Reacties

De intelligente inleverkast bij de bibliotheek — 20 reacties

 1. Bij mij ook zo'n intelligente kast. Je ziet of de kast het boek 'pakt', doordat de titel op het scherm verschijnt. Als het boek uit een andere vestiging komt of gereserveerd is, verzoekt het scherm met oranje letters achter de ingeleverde titel om het boek op een andere plek neer te leggen. Overigens moet je wél kijken of de kast het boek 'pakt'. Als dat niet zo is, staat het boek namelijk nog op je pas en loop je het risico op een boete. Kortom, beetje opletten dus, maar ik ben blij met dit systeem!

  • Ja, precies! Volgens mij hebben onze bibliotheken dan hetzelfde systeem. Ik moet er nog wel een beetje aan wennen, maar begin het nu te snappen.

 2. In mijn bieb gaat het nog in de sleuf.
  Als je er nog eens komt moet je ze misschien attenderen op het feit dat het scherm voor iemand in een rolstoel erg hoog hangt. Maar daar hebben ze vast een vrijwilliger voor.

 3. In mijn bibliotheek worden de boeken gescand door een vrijwilliger. Het is een kleine dorpsbibliotheek daarom zal een ander systeem (nog) niet nodig zijn!

 4. Wij hebben alleen de gleuf en een klein schermpje..
  Dan komen de ingeleverde titels te staan en een groen licht wanneer je verder mag. En een bonnetje natuurlijk.

 5. bij ons gaan ze bijna elke zaterdag naar die bieb voor nieuwe boeken... maar op zaterdag ben ik altijd aan het werk, dus ik zou het niet weten.

  Love as Always
  Di Mario

 6. Wij hebben ook zo'n kast maar geen gleuf. Gewoon in de kast en controleren of het scherm het juiste boek aangeeft. En wanneer de bib gesloten is, kan je inleveren door je boeken buiten in een grote brievenbus te gooien. Dus eigenlijk ook wel een gleuf. En ze meenemen doen we door ze zelf ook weer in te scannen en een bonnetje te printen. Nog veel leesplezier!

 7. De wijkbieb heeft een inleverbus (te gebruiken buiten openingstijden - dat is iig de bedoeling) en een tafel met een plaat waar je je boeken oplegt en een computerscherm. De plaat geeft aan het scherm door welke boeken er op de plaat liggen.

  De grote centrale bieb werkt met een heel ingenieus systeem van lopende banden en liften. Je legt je boek neer op een band, die transporteert het weer naar een andere band, en die gaat weer of naar een lift of naar een andere band. En de eerste band weet welk boek jij ingeleverd hebt.

 8. Goh, wat gek inderdaad. Bibliothecaresse is dus een uitstervend beroep? Ik kom al jaren niet meer in de bibliotheek trouwens. Ik mis het niet echt... Hooguit in het begin een beetje. Gemak won van de romantiek.

 9. Wij komen in dezelfde bieb en ook ik moest wel even wennen aan de slimme kasten.
  Wat mij opvalt is dat computerschermen vrij hoog hangen. Ik vind het lastig om omhoog te moeten kijken of de titel rood wordt. Ik kan veel beter naar de brievenbus kijken, daar wordt de pijl rood als het boek daarin moet.

  Verder was ik gewend bij het uitlenen, pasje erop boek erop en klaar. Nee nu moet ik eerst aangeven wat ik wil, dus lenen en dan pas mijn pasje ervoor houden , wel een extra handeling.
  Als met al zat dit nieuwe systeem ook wel weer snel wennen.

  • Ja, dat is waar Thea, je moet inderdaad best scheef omhoog kijken nu je dat zo zegt.

   Ik zat ook te klungelen met het lenen. De stap dat je eerst moet zeggen dat je wilt lenen had ik niet door. Dus ik stond daar mijn pasje te scannen, en dacht dat hij niet meer werkte...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder