De beschaafde kat

De beschaafde kat

Tussen 1920 en 1930 maakte de Amerikaanse fotografe Nancy Hendrickson duizenden foto's van... katten! Van die foto's is een boek gemaakt, en ook ansichtkaarten.

En laat ik die ansichtkaarten nou tegen komen bij de lokale Boekenvoordeel winkel!

De beschaafde kat ansichtkaarten

Onder het motto: 'Kaarten zijn altijd handig om in huis te hebben!' kocht ik een doosje van De beschaafde kat. Het bevat 15 'originele ansichtkaarten met envelop.

Ja maar, is het niet zielig voor de katten?

Zeker als je nagaat dat ze tussen 1920 en 1930 zijn gemaakt vind ik ze origineel en goed gemaakt. Voor mensen die nui denken:

'Is dat niet zielig voor die katten?'

Het schijnt dat Nancy ze voortdurend beloonde met lekkere stukjes kip. De katten vonden het daardoor zo leuk om te poseren, dat zo gauw Nancy haar camera tevoorschijn haalde ze aan kwamen rennen : )

Dus dat zit wel goed denk ik.

Hieronder nog een aantal van mijn favorieten:

Doktertje spelen

De beschaafde kat

Neemt gij deze kat tot uw wettige echtgenoot?

De beschaafde kat

Indiaantje spelen (dat mocht toen nog ; )

IMG 20210705 162325

Fly me to the moon!

IMG 20210705 162314

 

Er is er één jarig, hoera hoera!

De beschaafde kat

Praktische informatie over De beschaafde kat

Ik kocht deze ansichtkaarten van De beschaafde kat voor 6,99 bij de lokale Boekenvoordeelwinkel. Je kunt ze ook online bij hen kopen.

Fun fact: bij bol.com kosten deze kaarten maar liefst 19,99!!!

Het gelijknamige boek De beschaafde kat kost 21,95.

Leestip: Kattenluik

Similar Posts

12 Comments

  1. Foto´s van aangeklede dieren vind ik niet zo leuk. Ze kunnen er vast wel goed aan wennen, maar ik waardeer een natuurlijke kat gewoon meer dan een kat die als een pop is aangekleed. Zelfs een halsbandje is wat mij betreft toch een beetje ontsierend. Maar terwijl sommige mensen grote moeite hebben met het borstelen van een langharige kat, vonden de katten in mijn leven het altijd heerlijk om geborsteld te worden. Zo kan ik me best voorstellen dat katten het ook prettig vinden als er op een andere manier met ze getut wordt.

    1. Ik snap wel wat je bedoelt Vlierbloesem: een natuurlijke kat meer waarderen dan een aangeklede kat. Ik vond het wel fijn om te lezen dat de katten op deze foto's het leuk vonden om mee te doen.

  2. Bedankt voor de tip, heb ze gelijk besteld als verrassing voor mijn dochter. Die stuur ik n.l. regelmatig een kaartje en als katten fan vind ze deze vast heel leuk,

  3. Grappige kaarten en foto 's. Maar beesten aankleden vind ik altijd een beetje bijzonder. Zelf zou ik de kaart niet kiezen.

  4. Dat ze dat in die tijd deden, van de enorm geënsceneerde foto's. Ik vind het meer iets voor 'onze' tijd.

  5. Grappig dat de foto's die gebruikt zijn al zo oud zijn. En als een kat niet wil, dan gebeurt het niet, hoor. Tenminste, bij die van ons lukte het zelden om hem te laten poseren in gekke of grappige poses.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.