|

Black Bird: 6 afleveringen

black bird

Samen met mijn man keek ik de dramaserie Black Bird. In deze serie probeert Jimmy Keene zijn gevangenisstraf wegens drugshandel te verkorten door een deal te sluiten met de FBI.

Black Bird: waar gaat het over?

In ruil voor zijn vrijheid laat de zelfverzekerde Jimmy Keene zich door de FBI overplaatsen naar een vreselijke gevangenis, waar echt de ergste criminelen verblijven die je maar kunt bedenken. Hij moet vriendschap zien te sluiten met seriemoordenaar Larry Hall, en hem een bekentenis/informatie ontlokken over zijn moorden. Larry Hall is namelijk in hoger beroep gegaan tegen zijn straf, en het dreigt hem te lukken om vrij te komen.

N.B. Black Bird is gebaseerd op het non-fictieboek In With The Devil uit 2010.

in with the devil

Vriendschap sluiten met een seriemoordenaar

Jimmy Keene is een aantrekkelijke, jonge vent vol zelfvertrouwen. ‘Cocky’ is het Engelse woord dat hem het best beschrijft. Hij is de zoon van een politieagent. Eenmaal in de gevangenis lukt het hem langzaam maar zeker inderdaad om aan te pappen met Larry Hall. Ergens gedurende zijn tijd in de gevangenis verandert er iets bij Jimmy. Hij doet het niet meer alleen voor zijn vrijheid, maar ook omdat hij oprecht de gruweldaden van Larry Hall verafschuwt.

Trailer

Hieronder de trailer!

Black Bird: ik vond het wel een mooie serie

Ik vond het een mooie serie. Je gaat al snel meeleven met Jimmy Keene, en als kijker ontdek je samen met Jimmy steeds meer over de ogenschijnlijk zo zachtaardige Larry Hall. Het verhaal wordt goed verteld, en het gaat vooral over de relaties en karakters. Daarmee wil ik maar zeggen dat dit zeker geen actieserie is, met veel geweld en achtervolgingen. Dan had ik hem ook nooit afgekeken.

Op IMDb krijgt Black Bird een 8,2 en daar sluit ik mij graag bij aan.

Black Bird serie kijken?

De serie bestaat uit 6 afleveringen van een klein uurtje. Ik vond het jammer dat het al af was! Je kunt Black Bird kijken via Apple TV of via moviesjoy.com.

Kijktips als je van gevangenis series houdt

 

Similar Posts

8 Comments

  1. Wij hebben hem gekeken, binnen twee dagen was het uit. Ik vond het echt een fantastische serie, één van de beste series die ik de afgelopen jaren gekeken heb. Aflevering één was inkomen en redelijk spannend, maar vanaf aflevering twee zat ik er helemaal in! Dit is dé serie die ik aan iedereen aanraad momenteel.

  2. Als je het jammer vindt dat een serie zo snel af is, dan moet het een leuke serie zijn! Gelukkig met niet teveel actie, want daar houd ik ook niet van :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.