Reacties

Dansles voor jongeren — 15 reacties

 1. He wat jammer van je dochter. Jij blij dat je nog niks betaald hebt, leve de proeflessen. Maar zou je het niet kunnen aankaarten want wellicht vind ze het wel leuk en weet de school niet dat het wellicht ook anders kan. Mijn zusje moest ook vaak als man dansen, dus de leiding nemen. En toen ze met mijn vader danste zaten ze elkaar aardig in het vaarwater.
  Ik zelf heb gelukkig nog nooit dansles gehad, ik wilde echt niet. Idd ook vanwege dat "gymgebeuren" daar werd ik ook altijd als laatste gekozen en ik werd al gepest. Nou leuk hoor, dan denk je toch niet dat ik op dansles ga. En ik ben ook vreselijk a-ritmisch en op 1 plek gepest worden is wel voldoende. Hoewel mijn ouders het wel jammer vonden want die vinden ook dat het bij je opvoeding hoort hebben ze er nooit moeilijk over gedaan en zijn mijn zusjes wel op dansles gegaan en ik niet. En heb er ook nooit geen spijt van gehad want ik zie er totaal het nut niet van in. Ik was en ben nog steeds ook nooit van plan te trouwen dus een openingsdans hoef ik ook nooit te doen. En ja, mijn zusjes wel dus misschien toch een gebrek aan de opvoeding :-)

  • Ik kan de dansschool inderdaad wel tippen!

   Er kwam nog bij dat mijn dochter 6 lessen gemist had. Ik denk dat de dansschool nogal omhoog zat. Ze hebben daar niet voor gewaarschuwd. Als we haar meteen bij de eerste les hadden kunnen opgeven, was het waarschijnlijk ook al beter gegaan.

 2. Ik heb het zelf nooit gedaan, maar het lijkt me niet gek als je dat op jonge leeftijd al leert, dan wordt het later ook makkelijker. Ik ren nu hard weg als er gedanst wordt ;-)

 3. Hm ik was er zelf als puber niet wild van dus na de basiscursus heb ik het laten sloffen. Maar Jazz-ballet vond ik wel helemaal leuk en heb ik jaren gedaan. Mijn oudste dochter zit op zumba-les gegeven door dansschool, wat er heel anders eraan toe gaat dan de zumba -les van de sportschool ( daar heeft ze proeflesjes meegedaan) en ze wil nu graag op salsa dansles gaan.

 4. Ik wilde het graag met vriendinnen uit mijn klas maar mijn moeder vond dat ik moest wachten tot mijn buurmeisje ging zodat ik mee kon rijden, dat heb ik dus gedaan, maar aangezien dat niet mijn vriendengroepje was vond ik er niks aan helaas. Ook heeft mijn oma een TIA gehad en kwamen ze me van dansles ophalen om naar het ziekenhuis te gaan. Alles was anders sinds die tijd, veel tijd in het ziekenhuis doorgebracht, en ik ben niet meer terug gegaan daarna, ik zat gewoon met m'n hoofd ergens anders en als je eenmaal 1/2 lessen achter elkaar mist loop je al zover achter.. + dansen herinnert me sinds die tijd alleen maar aan wat er met mijn oma is gebeurd dus echt fijn was dat ook niet.
  Het is ondertussen al 10 jaar geleden en ik kan me geen dans meer herinneren, mocht ik ooit voor een feest o.i.d. nog willen leren dansen is dat zo gebeurd, ik leer snel, dus achteraf was het toentertijd eigenlijk weggegooid geld. Het kan best leuk zijn als je met leuke mensen samen bent, maar ik denk zeker niet dat het een must is.

  • Soms koppelt iets zich aan een bepaalde gebeurtenis inderdaad! Ik kan me voorstellen dat danslessen daarna verdrietige associaties voor jou met zich mee brachten.

   Ik denk ook dat een quickstep snel is aangeleerd!

 5. Toen ik in de tweede klas zat was dansen opeens heeeeeel hip. (Saturday night fever en zo)
  De hele klas ging op dansles, maar ik had daar helemaal geen zin in.
  Dus was ik stom.
  Maar binnen een paar weken was de helft al weer gestopt en volgens mij waren er maar een paar die het tot het eind toe volgehouden hebt

 6. Toen ik 15 was ging ik ook op dansles en idd daar ook een tekort aan jongens. Voor mij was dit juist wel goed voor mijn ego want ik werd altijd heel snel gevraagd. Dit itt gym waar ik ook altijd tot de laatsten behoorde die gekozen werden.

  Was wel leuk dansles, maar doe er nooit meer wat mee.
  Dat kringidee van wisselen van danspartners is een goed idee.

 7. Tja, al vanaf de middeleeuwen (letterlijk) hoort leren dansen in beschaafde kring bij de opvoeding. Zelf vond ik de dansles ondanks het jongenstekort heel erg leuk, en het spijt me dat mijn man er helemaal niet van houdt. Als we nu op een bepaalde gelegenheid zijn waar je kunt stijldansen, denk: 40 jarige bruiloft van je tante of zo ;-), dan zit ik teleurgesteld aan de kant omdat ik liever had meegedaan. Maar inmiddels zijn mijn lessen al zo lang geleden dat ik ook geen andere mensen meer durf aan te spreken om het te proberen, en mijn man begint er niet aan. Mijn favo dansen waren destijds de tango en de cha cha. Mijn moeder heeft de mazurka nog geleerd, om even aan te geven dat de mode op dat gebied ook erg verandert!

 8. Ik heb ook dansles gehad. Dan kon je ook nog afdansen ik heb brons en zilver. Ook bij ons het probleem dat er te weinig jongens waren. Ik vond het niet leuk maar ook niet vervelend. Heb na het afdansen overigens nooit meer gedanst, stijldansen dan he ;-)
  Ik zou geen dans meer weten. Ook toen ik ging trouwen riepen zowel mijn man als ik, we gaan geen 1e dans o.i.d. doen hoor. Zag het bij vrienden die dan snel danslessen namen en dan zo houterig als maar kan die 1e dans afwerkten op hun eigen bruiloft en er doodongelukkig bij keken. Dus bij ons geen eerste dans maar iedereen kon meteen lekker gaan swingen op zijn eigen manier.
  Ingrid

  • Goeie oplossing! Het is toch jammer als je je op je eigen bruiloft niet prettig voelt.

   Ik heb ook dat afdansen gedaan. Ik heb echt wel 5 jaar dansles gehad in totaal.

 9. Wij hadden op de middelbare school de mogelijkheid om na schooltijd danslessen te volgen, gegeven door 2 gymstagiairs. Erg leuk! In het 1e jaar van de universiteit zijn we met een aantal bij een dansschool op les gegaan, ook om contact met elkaar te houden.

  Een paar jaar geleden ben ik op salsales gegaan, en daar werd inderdaad in 2 cirkels lesgegeven. Super leuk! Daar heb ik mijn man ontmoet, en samen dansen we nog regelmatig salsa. Ik ben er niet supergoed in (hij wel), maar ik geniet er wel van. En er zijn genoeg cafés waar het vrijdagavond salsa-avond is, en de hele dansvloer volstaat met jonge mensen die draaien en dansen. Een genot om naar te kijken. Een bijkomend pluspunt vind ik dat er weinig alcohol wordt gedronken, als je steeds draait en beweegt, en dus flink sport, zit alcohol je alleen maar in de weg.

 10. Styldansen, wat het met je opvoeding te maken hebt is wel heel vreemd. Dan denk ik aan mensen met een handicap, stoornis of anderzijds door verschrikkelijke opmerkingen over uiterlijk (daar kan iemand ook niets aan doen)Zoiets is hobbie en of plezier. Het heeft niets, maar dan ook niets met je opvoeding te maken. Daarom ben ik er nooit aan begonnen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder