Bedorven achterham bij de Albert Heijn

bedorven achterham

Mijn zoons beleggen graag hun boterham met ham, en één keer per week koop ik daarom achterham.

Nooit schouderham, omdat ik heb begrepen dat die vetter is, en dus ongezonder.

Bij de Albert Heijn lag de gegrillde ham te lonken, met als extra verkoopargument dat het de ham 'van de maand' was. Voor 2,44 werd ik de trotse eigenaar van deze ham, en ging tevreden naar huis.

Bedorven achterham stinkt

Daar ruimde ik alle boodschappen op, en voelde me toen een beetje 'flauw'. Ik besloot dat een augurk, gerold in ham, precies was wat ik nodig had, en pakte de ham uit de koelkast.
Een onaangename lucht drong mijn neusgaten binnen, en ik dacht nog: 'Getver, ik ruik de augurken nu al!'
Maar het bleek de ham te zijn die mij tegemoet rufte.

Ik slaakte een diepe zucht, want ik wist: 'Ik moet terug!' Twee euro en vierenveertig cent voor bedorven achterham is zonde. Zeker als je het omrekent naar guldens, wat ik nog steeds niet kan laten. Na tien minuten geduld oefenen, was ik eindelijk aan de beurt.

Klantenservice AH

Gul overhandigde ik mijn bedorven achterham aan de kassière en zei uitnodigend: 'Ik kom net thuis met deze ham, en hij is niet meer goed! Ruikt u maar.'
'Ik ben verkouden, dus ik ruik niks,' antwoordde de kassière bits, en keurde me verder geen blik waardig. Wel begon ze zonder verdere vragen mijn geld terug te geven.
Tenslotte richtte ze toch nog het woord tot me: 'U had deze ham net gekocht? Want dan moet ik het even gaan zeggen.'
'Ja,' knikte ik heftig. 'Ik dacht: ik neem even een plakje, en yuck!' en ik demonstreerde een kokhalsbeweging.

Dat leverde me zo waar een glimlachje op, maar ham bij de Albert Heijn vertrouw ik niet meer!
Ik ben nu natuurlijk zwaar getraumatiseerd.

Ik heb bij de Spar een chocoladesinterklaas moeten kopen om bij te komen.

Opnieuw bedorven vlees van AH - 2012

Niet voor de eerste keer, blijkt vlees dat ik kocht bij de Albert Heijn bij opening bedorven.

Eerder overkwam het me al met hun ham, dit keer betrof het vier runder hamburgers. Ik kocht ze op maandagavond 30 januari, en op de verpakking stond dat ze tenminste houdbaar waren tot 5 februari. Ik had ze gepland voor vrijdag 3 februari, en ze in de koelkast bewaard.

Maar toen ik de koelkast opende, en de verpakking enigszin bol zag staan, vreesde ik al het ergste. En bij opening, walmde de geur van bedorven vlees me tegemoet. Ook de kleur, een akelig vaalgrijs, sprak boekdelen. Eventjes terug gaan is geen optie in het buitengebied! Gelukkig had ik nog hamburgers van de Coop in de diepvies, en die liggen nu in de oven.

En wat heb ik nou geleerd?!

 1. Ik moet vegetariër worden!
 2. Ik moet geen vlees meer kopen bij de AH.
 3. Als ik toch vlees koop bij de AH, moet ik beslist niet vertrouwen op hun houdbaarheidsdatum

Leestip

Eieren over de datum

Leestip: Waarom ik nu pas een AH bonuskaart heb.

Similar Posts

20 Comments

 1. Ik heb het vaker meegemaakt met vleeswaren van de Albert Heijn. Helaas kom ik er dan vaak op zondag achter en is er geen mogelijkheid om direct terug te gaan.

  Ik koop er maar gewoon geen vleeswaren meer.

 2. Gatsie! Goed dat je terug bent gegaan, het is toch €2,44 + echt niet netjes dat het er ligt. Ik heb het wel eens gehad met kaasdingetjes, die waren al 3 maanden (!!) over datum. Ik zag ze in de winkel liggen en heb ze toen naar zo'n medewerker gebracht. Maar niets geen 'bedankt' ofzo :/

 3. ik ga nooit naar de kassa terug,hoor,want die meisjes boeit dat allemaal niet.Ik steven linea recta naar de klantenservice-balie en praat meestal iets luider dan normaal als ik een klacht heb.Het levert me meestal een ecxuus en een nieuw pakje op,maar daar kan de chocolade natuurlijk niet tegen op...;-)!

 4. Lol Elke, 'ham van vorige maand' was inderdaad een betere naam geweest.

  De ham was overigens nog lang niet over de datum. Volgens de sticker was hij zelfs nog goed tot 20 oktober!!!

 5. Hahahahahahaaaaaaa....en dat kwam door die laatste regel en door het lezen van je vorige blog.
  Floris..........ja, daar ben ik weer, geef je vrouw een doos met Sinterklaaschocolade kado!! En vergeet een mooi verjaardagsgedicht niet!!

  En nu Floris hou ik me koest, want ja, jij bent tenslotte nog ziek.....

 6. Ach ik kocht laatst bij de Spar chocolademelk die volgens de datum nog erg lang mee kon, maar die toch echt al in verregaande staat van ontbinding was. Dat soort dingen kunnen gebeuren, een ienieminie klein gaatje in de folie is er al goed voor. Ach Ah geeft altijd geld terug, ook als je de verpakking al weg hebt gegooid. En mijn Spar gelukkig ook, want je denkt toch niet dat ik zo'n pak in huis laat staan tot de volgende dag.

  Liefs, Haagje

 7. Haha, de sinterklazen, ze zijn er weer!! Lachen!!
  Het lot van de huisvrouw, terug gaan en met samengeknepen billen je stuivers in ontvangst moeten nemen ;)

 8. Irritant vind ik dat. Net zoals wanneer ze vergeten je korting eraf te halen. Mag ik mijn 35 cent terug? En dan laten zien dat er echt zo'n plakker op je flesje sap ofzo zat...

  En ja, dan maar chocola inderdaad.... *zucht*

 9. Je hebt wel pech hoor, maar gelukkig heb je je geld terug, ondanks dat je weer helemaal naar AH terug moest.
  Ik heb een tijd gehad dat er ook dikwijls iets niet meer goed was, wat ik had gekocht, natuurlijk ging ik er dan mee terug. Als ik dan de netto-rama binnenliep en de bedrijfsleider zag mij, maakte hij zich snel uit de voeten...daar is ze weer zal hij gedacht hebben whahaha. Maar kom op zeg, je betaald voor iets en verwacht er ook iets goeds voor terug.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.