De nr. 1 les die ik leerde van hardlopen is...

hardloop lessen

Als fanatiek sporthater verrast het mij nog regelmatig dat ik al 17 jaar lang ga hardlopen. Maar hardlopen leert mij ook handige lessen voor het leven. En één van de belangrijke lessen die ik leerde van hardlopen is deze:

'Dingen lijken vaak veel erger dan ze zijn.'

De belangrijkste les die ik leerde van hardlopen

Die les kwam vorige week nog weer eens voorbij na de hevige sneeuwval. 'Nu kan ik vast niet hardlopen!' dacht ik hoopvol. Want dat ik het dagelijks doe, wil beslist niet zeggen dat ik er zin in heb. Maar wat bleek? Ondanks het feit dat de wegen vol sneeuw lagen, kon ik prima lopen. Hetzelfde merk ik vaak als het regent. Als ik in bed lig, en de regen tegen het raam hoor striemen terwijl de wind woest om het huis tiert, dan lijkt hardlopen mij geen optie. Maar ben ik eenmaal buiten in die regen en wind, dan valt het enorm mee. Hoewel deze les niet altijd zal opgaan, geldt hij wel regelmatig. En dat vind ik dan weer goed nieuws : )

Want ik houd ervan als dingen meevallen.

Wil je wel hardlopen, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Lees dan eens mijn post Hardlopen met Evy.

Wat is jouw favoriete levensles tot dusver?

Similar Posts

4 Comments

  1. Ik vind het knap dat je al zolang hardloopt en dat je ook bij minder mooi weer gaat!
    Mijn levensles; geen zorgen voor de dag van morgen....
    Dat betekent niet dat je niet vooruit kan plannen en moet denken, maar wel dat je niet op de zaken (zorgen) vooruit moet lopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.