Ben ik wel een goede moeder?

goede moeder'Ben ik wel een leuke moeder' vroeg Marjon zich een tijdje geleden af op haar blog. Haar post deed me denken aan het liedje The Children's Entertainer van Nancy White.

In de tijd dat de kinderen nog klein waren, luisterde ik dat lied heel vaak. Want ik herkende me er erg in. Ik heb destijds zelfs een filmpje gemaakt met deze muziek er onder! Voor deze post zocht ik het weer op. Het was lang geleden dat ik het filmpje had bekeken, en het was leuk om terug te zien.

Een leuke moeder zijn is mede afhankelijk van je kind

En wat betreft een leuke moeder zijn: ik heb gemerkt dat het ook erg van je kind(eren) afhangt. Het is bijvoorbeeld een stuk makkelijker om een leuke moeder te zijn van kinderen die goed luisteren en zich prettig gedragen.... Maar gedraagt je kind zich zoals je dat tegenwoordig pedagogisch correct noemen 'ongewenst' dan vraagt dat heel andere dingen van je. En dan kunnen onzekerheden de kop opsteken en is het een stuk lastiger om je een Leuke Moeder te voelen!

Hier onder het liedje met beelden uit mijn gezin

Het liedje luister ik trouwens nog steeds regelmatig bij het hardlopen : )

Twijfel jij wel eens aan jezelf?

Similar Posts

26 Comments

 1. Hahaha die foto's spreken boekdelen. Vooral die in de bosjes en languit gevloerd op de grond. Papa is hier ook the entertainer. Ik denk dat we ons allemaal wel eens zo voelen en letterlijk met de handen in ons haar zitten. Hoort ook bij motherhood! Het is af en toe gewoon overleven. Maar er zijn ook genoeg mooie en leuke momenten en dat onthouden de kinderen ook zeker weten.

 2. Allereerst mijn respect naar jou, moeder van 5 kinderen.

  Hahahaha, the children's entertainer ;-)
  Geweldig filmpje!

  Twijfels komen en gaan hier, ik volg mijn gevoel altijd.

 3. Ouders, en dus ook moeders, (net als vaders) zijn verantwoordelijk voor het grootbrengen en beschermen van hun kinderen (en daardoor ook van de kinderen van anderen).
  Waarom moet een moeder 'leuk' zijn?
  Met vijf kinderen, dan ben je toch meer een manager? Als ze straks het huis uit zijn, dan pas moet je 'leuk' zijn, want dan sta je verder af van de taak van grootbrengen en beschermen.

 4. Haha, dat filmpje is leuk! Ik voel me eigenlijk best een leuke moeder, mag je dat zomaar over jezelf zeggen? ;-) Mijn kindjes zijn ook echt wel heel erg makkelijk en lief, dus we vermaken ons allemaal prima met elkaar. Dat is wel super!

 5. Geweldig leuk filmpje en liedje! Zit hier met een enorme glimlach op mijn gezicht!
  Ik weet opeens weer hoe het was, toen ze nog thuis woonden.

 6. :-) jij bent iig leuk :-)
  Zelf twijfel ik natuurlijk weleens achteraf....maar zoals men zegt achteraf is het de koe in zn kont kijken....
  Als ik het moment blijf...altijd een goed idee bij opvoeden/met kinderen....dat doe ik alles altijd met goede intenties. (ook al is niet alles altijd even leuk)En naar het beste van mijn kunnen.
  Maar ik voel me er oke over.....

 7. Een leuke moeder. Ja wat is een leuke moeder? Vandaag voel ik me geen leuke moeder, ik hang de hele dag op de bank met de tablet en laptop en ik heb veel pijn in mijn lijf, de kinderen zijn de middag vrij en mogen de hele middag filmpjes kijken, ik Kan het niet opbrengen iets met ze te doen. De kinderen vinden het heerlijk zo'n lummel middag toch voel ik me schuldig dat ik niet meer te bieden heb op het moment,,,,

  1. Soms moet je in survival modus als moeder. Jouw tactiek gebruikte ik dan ook vaak. En om toch iets met de kinderen te doen liet ik ze dan soms doktertje of kappertje met me spelen. Dan hoefde ik tenminste alleen maar te liggen.

 8. Wat een super leuk filmpje! Erg leuk om de beelden van je gezin te zien. Ik denk dat ik best wel een leuke moeder ben maar twijfel soms wel. Oh correctie hoor net dat mijn bijna 3 jarige peuter ruzie met mij heeft..

 9. Tja, wat is een leuke moeder? Ik denk dat iedereen daar wel een ander beeld bij heeft. Ik denk dat ik niet altijd een leuke moeder ben, maar dat kan ook niet altijd. Soms zit je zelf niet goed in je vel, soms vertonen de kinderen "ongewenst" gedrag. Ik denk dat een leuke moeder vooral een moeder is die onvoorwaardelijk van haar kinderen houd en er gewoon is voor de kinderen. En ik twijfel regelmatig, maar als ik dan die armpjes om m'n nek voel en de natte kussen op m'n wang, dan geeft dat toch een fijn gevoel, dat ze toch van je houden, ondanks dat je soms wat minder leuk bent...
  Zelf probeer ik wel iedere avond nog even de dag door te nemen, wat goed en wat fout is gegaan, dat de dag weer voorbij is en morgen weer een nieuwe dag. En iedere dag eindigt met een kus en een "ik hou van jou!.

 10. Soms twijfel ik weleens. Of ik niet te streng ben of juist niet te soft, of ik hem genoeg aandacht geef enzovoorts. Gelukkig heb ik dat maar af en toe.

 11. Of ik weleens twijfel aan mezelf? Haha, voortdurend! Nou ja, tegenwoordig niet meer zo maar de eerste 6/7 jaar wel. Of ik het wel goed deed, of ik wel een leuke moeder was. Op een gegeven moment heb ik dat gelukkig wel wat los kunnen laten. Filmpje is leuk, het liedje is niet mijn soort liedje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.