe!

 5. Toen dit hoorde. Vond zo erg. Veel te jong. Hij en zij kan heel goed zingen. Dominique Grant was goede man geweest. Was altijd goede zanger geweest. Eigenlijk samen. Erg dat hij niet meer is.

 6. Ik had hetzelfde wat Dominic Grant betreft.
  Ik las het op de Facebooksite van Glennis Grace.
  Heb op YouTube meerdere liedjes van hun gezien/geluisterd.
  Ze zijn al jarenlang goede vrienden met René Froger.
  Die een mooi eerbetoon aan hem had op Instagram.

 7. Ik loop al een paar dagen met "You're my world" in gedachten. Kan ik het net zo goed opzetten (-:
  Eigenlijk reageer ik omdat ik wil zeggen dat die rechtse hond (bruine labrador) precies op Rosa lijkt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder