Reacties

De kracht van cookies! — 55 reacties

 1. Ik vind het af en toe verbazing wekkend dat ik zoek naar een hotel en vervolgens alle reclames, gaan over hotels in dat gebied. Ze weten alles van je en daar schrok ik eerst van, maar nu bedenk ik me dat het zo ook gewoon is.

 2. Ik ben me ervan bewust dat ze alles waarnaar ik op zoek ben opslaan. Je kunt de computer natuurlijk wel incognito instellen als je niet wilt dat hij je zoekgeschiedenis opslaat maar dat doe ik eigenlijk alleen als ik op zoek ben naar een reisje. Omdat het voorkomt dat hotels en vliegmaatschappijen in de gaten hebben dat je geïnteresseerd bent en daardoor de prijzen hoger maken.

 3. Heel herkenbaar! Ook dat van die jurkjes! Ik kijk ook regelmatig op webshops naar jurkjes en klikt dan ook regelmatig op advertenties, want daar staat natuurlijk ALTIJD een leuk jurkje tussen. Het werkt blijkbaar wel erg goed.
  Liefs

 4. Zoals al eerder gezegd, heb ik een ad-blocker op de computer, dus ik zie geen advertenties, wat ik heerlijk rustig Internetten vind!
  Verder verwijder ik eens in de maand alle cookies en leeg de cache om de computer schoon te houden, want niet alleen cookies worden op het apparaat opgeslagen, maar ook plaatjes en nog echt heel veel meer, wat alleen maar onnodige schijfruimte inneemt.
  Het is soms wel 1 GB aan onnodige bestandjes, die je via Internet krijgt.

  Ik ben misschien ook wat ouderwets, dat ik het liefst iets in een fysieke winkel koop, waar ik iets kan "voelen" en bekijken en kleding passen, zodat ik het meteen tevreden mee naar huis kan nemen.

  Groetjes Lily

  • Adblock gebruik ik liever niet als gebaar naar bloggers toe. Veel bloggers proberen toch wat bij te verdienen via hun blog, en ik gun ze de inkomsten. Daarom zou ik niet zo gauw actief een adblocker installeren.

 5. Welkom in de wondere wereld van internet, ja ze weten echt alles van je... Maar niet alleen internet, wat dacht je van je telefoon? Waar je bent, wat je doet en met wie. Juist door die advertenties ben ik me er wel bewust van, maar het is blijkbaar de consequentie. Ik weet niet zo goed wat ik er van moet vinden, kan er wel doorheen prikken en ben niet geneigd er impulsaankopen door te doen. Maar eng is het ergens wel dat ze alles maar van je weten...

 6. Het klopt helemaal wat je zegt. ik weet niet of je een abonnement hebt op de Correspondent ( een internet krant) maar daar verschijnen regelmatig heel goede artikelen over dit onderwerp.

 7. Het ene moment droom je van een verre zomerreis, klik je gewoon even op wat mooie beelden, en nog weken erna komen die beelden je verleiden. (Bij mij zijn het niet altijd jurken en schoenen...)

 8. Ja, ik ben me daar wel bewust van. Voorkomen gaat niet, maar waar ik kan probeer ik mijn privacy te bewaken. Zo heb ik bewust gekozen voor een anonieme OV-chipkaart. En ja, ik vind dat soort dingen wel een beetje eng, veel mensen lijken zich niet te realiseren hoeveel er wel niet over je op straat ligt en wat er met die info gedaan kan worden. Het geeft bedrijven de mogelijkheid om informatie over je te verzamelen die ze niets aangaat, maar waar ze wel van alles mee kunnen doen.

 9. Ik wist een deel wat cookies inhield maar ik trok er eigenlijk niks van aan. Net zoals de advertenties, daar klik ik niet op. Als ik al wat zoek ga ik wel op zoek op Google of een website en niet via een advertentie haha. Erg informatief artikel!

 10. Ik merk vaak dat ik advertenties krijg van producten die ik de dag ervoor opgezocht heb. En ook als ik vligetickets zoek. Want dan wordt duidelijk onthouden wat ik opgezocht heb en zijn de prijzen de volgende dag ineens anders, en vaak duurder. Als ik de cookies dan uitzet, veranderd er niks... Toch apart.

 11. Het is inderdaad wel goed om bewust van te zijn. Je cookies wissen om de zoveel tijd doe ik ook wel. En ik heb ook een adblocker, dus ik heb er niet zo heel veel last van. Maar af en toe glipt er toch eentje tussendoor en dan ben ik bijna altijd ondertussen al van gedachten veranderd of heb ik iets soorgelijks al gekocht.

 12. Nou, ik was dus op zoek naar een kinderwagen en zag een hele mooie die helaas ook heel duur was. Dus wel 10x weg geklikt maar die stomme koekjes hè... die wagen kwam elke keer voorbij! Uiteindelijk zijn we gezwicht, haha... wij zijn een goeie doelgroep. Kan soms echt de verleiding niet weerstaan.

 13. Goed artikel, veel mensen zijn zich er nml niet van bewust. Ik gelukkig wel, big brother is wachting you always! Zolang je je daar bewust van bent, kun je het voor zijn. Dat ze alles van je weten, daar doen we zelf ook aan mee. Social media, blogs... we staan graag in the picture blijkbaar.

 14. Ik vind het wel grappig: nieuwe koelkast nodig, even wat reviews gelezen en toen één gekocht: krijg ik nog weken lang koelkast aanbiedingen. Haha, is niet meer nodig maar dat weten de cookies niet.

 15. Ik weet dat ze er zijn, vindt het vooral irritant, dacht wanneer ik er op klikte jij of er dan geld voor kreeg.
  Een keer ervaarde ik dat het handig was, ik kon nl een vest niet meer vinden bij de bever, de verkoper ook niet, toen kwam hij via cookies in beeld en bleek het vest er toch te zijn!

 16. Ik vind het soms ook heel vervelend dat je op deze manier overal wordt 'gevolgd'. Aan de andere kant krijg ik zo in ieder geval dingen te zien die ik daadwerkelijk interessant vind..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder