Reacties

De bibliotheek en de AVG — 57 reacties

  • Haha, ja net goedkoop winkelen. Maar ik vind het ook heel praktisch. Als ik bij een blogger een boekentip lees die me aanspreekt log ik even in bij de bieb en reserveer ik hem of zet ik hem op mijn verlanglijst...alleen is die verlanglijst inmiddels zo lang ????

  • Ja, je hebt helemaal gelijk Ineke. Zo doe ik het inderdaad ook. Ik noteer boeken die ik nog wil lezen in mijn Moleskine en/of ik reserveer ze.

  • In mijn account van de bieb heb ik ook een verlanglijst en daar zet ik de boeken in waar ik nog geen tijd voor heb.

 1. Ik kom bij dezelfde bieb als jou en dacht al wel dat het met de nieuwe privacywet te maken had.
  Ik had het bordje van jouw foto nog nooit gezien, ga toch maar eens beter kijken. Het is even wennen, had ook niet gezien dat de 1e letter van de naam er wel bij stond. Ik onthou dat nummer ook niet, maar kijk gewoon even op mijn pasje dat ik toch bij me heb.

 2. Ik kom zelf eigenlijk niet meer zo vaak in de bieb, alleen mijn kinderen zijn nog lid. Maar op zich vind ik het een logisch verhaal dat niet iedereen hoeft te zien welk boek je gereserveerd hebt.

 3. Er is wat voor te zeggen. Maar ik heb 4 biebliotheek kaarten om daar de nummers van te herkennen en te weten welke boeken bij wie horen. Gaat nog een hele klus worden.

 4. Ik ozu precies hetzelfde probleem met nummers hebben, maar de gedachte erachter is logisch. En ligt in het verlengde van de code dat een bibliotheek medewerkster bij het afstempelen van de boeken ( vroeger ) nooit iets mocht zeggen.

 5. Ik kom niet veel in de bieb, alleen voor mijn dochtertje. Wij kunnen hier geen boeken reserveren, en we hebben hier ook geen termijn meer dat je de boeken mag houden. Het gaat meer een beetje op goed vertrouwen. Maar ze geven geen boete meer als je na 2 wk je boek nog niet hebt terug gebracht.

 6. Ik ben al een tijd niet naar de bieb geweest dus ik heb geen idee hoe het er nu aan toe gaat. Aan de ene kant wel goed dat onze privacy weer beter gewaarborgd blijft.

 7. Het is even wennen inderdaad, maar je krijgt een mail met welke boeken klaar staan, dus lijkt me dat je de titels dan ook wel weet toch? Ik vind het wel prettig, stel dat je zoals in het voorbeeld zwanger bent en dit nog niet kenbaar wilt maken of je hebt relatie- of opvoedingsproblemen en wil daar iets over lezen. Dus hoewel ik de AVG in sommige gevallen wat ver vind gaan vind ik dit zeker wel goed!

 8. Wow ik had niet gedacht dat dit soort dingen ook allemaal te maken zouden krijgen met die nieuwe regels. Logisch natuurlijk, maar heb er niet bij stilgestaan.

  • Het is een kwestie van het pasje even pakken eigenlijk. Dat heb je uiteindelijk toch nodig om de boeken te lenen, dus in die zin zit ik te zeuren bedenk ik me nu....

 9. Ik keek ook even raar op toen ik gisteren mijn gereserveerde boeken ging ophalen. Bij ons staan er nog wel 2 letters van de achternaam en mijn voorletter. Het is eigenlijk ook wel heel logisch, ik keek onbewust toch ook even naar de andere boeken die voor en na de mijne stonden. Terwijl me dat eigenlijk helemaal niet aangaat...

 10. De wet maakt sommige dingen ook best lastig, je zou denken dat hier toch een andere oplossing voor zou kunnen zijn. Ik zou dat nummer ook niet onthouden. Ik kom niet zo veel meer bij de bieb, maar volgens mij moet je het bij ons bij de balie halen. Dus dan kan je niet zien wat anderen lenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder