Cruel Summer: irritante serie over 2 tienermeisjes in de jaren 90

cruel summer

Aargh! Dat moet ik als eerste even kwijt over de serie Cruel Summer die ik samen met mijn man keek.

Aargh, want was het personage Jeannette Turner ongelofelijk irritant!

En de serie Cruel Summer klonk nog wel zo veelbelovend…

Cruel Summer het verhaal

Cruel Summer draait om twee tienermeisjes: buitenbeentje Jeanette Turner en de populaire Kate Wallis die overigens heel aardig is, en niet zo’n klassiek krengerig populair meisje.

Het populaire meisje wordt ontvoerd

In de Cruel Summer van 1993 wordt Kate Wallis ontvoerd door het hoofd van de school. Volgens Kate wist Jeannette hiervan, maar heeft die niets gezegd. Als Kate na haar bevrijding ontdekt dat Jeannette nu verkering heeft met haar vriendje, en bevriend is met háár vriendinnen, besluit ze Jeannette op haar plek te zetten. Tijdens een nationale talkshow kijkt ze recht in de camera en zegt dat Jeannette Turner van haar ontvoering af wist, maar niets zei.

Dat leidt ertoe dat Jeannette’s leventje uit elkaar valt. Haar ouders gaan uit elkaar vanwege alle spanningen, haar vriendje maakt het uit, en iedereen kijkt haar met de nek aan.

Uiteindelijk besluit Jeannette terug te staan, en beschuldigt Kate Wallis van laster.

Cruel Summer speelt zich af in de jaren 90 in 3 tijdlijnen

Wat Cruel Summer wel leuk maakt is dat het zich afspeelt in de jaren 90. Zo gaan jongeren nog een leuke video halen in de plaatselijke videotheek. Het verhaal wordt verteld in 3 tijdlijnen die elkaar per aflevering afwisselen. Ook wisselt het perspectief van Kate en Jeannette regelmatig.

Je kunt aan de haarstijl ongeveer zien welk jaar het is.

  • 1993 Alles is nog koek en ei. Kate is populair, Jeannette bewondert Kate etc.
  • 1994 Kate is ontsnapt aan haar ontvoerder, en Jeannette heeft het goed naar haar zin met Kate’s vriendje en vriendinnen. Totdat Kate haar beschuldigt. Kate is getraumatiseerd en een schim van haar populaire zelf.
  • 1995 Jeannette is veranderd in een chagrijnige tiener en heeft met een nagelschaartje heur haar geknipt om haar ongenoegen kracht bij te zetten.

Cruel Summer trailer

Wat ik vond van Cruel Summer

Ik vond Cruel Summer eerst veelbelovend, maar dat gevoel verdween vrij snel na de eerste aflevering. Ik kreeg kromme tenen van die vreselijke Jeannette Turner. Ik weet niet of het aan de actrice lag, of aan het karakter, maar ik vond haar enorm irritant. Haar hele houding van tekort gedaan slachtoffer irriteerde me mateloos.

Ik kreeg kromme tenen van Jeannette Turner!

Bovendien stoorde ik me er enorm aan dat ze er een hobby van maakt om in te breken bij het hoofd van de school. Ja het hoofd van de school die Kate Wallis ontvoerde. Noem me flauw, maar ik vind inbreken niet oké.

Ik snap eigenlijk ook niet zo goed waarom ik alle 10 afleveringen heb afgekeken. Maar ik wilde toch weten hoe het zou aflopen.

De twist aan het eind maakt veel goed

Ik moet zeggen dat de plot twist aan het eind veel goed maakte, en mij bovendien een tevreden gevoel van: ‘Zie je nou wel!!!’ gaf.

Mijn conclusie over Cruel Summer

Cruel Summer is een vrij standaard drama over twee tienermeisjes, dat wel origineel is verpakt in 3 verschillende tijdlijnen. Bovendien zitten er 2 leuke plot twists in, die veel goedmaken van het tenenkrommende acteerwerk van ‘Jeannette Turner’.

Op IMDb krijgt Cruel Summer tot mijn verbazing maar liefst een 7,5! Ik geef deze serie een 5,1. Als je houdt van de jaren 90 en van drama tussen tienermeisjes, dan is dit best makkelijk kijkvoer.

Praktische informatie

Mijn man en ik keken Cruel Summer via Amazon Prime. Heb je geen Amazon Prime? Dan kun je de serie ook kijken via dopebox.net of moviesjoy.to.

Similar Posts

4 Comments

  1. Ik zag voor een vragenlijst die ik invulde alleen als proef een deel. Ik ken het plot dus niet, want dat zat er natuurlijk niet bij. Ik vond het concept met de drie tijdlijnen leuk maar verder kwam het op mij allemaal een beetje ver gezocht over, ook vond ik niet dat er veel tempo in het hele gebeuren zat. Voor mij was het al met al niet een reden om op zoek te gaan naar de rest van de serie…hoewel het minimaal nieuwsgierig maakt dat je zegt dat het plot tenminste nog iets goed maakt maar er is ook veel anders leuks om te zien, te lezen en te doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.